Home > Daily GK Questions > GK Today | GK Quiz 28 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

GK Today | GK Quiz 28 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 28 January 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Today | GK Quiz 28 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 28 January 2018 – GK Quiz Today

1. With which country the National Small Industries Corporation (NSIC) signed a MoU for the development of small and medium businesses (SMBs) in the two countries?

A. Malaysia
B. Bangladesh
C. Myanmar
D. Sri Lanka

Answer: A

2. Which of the following country topped the Environmental Performance Index (EPI) 2018?

A. Malta
B. Denmark
C. Switzerland
D. France

Answer: C

3. Who appointed as the Deputy Chairman of the Indian Banks’ Association (IBA) for the year 2017-18?

A. Rajnish Kumar
B. Sunil Mehta
C. M K Sharma
D. Rakesh Sethi

Answer: A

4. For Construction Of Zojila Tunnel, which ministry Signs MoU With IL&FS?

A. Ministry of Railways
B. Ministry of Telecommunication
C. Ministry Of Road Transport & Highways
D. Ministry of Commerce

Answer: C

5. What is the name of the Upgraded indigenous transport aircraft makes the successful maiden flight?

A. SARAS PT1N
B. B777-200LR
C. B747-400
D. B787-800

Answer: A

6. For which bank Usha Ananthasubramanian serves as the MD & CEO?

A. ICICI Bank
B. Punjab National Bank
C. State Bank of India
D. Allahabad Bank

Answer: D

7. Which cricketer honored with the prestigious Sir Garfield Sobers Trophy for the ICC Cricketer of the Year 2017?

A. Steve Smith
B. Virat Kohli
C. Ravichandran Ashwin
D. David Warner

Answer: B

You can also check: Current Affairs 28 January 2018

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 28 January 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. किस कंपनी ने ग्लोबल सेंटर फॉर साइबर सिक्योरिटी लॉन्च की?A. FireEye

B. सिमेंटेक
C. विश्व आर्थिक मंच (डब्ल्यू ई एफ)
D. पालो अल्टो नेटवर्क

Answer: C

9. भारतीय बैंक संघ (आईबीए) के नए अध्यक्ष के रूप में कौन नियुक्त किया गया?

A. अरुंधति भट्टाचार्य
B. उषा अनंतसुब्रमण्यन
C. चंदा कोचर
D. नैना लाल किदवई

Answer: B

10. केंद्र सरकार द्वारा हाल ही में कौन से पुरस्कारों की घोषणा की गई है?

A. राष्ट्रीय पुरस्कार 2018
B. पद्म पुरस्कार 2018
C. फिल्म पुरस्कार 2018
D. नागरिक पुरस्कार 2018

Answer: B

11.हाल ही में भारत के चुनाव आयुक्त (ईसी) के रूप में कौन नियुक्त किया गया?

A. विजय केलकर
B. राजीव मेहरिशी
C. अशोक लवासा
D. हसमुख अधिया

Answer: C

12. कौन से राज्य 1 अस्थायी बाजार पाने के लिए पहला भारतीय मेट्रो बनता है?

A. कोलकाता
B. तमिलनाडु
C.केरल
D.पश्चिम बंगाल

Answer: A

13. 2018 पर्यावरण प्रदर्शन सूचकांक (ईपीआई) में भारत का स्थान क्या है?

A. 175
B. 172
C. 179
D. 177

Answer: D

14. कौन पहले महिला आईबीए चीफ हाल ही में बन गया?

A.नर्मदा श्रीधर
B. ससिरेखा
C. श्री विद्या
D. उषा अनंतसुब्रमण्यन

Answer: D

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz. Check GK Quiz 28 January 2018 here.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *