Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 4 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 4 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 4 April 2018: Are you looking for 4 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 4 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 4 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 4 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 4 April 2018 – GK Quiz Today

1.  What is the name of the scheme that is launched by West Bengal for Marriage of Poor girls?

  1. Sukanya Samridhi
  2. Beti Bachao
  3. Rupashree
  4. Ladali

Answer: C

2. Who lifts the Men’s Single trophy of the Miami 2018 opening?

  1. Kei Nishikori
  2. Rafael Nadal
  3. German Alexander Zverev
  4. John Isner

Answer: D

3. Who awarded Projects Worth Rs 1.22 Lakh Crore In FY18?

  1. BSNL
  2. NHAI
  3. Ashok Leyland
  4. Larsen and Turbo Limited

Answer: B

4. Which city in India has topped in JLL’s released annual global report ‘City Momentum Index’ 2018?

  1. Kolkata
  2. Hyderabad
  3. Bengaluru
  4. Mumbai

Answer: B

5. Which day is the 83rd Annual day for Reserve Bank of India has celebrated?

  1. 2nd April
  2. 1st April
  3. 31 March
  4. 1st January

Answer: B

6. Carlos Alvarado is the president of which country?

  1. Haiti
  2. Burkina Faso
  3. Costa Rica
  4. Papua New Guinea

Answer: C

7. Who has become the first Director General of National Testing Agency?

  1. Shashi Shankar
  2. Pankaj Jain
  3. Vineet Joshi
  4. Harsh Vardhan Singh

Answer: C

8. Which airports have been adjudged as the cleanest airport by Airport Authority of India on the basis of a recent survey conducted by 53 Indian airports?

  1. Mangalore
  2. Chennai
  3. Trivandrum
  4. Jaipur

Answer: A

9. Which of the following City become first to roll out Euro-VI Fuel?

  1. Mumbai
  2. Jaipur
  3. New Delhi
  4. Agra

Answer: C

10. Recently, Babur III, Submarine Launched Cruise Missile (SLCM) Launched by which of the following country?

  1. India
  2. Pakistan
  3. China
  4. Russia

Answer: B

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 4 April 2018

11. जब विश्व आत्मकेंद्रित जागरूकता दिवस मनाया जाता है?

  1. 1 अप्रैल
  2. 2 अप्रैल
  3.  3 अप्रैल
  4.  31 मार्च

Answer: B

12. संतोष ट्रॉफी किस खेल से संबंधित है?

  1. बैडमिंटन
  2. हॉकी
  3. फुट बॉल
  4. क्रिकेट

Answer: D

13. ग्लोबल स्टार्टअप इकोसिस्टम 2017 इंडेक्स में भारत का रैंक क्या है?

  1. 37
  2. 23
  3. 39
  4. 27

Answer: A

14. भारत और पाकिस्तान के बीच स्थायी सिंधु आयोग (पीआईसी) की बैठक में निम्नलिखित में से किस शहर में आयोजित किया गया?

  1. मुंबई
  2. दुबई
  3. नई दिल्ली
  4. न्यूयॉर्क

Answer: C

15. नास्कॉम के नए राष्ट्रपति के रूप में नियुक्त किया गया है?

  1. आर।चंद्रशेखर
  2. रमन रॉय
  3. दिग्निनी घोष
  4. ऋषद प्रेमजी

Answer: C

16. निम्नलिखित में से कौन सा राज्य 6 अप्रैल 2018 को एशिया के सबसे बड़े स्टार्ट-अप सम्मेलन की मेजबानी करेगा?

  1. आंध्र प्रदेश
  2. कर्नाटक
  3. तमिलनाडु
  4. केरल

Answer: D

17. कैलिफोर्निया के बादाम बोर्ड के नवीनतम आंकड़ों के अनुसार, कौन सा देश दुनिया में बादाम का सबसे बड़ा आयातक बन गया है?

  1. फ्रांस
  2. स्पेन
  3. चीन
  4. भारत

Answer: D

18. निम्नलिखित में से किसने खेल वर्ष का खिलाड़ी चुनौती दी है?

  1. मिथाली राज
  2. हर्षित कौर
  3. झुलन गोस्वामी
  4. विराट कोहली

Answer: A

19. किस टीम ने संतोष ट्रॉफी फुटबॉल टूर्नामेंट का 72 वां संस्करण जीता है?

  1. ओडिशा
  2. पश्चिम नेगल
  3. केरल
  4. महाराष्ट्र

Answer: C

20. एआई रन वॉइस बोट ‘केईआ’ को बाहर करने के लिए निम्न बैंक में से कौन सा पहला बैंक बन गया है?

  1. एस बी आई
  2. एच डी एफ सी
  3. कोटक महिंद्रा बैंक
  4. आई सी आई सी आई

Answer: C

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 4 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 4 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 4 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 17 April 2018: Are you looking for 17 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *