Home > Current Affairs > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 26 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 26 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 26 April 2018: Are you looking for 26 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 26 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 26 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 26 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 26 April 2018 – GK Quiz Today

1. Which city Winners Of 1st Print Biennale India 2018 Given Away Awards?

  1. New Delhi
  2. Hyderabad
  3. Chennai
  4. Pune

Answer: A

2. Which country along with European Union is hosting the world’s first female foreign ministers’ meeting in September 2018?

  1. India
  2. France
  3. Italy
  4. Canada

Answer: D

3. Name the Institution/Organization that has organized the award ceremony of the ‘1st Print Biennale India 2018 (PBI)’ in New Delhi.

  1. Bharat Kala Akademy
  2. National School of Drama
  3. Natak Kala Institution of India
  4. Lalit Kala Akademi

Answer: D

3. Which city is hosting the 2018 Secure India Conclave?

  1. Kanpur
  2. Indore
  3. Jaipur
  4. New Delhi

Answer: D

4. Which bank signed NHB Tie Up For Rural Housing Push?

  1. Bank of Baroda
  2. Canara Bank
  3. Indian Overseas Bank
  4. Syndicate Bank

Answer: C

5. The 2018 National Panchayati Raj Day (NPRD) is celebrated on which date in India?

  1. April 21
  2. 22 April
  3. April 24
  4. April 23

Answer: C

6. The Digambarpur gram panchayat has recently declared as India’s best panchayat. It is located in which state?

  1. Karnataka
  2. West Bengal
  3. Kerala
  4. Assam

Answer: B

7. The government of India has recently signed a Loan agreement of USD 210 Million with which of the International Organizations for improving the rural road network in Madhya Pradesh?

  1. World Bank
  2. IMF
  3. New Development Bank
  4. European Investment Bank

Answer: A

8. Who has won the 2018 Monte Carlo Masters tennis tournament?

  1. Marin Cilic
  2. Rafael Nadal
  3. Grigor Dimitrov
  4. Diego Schwartzman

Answer: B

9. Who has received Dadasaheb Phalhasxcellence Award in social and business entrepreneur of the year category recently?

  1. Jaya Misra
  2. Sudarsan Pattnaik
  3. Manish Arora
  4. Anamika Khanna

Answer: A

10. Which country has topped the medals tally at the South Asian Judo Championship 2018 held in Nepal recently?

  1. Australia
  2. Japan
  3. China
  4. India

Answer: D

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 26 April 2018

11. एसएजी के लिए किस दिन रैपिड रिपोर्टिंग सिस्टम शुरू किया गया था?

  1. राष्ट्रीय युवा दिवस
  2. राष्ट्रीय स्वास्थ्य दिवस
  3. नेशनल मतदाता दिवस
  4. नेशनल गर्ल चाइल्ड डे

Answer: D

12. हाल ही में तमिलनाडु के मुख्यमंत्री एडप्पादी के पलानिचमी को किस पुरस्कार से मिला?

  1. यूनेस्को पुरस्कार
  2. पद्म भूषण
  3. पद्मश्री श्री पुरस्कार विजेता
  4. राजीव गांधी खेल रत्न पुरस्कार

Answer: A

13. विक्रम साराभाई अंतरिक्ष केंद्र निदेशक के रूप में प्रभार कौन लेता है?

  1. श्री एस सोमनाथ
  2. डॉ एस रामकृष्णन
  3. डॉ के राधाकृष्णन
  4. श्री एम सी दाथन

Answer: A

14. उर्सुला के ले गिन ने हाल ही में किस क्षेत्र को पास किया?

  1. अंग्रेजी साहित्य
  2. विवादास्पद लेखन
  3. विवेक फिक्शन लेखक
  4. अलग प्रक्रिया और विधियां

Answer: C

15. 25 जनवरी को कौन सा दिन मनाया जाता है?

  1. नेशनल वोटर डे
  2. नेशनल यूथ डे
  3. नेशनल अर्थ डे
  4. नेशनल साइंस डे

Answer: A

16. 18 बच्चों को राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार किसने प्रस्तुत किया?

  1. सुरेश मेनन
  2. राजेश शर्मा
  3. नरेंद्र मोदी
  4. अरुण जेटली

Answer: C

17. नरेंद्र मोदी से कितने बच्चे राष्ट्रीय बहादुर पुरस्कार जीते?

  1. 15
  2. 18
  3. 25
  4. 35

Answer: B

18. कितने सार्वजनिक क्षेत्र के बैंकों ने केंद्र सरकार को 88 हजार करोड़ रुपये से अधिक का निवेश करने के लिए किया था?

  1. 20
  2. 15
  3. 18
  4. 29

Answer: A

19. केंद्र सरकार ने 88 हजार करोड़ रुपये से ज्यादा निवेश करने के लिए कितने करोड़ रुपये किए हैं?

  1. 68 हजार
  2. 69 हजार
  3. 59 हजार
  4. 88 हजार

Answer: D

20. किस योजना के तहत 325 मार्गों से सम्मानित किया गया; हाल ही में उत्तर पूर्व पहाड़ियों के लिए 40%?

  1. यूडीएएन – II
  2. हाउसिंग सभी
  3. डीजी लॉकर
  4. आधार

Answer: A

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 26 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 26 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 26 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

08th and  09th October 2018 Current Affairs   Get 08th October 2018  Day to Day Current Affairs News Updates

08th and 09th October 2018 Current Affairs – Get 08th October 2018 Day to Day Current Affairs News Updates

Contents1 08th and  09th October 2018 Current Affairs1.1 08th  October 2018 National & International News …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *