Home > Previous Papers > HP Forest Guard Previous Papers 2017 | Download Himachal Pradesh Forest Department Exam Papers

HP Forest Guard Previous Papers 2017 | Download Himachal Pradesh Forest Department Exam Papers

HP Forest Guard Previous Papers 2017

HP Forest Guard Previous Papers 2017 are available here for free download. Candidates who are going to attending for the HP Forest Guard Exam 2017 can check Himachal Pradesh Forest Department Solved Papers. Download Himachal Pradesh Forest Guard Last 5 Year Model Question Papers along with Answers. Refer these HP Forest Department Forest Guard Old Question Papers to score good marks in the exam. If you solve more Himachal Pradesh Forest Guard Sample Papers you will improve knowledge and get the confidence to crack the job.

HP Forest Guard Previous Papers 2017 | Download Himachal Pradesh Forest Department Exam Papers

Candidates can also get HP Forest Guard Syllabus and Exam Pattern along with Exam Papers. Practice more Himachal Pradesh Forest Department Previous Papers to improve your time management. Applied candidates aim is to grab the job to do that you need to prepare well by downloading the Himachal Pradesh Forest Guard Test papers from below links.

Click here for HP Forest Department Notification 2017 for 174 Posts

Himachal Forest Department Test Papers @ hpforest.nic.in

Name of the Department  Himachal Pradesh Forest Department
Post Name Forest Guard
Total Vacancies 174
Mode of Selection Online
Job Location Himachal Pradesh
Selection Process   Written Test, Physical Efficiency Test, and Interview
Category Previous Papers
Official Website www.hpforest.nic.in

HP Forest Guard Previous Year Solved Papers and Model Papers

Applied candidates may be in search for the HP Forest Guard Previous Papers 2017. Don’t worry we are here to help you. We have provided all the subject wise Himachal Forest Department Test Papers. So candidates while preparing for the exam solve the provided Himachal Pradesh Forest Guard Last Year Model Question Papers. And we are not giving any assurance that same questions will appear in the examination. We have given the HP Forest Department Forest Guard Sample Papers for reference purpose only. Download HP Forest Guard Previous Papers 2017.

HP Forest Guard Previous Papers 2017 | Download Himachal Pradesh Forest Department Exam Papers

Get Pdf of Himachal Pradesh Forest Guard Sample Papers – Reasoning

Download Himachal Pradesh Forest Department Exam Papers – Aptitude

HP Forest Department Forest Guard Old Papers – English

Himachal Pradesh Forest Guard Model Papers – General Knowledge

HP Forest Guard Exam Solved Papers

HP Forest Department Forest Guard Syllabus and Exam Pattern

The Candidates have to know the Syllabus and Exam Pattern are important in exam preparation. To start any exam preparation first, you need to gather syllabus and exam pattern. Without knowing you cannot prepare for the exam. To prepare for HP Forest Guard Exam 2017, you can download the Syllabus from this page.

HP Forest Guard Previous Papers 2017 | Download Himachal Pradesh Forest Department Exam Papers

After knowing the HP Forest Guard syllabus start preparing for the exam by using HP Forest Department Forest Guard Previous Papers. Click on the below to get complete topic wise Himachal Pradesh Forest Guard Syllabus along with Exam Pattern.

HP Forest Guard Previous Papers 2017 | Download Himachal Pradesh Forest Department Exam Papers    Himachal Pradesh Forest Guard Exam Syllabus 2017

Check Himachal Pradesh Forest Guard  Sample Questions and Answers

Reasoning Questions

Q1. BELIEF is written as AFKKDI. How is SELDOM written in the code?

  1. RDKCNL
  2. RFKENM
  3. RFKFNP
  4. TFKENP

Answer – c

Q2. 1, 9, 25, 49, ?, 121

  1. 64
  2. 81
  3. 91
  4. 100

Answer – b

Q3. Suresh is heavier than Anil, but not as heavy as Raju. Anil is heavier than Jayesh. Krishnan is heavier than Suresh but lighter than Raju.

  1. Who among them is the heaviest?a. Krishnanb. Sureshc. Rajud. Jayesh

Answer – d

Aptitude Questions

Q1. If an amount of Rs. 5,86,700 is distributed equally amongst 25 persons, then how much would each person get?

  1. Rs. 2,54,876
  2. Rs. 2,34,68
  3. Rs. 3,74,20
  4. Rs. 1,95,62

Answer – 2

Q2. The Chetna and Shikha present ages are in the ratio of 5:7. After 7 years, their ages in the ratio of 11:14. The difference between their ages?

  1. 9 years
  2. 4 years
  3. 5 years
  4. None of these

Answer – 4

Q3. The sum of three consecutive even numbers is 252. What is the sum of the smallest and the largest numbers?

  1. 158
  2. 148
  3. 168
  4. 198

Answer – 3

English Questions

Q1. Four suggested meanings are given for each keyword. Choose the word or phrase which is nearest in meaning to the keyword. ANTAGONIST:

  1. Hostile
  2. Pluralistic
  3. Mockery
  4. Aghast

Answer – 1

Q2. He requested her …….. five rupees:

  1. To lend her
  2. To borrow her
  3. To lend him
  4. To borrow him

Answer – 3

Q3. CONFINED similar meaning

  1. Captured
  2. Locked
  3. Detained
  4. Limited

Answer – 4

Click Here for General Knowledge Questions

About Swathi

Check Also

BSF Constable Technical Previous Papers   Border Security Security Force Constable Exam Model Papers Pdf

BSF Constable Technical Previous Papers – Border Security Security Force Constable Exam Model Papers Pdf

Contents1 BSF Constable Technical Previous Papers1.1 Border Security Force Constable Exam Model Papers Pdf1.2 Get …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *