Home > Current Affairs > GK Quiz Today|GK Questions and Answers 17th December 2017

GK Quiz Today|GK Questions and Answers 17th December 2017

Welcome to the world of Latest GK Questions. 17th December 2017 GK Quiz has given here for the sake of candidates who want to improve their knowledge. Practicing GK Quiz is very important to enhance your general awareness. In this article, we also provide answers to the GK Questions. Aspirants who are interested and in search of GK Quiz Today can bookmark our website www.govrecruitment.com.

GK Quiz Today|GK Questions and Answers 17th December 2017

GK Quiz Today – 17th December 2017 

1. Government to rule on stringent tobacco pack warnings canceled by which state high court?

A. Bihar
B. Andhra Pradesh
C. Maharastra
D. Karnataka

Answer: D

2. By using which fund railways is going to install CCTV cameras in 983 stations?

A. Contingency Fund
B. Nirbhaya Fund
C. Consolidated Fund
D. Public Fund

Answer: B

3. Who is the railway minister of India 2017?

A. Nitin Gadkari
B. Rajnath Singh
C. Manohar Parrikar
D. Piyush Goyal

Answer: D

4. Jitesh Singh Deo, who is the title winner of Peter England Mr. India 2017, is from which state?

A. Odisha
B. Rajasthan
C. Maharashtra
D. Uttar Pradesh

Answer: D

5. Recently OBOPAY has secured PPI license from Reserve Bank of India (RBI). “PPI” stands for what?

A. Prepaid Payment Instruction
B. Prepaid Payment Instrument
C. Postpaid Payment Instrument
D. Postpaid Payment Instruction

Answer: B

6. Name the person who is going to take charge as Congress party President today?

A. Abhijit Mukherjee
B. Adhir Ranjan Chowdhury
C. Rahul Gandhi
D. Amarinder Singh

Answer: C

7. India’s first social audit law is launched by which state?

A. Meghalaya
B. Mizoram
C. Assam
D. Jharkhand

Answer: A

8. The Kanha Tiger Reserve (KTR) is located in which state of India?

A. Karnataka
B. Madhya Pradesh
C. Andaman and Nicobar Islands
D. Odisha

Answer: B

9. Buddhist monk Dhammapiya who is the new secretary general of International Buddhist Confederation (IBC) is from which Indian state?

A. Arunachal Pradesh
B. Sikkim
C. Tripura
D. Manipur

Answer: C

10. Which state government approves 25% reservation for their students in the state in NLUO?

A. Uttar Pradesh
B. Odisha
C. Bihar
D. Delhi

Answer: B

11. Naveen Patnaik is the Chief Minister of which state?

A. Odisha
B. Kerala
C. Madhya Pradesh
D. Rajasthan

Answer: A

12. According to the Pentagon, India is the most strong regional partner of which country?

A. Russia
B. China
C. Afghanistan
D. Nepal

Answer: C

13. To establish closer defense ties, how many EU nationS signed the landmark PESCO pact?

A. 20
B. 18
C. 21
D. 25

Answer: D

14.  Russia’s presidential election is to take place on which date?

A. 10th March 2018
B. 18th March 2018
C. 01st April 2018
D. 21st February 2018

Answer: B

15. From the below given countries which country is planning to launch remote sensing satellites over south China sea?

A. India
B. Japan
C. China
D. Russia

Answer: C

16. As per official report, which mobile company may lose its sales at the end of 2018?

A. Samsung
B. Nokia
C. Redmi
D. Lenovo

Answer: A

17. Name the person who is the Vice President of Ludhiana Management Association?

A. SS Bhogal
B. Mahesh Gupta
C. Ramesh Sippy
D. Vignesh Sharma

Answer: A

18. Which manager won Premier League manager of the month award for November?

A. Arsene Wenger
B. Antonio Conte
C. Pep Guardiola
D. Jose Mourinho

Answer: C

We hope that given General knowledge questions are useful to improve your knowledge. You can practice more and more GK questions on our website www.govrecruitment.com.

About Mukunda Devineni

Check Also

08th and  09th October 2018 Current Affairs   Get 08th October 2018  Day to Day Current Affairs News Updates

08th and 09th October 2018 Current Affairs – Get 08th October 2018 Day to Day Current Affairs News Updates

Contents1 08th and  09th October 2018 Current Affairs1.1 08th  October 2018 National & International News …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *