Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | General Knowledge Questions | GK Quiz 4 February 2018

GK Quiz Today | GK in Hindi | General Knowledge Questions | GK Quiz 4 February 2018

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 4 February 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Quiz Today | GK in Hindi | General Knowledge Questions | GK Quiz 4 February 2018

General Knowledge Questions – GK Quiz 4 February 2018 – GK Quiz Today

1. The state government of Uttar Pradesh under Chief Minister Yogi Adityanath inaugurated the Mahesra over the bridge connect which country to Gorakhpur and other east UP districts on January 29?

A. Nepal
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Sri Lanka

Answer: A

2. According to Oxford Dictionaries reports, which Hindi word is chosen as the Hindi Word of the Year 2017?

A. Notebandi
B. Vikaas
C. Swachh
D. Aadhaar

Answer: D

3. Which state laid the foundation stone for the Universal Peace Retreat Center of ‘Prajapita Brahmakumari Eswariya University’?

A. Karnataka
B. Kerala
C. Andhra Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer: C

4. Mary Kom clinches gold in which category at the 2018 India Open boxing Tournament?

A. 64kg category
B. 60kg category
C. 54kg category
D. 48kg category

Answer: D

5. Srihari Natraj, who grabbed the gold medal in 100-meter Backstroke category in swimming at the Khelo India School Games is from which state?

A. Madhya Pradesh
B. Uttarakhand
C. Maharashtra
D. Karnataka

Answer: D

6. In the Union Budget 2018, the Union government announced to build a tunnel through the Sela Pass in which state?

A. Sikkim
B. Arunachal Pradesh
C. Manipur
D. Himachal Pradesh

Answer: B

7. Who is President of Rwanda?

A. Gerardine Mukeshimana
B. Edouard Ngirente
C. Paul Kagame
D. Francis Kaboneka

Answer: C

You can also check: Current Affairs 4 February 2018

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 4 February 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. किस राज्य ने भूस्थानिक विश्व उत्कृष्टता पुरस्कार 2018 जीता है?

A. ओडिशा
B. तमिलनाडु
C. केरल
D. मध्य प्रदेश

Answer: A

9. कौन सा देश हाल ही में अश्गाबाट समझौते में शामिल हुआ था?

A. इंडिया
B. चीन
C. इजराइल
D. इराक

Answer: A

10. हाल ही में कितने लाख केंद्र सरकार ने पैन अनिवार्य बनाया है?

A. 8 लाख
B. 5 लाख
C. 2.5 लाख
D. 7.5 लाख

Answer: C

11. कौन सा शहर नोबेल पुरस्कार श्रृंखला -2018 के दूसरे संस्करण की मेजबानी कर रहा है?

A. पणजी
B. चंडीगढ़
C. नई दिल्ली
D. कोच्चि

Answer: A

12. कितने सुरजकुंड अंतर्राष्ट्रीय शिल्प मेला शुरू होता है?

A. पैसठ
B. चवालीस
C. बावन
D. बत्तीस

Answer: D

13. किस भारतीय शहर में 7 वें भारत ऊर्जा कांग्रेस का आयोजन हुआ था?

A. बैंगलोर
B. मुंबई
C. नई दिल्ली
D. गुडगाँव

Answer: C

14. हाल ही में शहरी नवाचार सम्मेलन को व्यवस्थित करने के लिए कौन से राज्य?

A. आंध्र प्रदेश
B. केरल
C. तमिलनाडु
D. मध्य प्रदेश

Answer: A

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz. Check GK Quiz 4 February 2018 here.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *