Home > Daily GK Questions > GK Today |General Knowledge Quiz |GK Hindi | GK Questions 28 December 2017

GK Today |General Knowledge Quiz |GK Hindi | GK Questions 28 December 2017

GK Today 28 December 2017: General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are very important in Sarkari Naukri selection process these days. Job Aspirants who are committed to prepare well can take our GK Quiz Today to brush up their Current Affairs and GK Quiz 28 December 2017. Also, view our updated high-quality Latest Current Affairs and take Daily GK Quiz on our site.

These Latest GK Questions are very important for any government exam, bank exam, etc. We suggest that visit our website Govrecruitment and take Daily GK Quiz to improve your general awareness. Govrecruitment gives you Free Job Alerts about all Government Jobs.  Practice GK Quiz 28 December 2017.

GK Quiz 28 December 2017- General Knowledge Questions

GK Today |General Knowledge Quiz |GK Hindi | GK Questions 28 December 2017

1. Which Social Media from the following has received most data requests from Indian Government in last 6 months?

A.Twitter
B. Gmail
C. Google
D. Facebook

Answer: D

2. As per Amazon India Report, which city is the most well-read city in India?

A. Delhi
B. Ahmedabad
C. Mumbai
D. Patna

Answer: A

3. On the occasion of Christmas, sand artist Sudarsan Pattnaik designed the world’s biggest sand Santa-face which is 25 feet high and 50 feet wide on the Puri beach, Odisha with what message?

A. Say No to Drugs
B. Time for Change
C. Save Environment
D. World Peace

Answer: D

4. Who is going to launch Transform Maharashtra initiative?

A. Narendra Modi
B. Devendra Fadnavis
C. Sushma Swaraj
D. Raj Nath Singh

Anwer: B

5. Which city, from northeast India, is called the rock capital of India?

A. Gangtok
B. Shilong
C. Guwahati
D. Itanagar

Answer: B

6. Which state was launched ‘Atal-Amrit Abhiyan’ health assurance scheme?

A. Sikkim
B. Bihar
C. Uttarakhand
D. Assam

Answer: D

GK Hindi Quiz | Hindi GK Questions 28 December 2017

7. Karnataka Vikas Grameen Bank has launched a new scheme. What is that scheme?

A. Bank Mela
B. Janata ki scheme
C. Janata ki Bank
D. Bank Sakhi

Answer: D

8. As per the latest announcement of UK based Centre for Economics and Business Research (CEBR), India is set to exceed France and UK. India is in which place in the largest economy in 2018?

A. 3
B. 4
C. 5
D. 2

Answer: C

9. who is the brand ambassador for Premier Badminton League?

A. Akshay Kumar
B. Shahrukh Khan
C. Amithabh Bachan
D. Salman Khan

Answer: A

10. Which state has launched ‘Prakash hai to Vikas hai’ scheme for free household power connection on the occasion of former prime minister Atal Bihari Vajpayee birthday on 25th December?

A. Bihar
B. Madhya Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. Haryana

Answer: C

11. Which of the following bank adopts Shirki village in Pen for Aadhaar-based payments?

A. ICICI
B. IDBI
C. SBC
D. RBI

Anwer: C

12. Recently a British singer passed away. Name that singer?

A. George Michael
B. Adele
C. Sting
D. Boy George

Answer: A

These General Knowledge Questions and Answers are related to International News, National News, Sports, Business and Political News. We gather it from Newspaper News Headlines. Don’t hesitate to share these with your friends. You can check your GK Quiz 28 December 2017 Score against each other.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *