Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 27 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 27 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 27 March 2018: Are you looking for 27 March 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 27 March 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 27 March 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 27 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 27 March 2018 – GK Quiz Today

1. What is the theme of World TB day 2018?

  1. Unite to End TB
  2. Stop TB in My Lifetime
  3. Wanted: Leaders for a TB-free world
  4. Call for a world free of TB

Answer: C

2. Reliance Industries announced an integration with which leading music application for its digital music service JioMusic?

  1. Gaana.com
  2. Wynk
  3. Saavn
  4. Hypster

Answer: C

3. When is the World Remembrance of the Victims of Slavery and the Transatlantic Slave Trade observed?

  1. 23rd March
  2. March 24th
  3. 26th March
  4. March 25th

Answer: D

4. Who Laid Foundation Stone Of National Highway Projects 5 In Varanasi?

  1. Ram Nath Kovind
  2. Rajesh Sharma
  3. Vignesh Rajan
  4. Prakash Javadekar

Answer: A

5. Who is appointed as India’s representative to the Executive Board of UNESCO?

  1. JS Rajput
  2. V Shri Ram
  3. N Rajanath
  4. V Sekhar Sudarnath

Answer: A

6. The International Maiden exhibition of graphic prints named Print Biennale India 2018 has organized in which city?

  1. Kolkata
  2. New Delhi
  3. Hyderabad
  4. Indore

Answer: B

7. Who won Asian Billiards Championship Title recently?

  1. Pankaj Advani
  2. David Causier
  3. Mike Russell
  4. Rupesh Shah

Answer: A

8. Which country has won the Jockey Cup International Youth Invitational Football Tournament 2018?

  1. Spain
  2. Singapore
  3. India
  4. Hong Kong

Answer: C

9. When is the International Day of Solidarity with Detained and Missing Staff Members observed?

  1. 25th March
  2. March 24th
  3. 23rd March
  4. 22nd March

Answer: A

10. Which country won Hong Kong Football Tournament?

  1. India
  2. Saudi Arabia
  3. Indonesia
  4. Iran

Answer: A

 

 

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 27 March 2018

11. हाल ही में स्वास्थ्य और परिवार कल्याण मंत्रालय ने निम्न रोगों के रोगियों तक सार्वभौमिक पहुंच की निगरानी के लिए निकशाय औशदी पोर्टल की शुरुआत की है?

  1. कैंसर
  2. क्षय रोग
  3. एचआईवी / एड्स
  4. चेचक

Answer: B

12. भारत में कौन सा साल का पहला अंतर्राष्ट्रीय प्रदर्शनी ग्राफिक प्रिंटों का प्रिंट बिएननेल है?

  1. 2018
  2. 2019
  3. 2020
  4. 2015

Answer: A

13. 105 वें भारतीय विज्ञान कांग्रेस (आईएससी -2018) में किस भारतीय संगठन ने ‘सर्वाधिक जानकारीपूर्ण मंडप’ पुरस्कार जीता है?

  1. इसरो
  2. डीआरडीओ
  3. बीएआरसी
  4. वीएसएससी

Answer: B

14. राज्य में प्लास्टिक की थैलियों और थर्मोक कटलरी पर पूर्ण प्रतिबंध की घोषणा करने के लिए महाराष्ट्र सरकार 18 वें राज्य बन गई है। ऐसा करने वाला पहला राज्य कौन सा है?

  1. बिहार
  2. कर्नाटक
  3. आंध्र प्रदेश
  4. हरियाणा

Answer: B

15. पेरू के नए राष्ट्रपति के रूप में किसने शपथ ली है?

  1. मार्टिन विज्कारा
  2. एललन गार्सिया केकेरो
  3. केइकोरो फुजिमोरी
  4. ऑल्टांटा हिमाला

Answer: A

16. 5 वीं भारत मक्का समिट 2018 भारत के किस शहर में आयोजित किया गया था?

  1. कानपुर
  2. लखनऊ
  3. भोपाल
  4. नई दिल्ली

Answer: D

17. बृहस्पतिवार को स्वास्थ्य मंत्रालय ने हाल ही में नई पहल की शुरूआत की थी?

  1. वर्ल्ड टीबी दिवस
  2. वर्ल्ड एड्स दिवस
  3. हार्ट डे
  4. वर्ल्ड हेल्थ डे

Answer: A

18. 2018 राष्ट्रमंडल खेलों में कौन सा भारतीय टेनिस खिलाड़ी भारत का ध्वज बियरर होगा?

  1. पीवी सिंधु
  2. सोना मिर्जा
  3. प्रमि भन्दीरी
  4. तारारा अय्यर

Answer: A

19. कौन सा खिलाड़ी हाल ही में ऑस्ट्रेलियाई ग्रांड प्रिक्स में 7 वां पोल रिकॉर्ड करता है?

  1. लुइस हैमिल्टन
  2. एस वेट्टेल
  3. डी रिकार्डो
  4. एफ एलोन्सो

Answer: A

20. फॉर्मूला वन ड्राइवर सेबस्टियन वेट्टेल किस देश से हैं?

  1. जर्मनी
  2. स्पेन
  3. पुर्तगाल
  4. नीदरलैंड्स

Answer: A

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 27 March 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 27th March 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 27 March 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *