Home > Daily GK Questions > GK Today | GK Quiz 25 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

GK Today | GK Quiz 25 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 25 January 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Today | GK Quiz 25 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 25 January 2018 – GK Quiz Today

1. India sign agreement with World Bank __________ million loans to fund improved water supply in Uttarakhand?

A. 120
B. 150
C. 180
D. 250

Answer: A

2. Which Indian architect awarded France’s top cultural award “Chevalier de l’Ordre des Arts et Lettres”?

A. B V Doshi
B. Aishwarya Tipnis
C. Ebrahim Alkazi
D. Sheila Sri Prakash

Answer: B

3. For the first time in India, a programme called ‘KEVAT’ launched by Tata Memorial Centre (TMC), is ______?

A. A navigation programme for patient care
B. A cancer screening programme for tobacco users among school children for pre-cancers of respiratory tract
C. An attempt to set uniform standards of patient care for treatment of cancer across India
D. A collaboration between the Department of Atomic Energy and TMC for the natural development of medical equipment related to radiation technology

Answer: A

4. India is suspected to pass which country to become the world’s fastest-growing large economy?

A. US
B. Japan
C. China
D. Germany

Answer: C

You can also check: Current Affairs 25 January 2018

5. Health assurance scheme “Chief Minister-gi Hakshelgi Tengbang (CMHT)” launched by which state for the poor and disabled people?

A. Tripura
B. Nagaland
C. Mizoram
D. Manipur

Answer: D

6. Pema Khandu is Chief Minister for which state?

A. Tamil Nadu
B. Arunachal Pradesh
C. Uttar Pradesh
D. West Bengal

Answer: B

7. The Federation of Indian Chambers of Commerce and Industry (FICCI) appointed whom as its Director General?

A. Shobana Kamineni
B. Dilip Chenoy
C. Kiran Kumar Grandhi
D. Sandeep Jajodia

Answer: B

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 25 January 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. कौन सा शहर विश्व आर्थिक मंच शिखर सम्मेलन आयोजित हुआ?

A. सिंगापुर
B. ऑस्ट्रेलिया
C. स्विटज़रलैंड
D. फ़्रांस

Answer: C

9. प्रसिद्ध लेखक लेखक दुधानाथ सिंह किस राज्य से हैं?

A. राजस्थान
B. उत्तर प्रदेश
C. मध्य प्रदेश
D. गुजरात

Answer: B

10. किस राज्य सरकार और ज्यूरिच साइन दीदी राज्य समझौते?

A. आंध्र प्रदेश
B. बिहार
C. केरल
D. तमिलनाडु

Answer: A

11. कौन सी वस्तु विनिमय ने ग्वार बीज में भारत का पहला कृषि-वस्तु विकल्प अनुबंध शुरू किया है?

A. मल्टी कमोडिटी एक्सचेंज (एमसीएक्स)
B. राष्ट्रीय कमोडिटी और डेरिवेटिव एक्सचेंज (एनसीडीईएक्स)
C. यूनिवर्सल कमोडिटी एक्सचेंज (यूसीएक्स)
D. राष्ट्रीय बहु-कमोडिटी एक्सचेंज (एनएमसीई)

Answer: B

12. विश्व आर्थिक मंच पर क्रिस्टल पुरस्कार से कौन सम्मानित है?

A. अनिल कपूर
B. शाहीद कपूर
C. सलमान खान
D. शाहरुख खान

Answer: D

13. एनके त्रिखा किस व्यवसाय से है?

A. खेल
B. कानून
C. राजनीति
D. पत्रकारिता

Answer: D

14. किस मंत्री ने जयपुर में होमिओपैथी रिसर्च इंस्टीट्यूट के लिए फाउंडेशन स्टोन का काम किया था?

A. श्री श्रीपाद यसो नाइक
B. श्री नारायण स्वामी
C. श्री रमेश गुप्ता
D. श्री विवेक शर्मा

Answer: A

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 13 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 13 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK Quiz: Are you waiting for GK Quiz 13 February 2018, then …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *