Home > Daily GK Questions > GK Today |General Knowledge Quiz |GK Hindi | GK Questions 27 December 2017

GK Today |General Knowledge Quiz |GK Hindi | GK Questions 27 December 2017

GK Today 27 December 2017: General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are very important in Sarkari Naukri selection process these days. Job Aspirants who are committed to prepare well can take our GK Quiz Today to brush up their Current Affairs and GK Quiz 27 December 2017. Also, view our updated high-quality Latest Current Affairs and take Daily GK Quiz on our site.

These Latest GK Questions are very important for any government exam, bank exam, etc. We suggest that visit our website Govrecruitment and take Daily GK Quiz to improve your general awareness. Govrecruitment gives you Free Job Alerts about all Government Jobs.  Practice GK Quiz 26 December 2017.

GK Quiz 27 December 2017- General Knowledge Questions

GK Today |General Knowledge Quiz |GK Hindi | GK Questions 27 December 2017

These General Knowledge Questions and Answers are related to International News, National News, Sports, Business and Political News. We gather it from Newspaper News Headlines. Don’t hesitate to share these with your friends. You can check your GK Quiz Score against each other.

1.India celebrates the Good Governance Day every year on 25th December to remember the birth anniversary of ____?

A. H. D. Deve Gowda
B. Manmohan Singh
C. Atal Bihari Vajpayee
D. I. K. Gujral

Answer: C

2. Which city has got India’s first ever AC suburban local train as a Christmas gift?

A. Pune
B. Mumbai
C. Chennai
D. Kolkata

Answer: B

3. According to Nomura’s Composite Leading Index (CLI), India’s GDP growth is expected to be around which percent for 2018?

A. 7.5 Percent
B. 7.4 Percent
C. 7.3 Percent
D. 7.2 Percent

Answer: A

4. Which airport is set to become India’s first airport to have a runway on a ‘sea bridge’ by building an RCC platform on the beach and shallow sea?

A. Malda Airport, West Bengal
B. Juhu Airport, Mumbai
C. Agatti Airport, Lakshadweep
D. Kullu–Manali Airport, Himachal Pradesh

Answer: C

5. Which of the following country has world’s largest amphibious aircraft “AG600”?

A. China
B. Japan
C. Norway
D. New Zealand

Answer: A

6. Who is new Chief Minister of Himachal Pradesh?

A. Neeraj Nayyar
B. Nayyar
C. Suresh Bharadwaj
D. Jairam Thakur

Answer: A

GK Hindi Questions – Today GK Quiz Hindi 27 December 2017

7. नामान तंवर, जिन्होंने गलीम झर्यलगापोव बॉक्सिंग टूर्नामेंट में स्वर्ण पदक जीता, वह किस वजन श्रेणी में है??

A. 60kg
B. 49kg
C. 75kg
D. 91kg

Answer: D

8. सऊदी अरब के राज्य के राजदूत के रूप में एक महिला को नियुक्त करने के लिए दुनिया के पहले देश का नाम दें.

A. नीदरलैंड
B. बेल्जियम
C. जर्मनी
D. फ़्रांस

Answer: B

9. निम्नलिखित में से कौन सा भारत का पहला गृह-उच्च शुद्धता वाले स्वर्ण संदर्भ मानक है, जिसे आईजीएम में शुरू किया गया है?

A. बीएनडी-4200
B. BND-4202
C. BND-4201
D. BND-4203

Answer: C

10. 2016-17 के दौरान निर्यात में उच्चतम वृद्धि दर्ज करने के लिए भारत में निम्नलिखित राज्यों में से कौन सा देश में चैंपियन राज्य के रूप में भारत सरकार द्वारा मान्यता प्राप्त है?

A. तेलंगाना
B. अस्साम
C. पश्चिम बंगाल
D. ओडिशा

Answer: D

11. कौन सा भारतीय शहर हाल ही में देश का पहला शहर बन गया है जिसका अपना लोगो है?

A. नई दिल्ली
B. मुंबई
C. हैदराबाद
D. बेंगलुरु

Answer: D

12.निम्नलिखित में से किस देश में दुनिया का सबसे लंबा कांच पुल जनता के लिए खोला गया है?

A. चीन
B. सौदी अरेबिया
C. संयुक्त अरब अमीरात
D. जापान

Answer: A

Our team at Gov Recruitment works hard and smart to provide the Best and Latest GK Today. Take a look at the Daily GK Quiz on our website www.govrecruitment.com.

Share your GK Quiz Score with us. Let us know if you enjoyed attempting our General Knowledge Quiz by commenting below. Don’t forget to bookmark our Current Affairs and GK Today page.

Gov Recruitment wishes you Best of Luck!

About govrecruitment

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *