Home > Daily GK Questions > GK Today | GK Quiz 26 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

GK Today | GK Quiz 26 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 26 January 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Today | GK Quiz 26 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 26 January 2018 – GK Quiz Today

1. To create an investment platform for ports, terminals, transportation and logistics businesses, the National Investment and Infrastructure Fund announced its ______ investment project?

A. First
B. Second
C. Third
D. Fourth

Answer: A

2. Which bank signed a MoU with NHB for the Rural Housing Interest Subsidy Scheme of the Ministry of Rural Development?

A. SBI Bank
B. HDFC Bank
C. Indian Overseas Bank
D. Kotak Mahindra Bank

Answer: C

3. Who is appointed as the new Uttar Pradesh Director General of Police (DGP)?

A. Narendra Thakur
B. S K Kumar
C. O P Singh
D. Vishal Singh

Answer: C

4. In which city the India-ASEAN Business and Investment Conference 2018 will be held?

A. New Delhi
B. Mumbai
C. Chennai
D. Pune

Answer: A

5. Which of the following is the theme of the 48th annual meeting of World Economic Forum (WEF-2018)?

A. Responsive and Responsible Leadership
B. Mastering the Fourth Industrial Revolution
C. Creating a Shared Future in a Fractured World
D. Together create a United World

Answer: C

6. “Sachin: A Billion Dreams” film won how many awards at 11th Tehran International FICTS Festival 2018?

A. 1
B. 2
C. 3
D. 4

Answer: B

7. Who appointed as the next Ambassador of India to the Republic of Angola?

A. Ranjit Singh
B. Shri Srikumar Menon
C. Rajkumar Goyal
D. Vinay Dayal

Answer: B

You can also check: Current Affairs 26 January 2018

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 26 January 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. किस बैंक ने एनएचबी को ग्रामीण आवास पुश के लिए टाई अप करवाया?

A. बैंक ऑफ बड़ौदा
B. कैनरा बैंक
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक

Answer: D

9. कौन सा शहर अंतरराष्ट्रीय बाड़े सुरक्षा सम्मेलन की मेजबानी कर रहा है?

A. तिरुवनंतपुरम
B. कोच्चि
C. बेंगलुरु
D. पुणे

Answer: A

10. किस केंद्रीय मंत्रालय ने कचरा-मुक्त शहरों की स्टार रेटिंग के लिए प्रोटोकॉल लॉन्च किया है?

A. कॉर्पोरेट मामलों के मंत्रालय
B. सूचना और प्रसारण मंत्रालय
C. कानून और न्याय मंत्रालय
D. आवास और शहरी मामलों के मंत्रालय

Answer: D

11. किस राज्य ने एचआईवी पॉजिटिव बच्चों के लिए पोषण योजना शुरू की है?

A. उत्तराखंड
B. हिमाचल प्रदेश
C. राजस्थान
D. हरयाणा

Answer: B

12. जयपुर में होम्योपैथी रिसर्च इंस्टीट्यूट के लिए फाउंडेशन स्टोन किसने रखा?

A. श्रीपाद येसो नाइक
B. रमेश गुप्ता
C. नारायण स्वामी
D. विवेक शर्मा

Answer: A

13. किस राज्य सरकार ने एचआईवी से प्रभावित बच्चों के लिए पोषण योजना की शुरुआत की है?

A. हिमाचल प्रदेश
B. आंध्र प्रदेश
C. तेलंगाना
D. अरुणाचल प्रदेश

Answer: A

14. हाल ही में पेयजल और स्वच्छता मंत्रालय द्वारा कौन सा परियोजना शुरू की गई है?

A. गंगा सफाई परियोजना
B. गंगा स्वच्छ परियोजना
C. गंगा ग्राम परियोजना
D. गंगा सफी प्रोजेक्ट

Answer: C

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz. Check GK Quiz 26 January 2018 here.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *