Home > Daily GK Questions > GK Today |General Knowledge Quiz | Hindi GK| GK Questions 6 January 2018

GK Today |General Knowledge Quiz | Hindi GK| GK Questions 6 January 2018

GK Today 6 January 2018: GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. Job Aspirants who are committed to preparing well can take our GK Quiz Today and Latest GK Questions to brush up their Current Affairs and GK Quiz 6 January 2018. Also, view our updated high-quality Latest Current Affairs and take Daily GK Quiz on our site.

These Latest GK Questions are essential for any government exam, bank exam, etc. We suggest that visit our website Govrecruitment and take Daily GK Quiz to improve your general awareness. Govrecruitment gives you Free Job Alerts about all Government Jobs.  Practice GK Quiz 6 January 2018.

GK Quiz 6 January 2018 – General Knowledge Questions

GK Today |General Knowledge Quiz | Hindi GK| GK Questions 6 January 2018

1. Which state is going to Host the 3rd Edition of Science Film Festival?

A. Goa
B. Kerala
C. Bihar
D. Tamil Nadu

Answer: A

2. Which Bank introduced Rural India Desktop ATMs in Telangana?

A. Chaitanya Godavari Grameena Bank
B. Andhra Pragathi Grameena Bank
C. Andhra Pradesh Grameena Vikas Bank
D. Saptagiri Grameena Bank

Answer: C

3. To boot up India’s ties, recently Sushma Swaraj visited 3 Southeast Asian Nations. What are those?

A. Singapore, Cambodia, and the Philippines
B. Vietnam, Indonesia, and Thailand
C. Philippines, Cambodia, and Laos
D. Thailand, Indonesia, and Singapore

Answer: D

4. On 3 January 2017, the Cabinet Committee on Economic Affairs (CCEA) approved mandatory packaging of foodgrains and sugar in which material?

A. Paper
B. Nylon
C. Jute
D. Cotton

Answer: C

5. The Union cabinet has approved an MoU agreement between India and which country on land border crossing?

A. Nepal
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. China

Answer: C

6. Who is appointed as the Government Interlocutor recently to hold discussions with the United Liberation Front of Assam (ULFA)?

A. Rameshwar Nath Kao
B. AB Mathur
C. Anil Dhasmana
D. A. S. Syali

Answer: B

GK Hindi Quiz | Hindi GK Questions 6 January 2018

Our team works very hard to provide latest GK Hindi Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz.

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

7. निम्नलिखित देशों में से कौन सा संयुक्त राष्ट्र सुरक्षा परिषद हाल में दर्ज नहीं हुआ?

A. पोलैंड
B. कुवैट
C. फिलिस्तीन
D. पेरू

Answer: C

8. किस राज्य ने खुले शौच के लिए 500 रुपये का एक स्थान का जुर्माना लगाने का फैसला किया है?

A. अस्साम
B. गुजरात
C. महाराष्ट्र
D. उत्तर प्रदेश

Answer: C

9. सार्क पहल से कौन सा देश पाकिस्तान को छोड़ दिया?

A. इंडिया
B. दक्षिण अफ्रीका
C. ईरान
D. रूस

Answer: A

10. किस देश में कानून बनाने के लिए समान वेतन वैध बनाना पहला देश बन गया है?

A. आइसलैंड
B. संयुक्त राज्य अमेरिका
C. पेरू
D. जिम्बाब्वे

Answer: A

11. विश्व ब्रेल दिवस कब मनाया जाता है?

A. जनवरी 3
B. जनवरी 2
C. जनवरी 4
D. जनवरी 5

Answer: C

12. हलीमा याकूब किस देश का राष्ट्रपति है?

A. सिंगापुर
B. आइसलैंड
C. फ्रांस
D. यूनाइटेड किंगडम

Answer: A

These General Knowledge Questions and Answers are related to International News, National News, Sports, Business and Political News. We gather it from Newspaper News Headlines. Don’t hesitate to share these Current Affairs GK Questions with your friends. You can check your GK Quiz 6 January 2018 Score against each other.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *