Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 7 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 7 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 7 February 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions. In below sections, you can find GK Quiz 7 February 2018 in Hindi.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 7 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 7 February 2018 – GK Quiz Today

1. Sudha Karmarkar, the famous veteran theatre artist is from which state?

A. Tamil Nadu
B. Karnataka
C. Goa
D. Maharashtra

Answer: D

2. By which year, World Cancer Day aims to reduce the illness and death caused by cancer?

A. 2022
B. 2020
C. 2023
D. 2025

Answer: B

3. Which state in association with UNICEF launched massive door to door campaign DASTAK to eradicate deadly Acute Encephalitis Syndrome and Japanise Encephalitis disease in the state?

A. Telangana
B. Rajasthan
C. Haryana
D. Uttar Pradesh

Answer: D

4. Which country launched Olive Branch operation?

A. Turkey
B. Philippines
C. Russia
D. Venezuela

Answer: A

5. Which country celebrates it’s 70th Independence day from the UK on 4th February?

A. Japan
B. Srilanka
C. Bangladesh
D. Myanmar

Answer: B

6. In which city the first ever International Kala Mela has inaugurated?

A. New Delhi
B. Hyderabad
C. Chennai
D. Patna

Answer: A

7. What is the theme of 70th Independence Day of Sri Lanka celebrated on 4th February?

A. One Nation
B. A Developing Nation
C. Go Ahead Sri Lanka
D. Sri Lanka and the World

Answer: A

You can also check: Current Affairs 7 February 2018

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 7 February 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. यूनिसेफ के राष्ट्रपति का नाम क्या है?

A. तेरे हाथ्रम
B. हरीतता ह फोरे
C. मौरिस पेट
D. एंथनी झील

Answer: A

9. प्रधान मंत्री नरेंद्र मोदी द्वारा लिखी किताब को नाम दें?

A. परीक्षा वारियर्स
B. एक यात्रा – कविता
C. प्यार का घर
D. आह्वान

Answer: A

10. किस शहर में डीडीए सिरी फोर्ट स्पोर्ट कॉम्प्लेक्स स्थित है?

A. कोलकाता
B. भुवनेश्वर
C. हैदराबाद
D. नई दिल्ली

Answer: D

11. नया मुख्य न्यायाधीश महमूद हुसैन कौन सा स्थान है?

A. पाकिस्तान
B. बांग्लादेश
C. नेपाल
D. ईरान

Answer: B

12. साइप्रस की राजधानी क्या है?

A. एथेंस
B. निकोसिया
C. बेरूत
D. तिराना

Answer: B

13. बांग्लादेश के नए मुख्य न्यायाधीश के रूप में नियुक्त कौन है?

A. महमूद हुसैन
B. नरेश अय्यर
C. सुरेश राजन
D. विजय प्रकाश

Answer: A

14. बांग्लादेश के नए मुख्य न्यायाधीश के रूप में कौन चुने गए?

A. मोहम्मद मुज़मेल हुसैन
B. शेख मुजीबुर रहमान
C. मोहम्मद शफील आलम
D. सैयद महमूद हुसैन

Answer: D

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz. Check GK Quiz 7 February 2018 here.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *