Home > Current Affairs > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 28 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 28 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 28 April 2018: Are you looking for 28 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 28 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 28 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 28 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 28 April 2018 – GK Quiz Today

1. Which country tests Agni IIi missile?

  1. China
  2. Pakistan
  3. India
  4. Iran

Answer: C

2. Which satellite journey end on April 26, 2017?

  1. Mangalyaan
  2. Chandra-II
  3. Aryabhatta
  4. Cassini

Answer: D

3. In UAE, where the solar gas station opened?

  1. Abu Dubai
  2. Dubai
  3. Ajman
  4. Oman

Answer: B

4. Which state signed an agreement with Bharat Broadband Network Limited?

  1. Kerala
  2. TamilNadu
  3. Assam
  4. Goa

Answer: B

5. What is full form of IOC?

  1. Indian Olympic committee
  2. Indian oil corporation
  3. International Olympic committee
  4. International Oil Committee

Answer: C

6. Which is the first country to open an honorary consulate in Gujarat?

  1. Canada
  2. Belgium
  3. Netherlands
  4. Switzerland

Answer: B

7. Who was announced IOC member recently?

  1. Rita Ambani
  2. Anil Kapoor
  3. Anu Sharma
  4. Kajal Singh

Answer: A

8. Which institute received RBI demonetized notes recently for recycling?

  1. National Institute Of Design (NID)
  2. National Institute of Technology
  3. Indian Institute of Technology
  4. Anna University

Answer: A

9. What award did Yes Bank get recently?

  1. Best Bank award
  2. Golden Peacock award
  3. Best entrepreneur award
  4. Economy award 2017

Answer: D

10. Who is appointed as Director General CRF chief?

  1. Mr.Ramakrishnan
  2. Sathyamoorthy
  3. Rajiv Rai Bhatnagar
  4. Deepak Mishra

Answer: C

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 28 April 2018

11. गोल्डन पीकॉक पुरस्कार किस बैंक को मिला?

  1. कर्नाटक बैंक
  2. यस बैंक
  3. आंध्र बैंक
  4. बैंक ऑफ बड़ौदा

Answer: B

12. कौन सा देश 12 साल का लड़का फुटबॉल में भारत का प्रतिनिधित्व करेगा?

  1. रुशिया
  2. कानाडा
  3. यूएसए
  4. इंग्लैंड

Answer: A

13. हाल ही में कौन सी नीति ई-एसओटी और ई-प्राण कार्ड दो योजनाएं पेश की गई हैं?

  1. अटला पेंशन योजना
  2. विश्व भारत
  3. योजना योजना
  4. गरीब कल्याण योजना

Answer: A

14. उच्च ऊर्जा ब्रह्मांडीय कण का पता लगाने के लिए सुपर बुलून किसने डिजाइन किया?

  1. इंडियन स्पेस रिसर्च ऑर्गनाइजेशन (इसरो)
  2. नेशनल एयरोनॉटिक्स एंड स्पेस एडमिनिस्ट्रेशन (नासा)
  3. ग्लोबल रिसर्च सेंटर
  4. जर्मैन इंस्टीट्यूट ऑफ साइंस एंड टेक्नोलॉजी

Answer: B

15. 27 अप्रैल, 2007 को कौन सा प्रसिद्ध अभिनेता पारित हुआ?

  1. सुरेश कन्ना
  2. विनोथ कन्ना
  3. अनिल कपूर
  4. विमल कपूर

Answer: B

16. स्वच्छ मिशन चरण II में कितने नए स्थान जोड़े गए हैं?

  1. 5
  2. 10
  3. 7
  4. 4

Answer: B

17. यूडीएएन परिचय एयरफ्लोइट्स में सबसे कम हवाई किराया क्या है।

  1. 1000
  2. 500
  3. 2500
  4. 4500

Answer: C

18. मिस टीन यूनिवर्स 2017 के लिए किसने ताज पहनाया?

  1. शक्ति श्री
  2. श्रीमती कौर
  3. तहहिरा जुंगू
  4. सॅन जोस पालासीओ

Answer: B

19. आरबीआई द्वारा कौन से सिक्के पेश किए जा रहे हैं?

  1. 1, 2 रुपये
  2. 5,10 रुपये
  3. 50 पैसे
  4. 25 पैसे

Answer: B

20. केंद्र सरकार की कौन सी योजना गरीबों के लिए घरों की मंजूरी दे रही है?

  1. जन धन योजना
  2. अंत पेंशन योजना
  3. विश्व भारत
  4. प्रधान मंत्री आवास योजना

Answer: D

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 28 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 28 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 28 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

07th October 2018 Current Affairs   Get 07 10 2018, October 08th, 2018 News Updates of National and International

07th October 2018 Current Affairs – Get 07-10-2018, October 08th, 2018 News Updates of National and International

Contents1 07th October 2018 Current Affairs1.1  Today’s Indian 07th October 2018  Current Affairs 20181.2 07th October …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *