Home > Daily GK Questions > GK Today |General Knowledge Quiz | Hindi GK| GK Questions 5 January 2018

GK Today |General Knowledge Quiz | Hindi GK| GK Questions 5 January 2018

GK Today 5 January 2018: GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. Job Aspirants who are committed to preparing well can take our GK Quiz Today and Latest GK Questions to brush up their Current Affairs and GK Quiz 5 January 2018. Also, view our updated high-quality Latest Current Affairs and take Daily GK Quiz on our site.

These Latest GK Questions are essential for any government exam, bank exam, etc. We suggest that visit our website Govrecruitment and take Daily GK Quiz to improve your general awareness. Govrecruitment gives you Free Job Alerts about all Government Jobs.  Practice GK Quiz 5 January 2018.

GK Quiz 5 January 2018 – General Knowledge Questions

GK Today |General Knowledge Quiz | Hindi GK| GK Questions 5 January 2018

1. Which of the following state has launched ‘Saubhagya Yojana’ scheme?

A. Tamil Nadu
B. Andra Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Jharkhand

Answer: D

2. How many countries joined the ranks of the non-permanent members of the United Nations Security Council to make a difference?

A. 5
B. 6
C. 8
D. 7

Answer: B

3. Who is Director General of UP Police?

A. K B Agarwal
B. O P Singh
C. R K Gupta
D. B R Sharma

Answer: B

4. The International Table Tennis Federation is located in which place?

A. Geneva, Switzerland
B. The Hague, Netherlands
C. Oslo, Norway
D. Lausanne, Switzerland

Answer: D

5. Who takes charge as Chief Executive Officer (CEO) and Managing Director (MD) of Infosys?

A. Vijay Singh
B. Narayan Murti
C. Anupam Mehra
D. Salil S Parikh

Answer: D

6. Who has become India’s highest-ranked player in latest International Table Tennis Federation (ITTF)?

A. G Sathiyan
B. Soumyajit Ghosh
C. Sharath Kamal
D. Anthony Amalraj

Answer: A

GK Hindi Quiz | Hindi GK Questions 5 January 2018

Our team work very hard to provide latest GK Hindi Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz.

7. निम्नलिखित में से कौन सी देश पहली बार 26 जनवरी 2018 को 10 आसियान नेताओं की मेजबानी करेगा?

A. अमेरीका
B. रूस
C. इंडिया
D. चीन

Answer: C

8. कौन सा राज्य देश में सबसे बड़ा बी 2 बी ट्रैवल इवेंट आयोजित करना है?

A. कर्नाटक
B. पश्चिम बंगाल
C. बिहार
D. तमिलनाडु

Answer: A

9. निम्न खिलाड़ी में से किसने 61 वीं राष्ट्रीय शूटिंग चैंपियनशिप (एनएससीसी) में पुरुषों की 10 मीटर एयर पिस्टल गोल्ड जीती?

A.शहज़र रिजवी
B. यशवंत सिंह
C. ओमप्रकाश मेथवाल
D. धर्मेंद्र सिंह

Answer: A

10. किस देश ने न्यूनतम मजदूरी में 40 प्रतिशत की वृद्धि की घोषणा की है?

A. चिली
B. वेनेजुएला
C. अर्जेंटीना
D. पेरू

Answer: B

11. किस बैंक ने बेस रेट और बेंचमार्क प्राइम लेंडिंग दर 30 बीपीएस से घटा दीं?

A. बैंक ऑफ इंडिया
B. भारतीय स्टेट बैंक
C. बैंक ऑफ बड़ौदा
D. इलाहाबाद बैंक

Answer: B

12. इंटरनेशनल पतंग महोत्सव ‘उत्तरायण’ किस राज्य में मनाया जाता है?

A. राजस्थान
B. गुजरात
C. हरयाणा
D. उत्तर प्रदेश

Answer: B

These General Knowledge Questions and Answers are related to International News, National News, Sports, Business and Political News. We gather it from Newspaper News Headlines. Don’t hesitate to share these Current Affairs GK Questions with your friends. You can check your GK Quiz 5 January 2018 Score against each other.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *