Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 9 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 9 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 9 April 2018: Are you looking for 9 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 9 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 9 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 9 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 9 April 2018 – GK Quiz Today

1. Which team got defeated against India in Gold Coast CommonwealthGames?

  1. Malasyia
  2. Australia
  3. North America
  4. South Africa

Answer: A

2. Khumukcham Sanjita Chanu has delivered India its second gold medal of the 2018 Commonwealth Games in Gold Coast City. She is related with which sports?

  1. Archery
  2. Shooting
  3. Weightlifting
  4. Boxing

Answer: C

3. The space station lab of which country re-entered the earth’s atmosphere and burnt over the middle of South Pacific recently?

  1. China
  2. Japan
  3. Russia
  4. USA

Answer: A

4. Who bought Third Gold for Indian Country?

  1. Sathish Sivalingam
  2. Naresh Iyer
  3. Dinesh Karthik
  4. Ramesh Kumar

Answer: A

5. Indo-Korean joint anti-piracy, search and rescue exercise ‘Sahyog- Hyeoblyeog 2018’ was conducted off at the ______________.

  1. Mumbai coast
  2. Kochi coast
  3. Kanyakumari coast
  4. Chennai coast

Answer: D

6. Which institute was adjudged as the overall best institution as per NIRF Rankings 2018?

  1. Indian Institute of Management, Ahmedabad
  2. Indian Institute of Sciences, Bengaluru
  3. National Law School of India University, Bengaluru
  4. Indian Institute of Technology, Madras

Answer: B

7. Who has become the first African-American to win Golden Globe for best actor in a drama television series at the 75th Golden Globe Awards 2018?

  1. Aziz Ansari
  2. Ewan McGregor
  3. Sterling K Brown
  4. Alexander Skarsgard

Answer: C

8. How many fighter planes did IAF aims Sky-High strengthening the security?

  1. 110
  2. 115
  3. 250
  4. 280

Answer: A

9. Name the Nepalese Prime Minister who has recently begun his three-day visit to India.

  1. Sher Bahadur Deuba
  2. K P Sharma Oli
  3. Bidhya Devi Bhandari
  4. Sushil Koirala

Answer: B

10.  When was the GST E-way Bill rolled-out in India?

  1. 1 March 2018
  2. April 1 2018
  3. 1 February 2018
  4.  1 January 2018

Answer: B

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 9 April 2018

11. अगस्त 2015 से ट्विटर द्वारा कितने लाखों आतंकवादी खाते निलंबित हैं?

  1. 1.2
  2. 2.5
  3. 3.8
  4. 4.5

Answer: A

12. कौन सा खिलाड़ी खेल डेविस कप में सबसे सफल खिलाड़ी बनता है?

  1. लेन्डर पेस
  2. सोना मिर्जा
  3. सुमित नागल
  4. विष्णु वर्धन

Answer: A

13. How many percentage of Indian Railway catering services attract a uniform GST in trains and stations?

  1. 15%
  2. 5%
  3. 25%
  4. 35%

Answer: B

14. कितने लाखों केंद्र सरकार और महाराष्ट्र विश्व बैंक ने परियोजना के लिए हस्ताक्षर किए?

  1. 420
  2. 650
  3. 780
  4. 950

Answer: A

15. कौन सा राज्य भारत का सर्वश्रेष्ठ ‘स्टेट ऑफ़ द इयर’ पुरस्कार?

  1. छत्तीसगढ़
  2. तमिलनाडु
  3. बिहार
  4. हिमाचल प्रदेश

Answer: A

16. राष्ट्रीय समुद्री दिवस के 55 वें संस्करण को पूरे भारत में _____________ पर मनाया गया।

  1. 7 अप्रैल
  2. 14 मार्च
  3. 5 अप्रैल
  4. 24 मार्च

Answer: C

17. रेल मंत्री और कोयला मंत्री श्री पीयूष गोयल ने कोयला गुणवत्ता निगरानी के लिए ___________ नामक एक ऐप का शुभारंभ किया।

  1. समर्थ ऐप
  2. कला खजाना ऐप
  3. यूटैम ऐप
  4. काला पैतट ऐप

Answer: C

18. राष्ट्रीय समुद्री दिवस 2018 ______________ के लिए थीम क्या थी।

  1. समुद्री क्षेत्र में व्यवसाय करने में आसानी
  2. नौवहन के माध्यम से भारत को जोड़ने
  3. भारतीय समुद्री अंतिम शक्ति
  4. भारतीय नौवहन – अवसर का एक महासागर

Answer: D

19. इंग्लैंड के खिलाफ 192 वां समय के लिए आउट होने के बाद महिला क्रिकेट में सबसे ज्यादा कैप्टन खिलाड़ी बनने वाले महिला क्रिकेटर का नाम बताएं।

  1. झुलान गोस्वामी
  2. शेर्लोट एडवर्ड्स
  3. ऑड्रे डिस्बरी
  4. मिताली राज

Answer: D

20. विश्व स्वास्थ्य दिवस एक वैश्विक स्वास्थ्य जागृति दिन है जो विश्व स्तर पर _______________ पर आयोजित किया जाता है।

  1. 9 अप्रैल
  2. 17 अप्रैल
  3. 7 अप्रैल
  4. 14 अप्रैल

Answer: C

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 9 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 9 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 9 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *