Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 27 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 27 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 27 April 2018: Are you looking for 27 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 27 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 27 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 27 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 27 April 2018 – GK Quiz Today

1. BJP MP has signed a letter to shift Children’s day to __________?

  1. 24th December
  2. 26th December
  3. 16th December
  4. 14th December

Answer: D

2. The government of India has recently signed a loan agreement of USD 125 Million with which of the following International Organizations?

  1. IMF
  2. European Investment Bank
  3. World Bank
  4. International Finance Corporation

Answer: C

3. How many millions did India Signs Loan Agreement With World Bank For US$?

  1. 125
  2. 158
  3. 165
  4. 195

Answer: A

4. The government of India has signed a MoU recently with which country for cooperation in the field of traditional systems of medicine and homeopathy?

  1. Fiji
  2. Swaziland
  3. Sao Tome and Principe
  4. Haiti

Answer: C

5. Global Logistics Summit was held in ____?

  1. Beijing
  2. Tokyo
  3. New Delhi
  4. Dubai

Answer: C

6. Which country’s 1st E-Commerce Think Tank Meet Convened By Suresh Prabhu?

  1. Pakistan
  2. India
  3. Indonesia
  4. Saudi Arabia

Answer: A

7. What is the name of the coastal security exercise which began in Kerala recently?

  1. Indradhanush
  2. Desert Eagle
  3. Garuda
  4. Sagar Kavach

Answer: D

8. Subrata Bhattacharjee has been appointed as the ambassador of India to _____?

  1. Japan
  2. Serbia
  3. Nepal
  4. China

Answer: B

9. How many Foundation Day Of HUDCO Celebrated recently?

  1. 48th
  2. 56th
  3. 95th
  4. 102

Answer: A

10. What is the name of the Indo- Malaysia joint military exercise which will be conducted in Hulu Langat, Malaysia from April 30th to May 13th?

  1. Harimau – Shakthi
  2. Siam Bharat
  3. Jimex
  4. Malabar

Answer: A

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 27 April 2018

11. हाल ही में निम्नलिखित देशों में से सेंट्रल बैंक ने हाल ही में किया है बैंकों और वित्तीय संस्थानों द्वारा क्रिप्टोकुरेंसी के प्रतिबंधित उपयोग
देश?

  1. दक्षिण अफ्रीका
  2. संयुक्त अरब अमीरात
  3. ईरान
  4. मंगोलिया

Answer: C

12. अमेरिका ने रूस के साथ ___ व्यापार पर प्रतिबंध लगाए हैं?

  1. स्वास्थ्य
  2. वित्त
  3. शिक्षा
  4. रक्षा

Answer: D

13. प्रत्येक पुरुष कतर को कितनी बार सैन्य सेवा करना है?

  1. 1 साल
  2. 2 साल
  3. 3 साल
  4. 4 साल

Answer: A

14. भारत की यात्रा पर कौन सा देश का प्रधान मंत्री है?

  1. अफगानिस्तान
  2. पाकिस्तान
  3. नेपाल
  4. सीरिया

Answer: C

15. फ्लिपकार्ट ने हाल ही में किस कंपनी के साथ यात्रा सेवाओं की पेशकश की है?

  1. क्लेरट्रिप
  2. ब्लै ब्ला कार
  3. ज़ूम कार
  4. मेकमी ट्रिप

Answer: D

16. निम्नलिखित में से किन भुगतान बैंकों ने 100 पंजीकृत किया है लाख केवाईसी वाललेट्स?

  1. एयरटेल पेमेंट बैंक
  2. पेटीएम भुगतान बैंक
  3. इंडिया पोस्ट पेमेंट बैंक
  4. उज्जिवन लघु वित्त बैंक

Answer: B

17. निम्नलिखित में से किसने दादासाहेब फाल्के प्राप्त किया है उत्कृष्टता पुरस्कार – हाल ही में जीवन समय उपलब्धि पुरस्कार?

  1. शत्रुघ्न सिन्हा
  2. सिमी गारेवाल
  3. अमिताभ बच्चन
  4. संजय दत्त

Answer: B

18. निम्नलिखित में से किसने सर्वश्रेष्ठ अभिनेता पुरस्कार प्राप्त किया है दादासाहेब उत्कृष्टता पुरस्कार 2018?

  1. रणवीर सिंह
  2. शाहिद कपूर
  3. कार्तिक आर्यन
  4. राज कुमार राव

Answer: B

19. बर्नार्ड अर्नाल्ट दुनिया का _____ सबसे अमीर आदमी है?

  1. 2
  2. तीसरा
  3. चौथाई
  4. 5 वां

Answer: C

20. भारत की महिला हॉकी टीम ने सीडब्ल्यूजी 2018 को ____at हराया है?

  1. जापान
  2. मलेशिया
  3. इंग्लैंड
  4. ऑस्ट्रेलिया

Answer: B

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 27 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 27 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 27 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *