Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 25 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 25 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 25 April 2018: Are you looking for 25 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 25 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 25 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 25 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 25 April 2018 – GK Quiz Today

1. Which IT company in India has emerged as first Indian company to reach $100 billion market capitalization?

  1. Tech Mahindra
  2. HCL Technologies
  3. Tata Consultancy Services
  4. Larsen & Toubro Infotech

Answer: C

2. How many books has released by Bihar Chief Minister Nitish Kumar on Mahatma Gandhi’s Champaran movement of 1917?

  1. 1
  2. 4
  3. 2
  4. 3

Answer: D

3. Tech Mahindra recently rolled out its Cyber Security operations center in which state?

  1. Telangana
  2. Andhra Pradesh
  3. Tamil Nadu
  4. Karnataka

Answer: B

4. The World Bank Group has increased its Paid in capital to how much amount?

  1. 8 Billion USD
  2. 5.5 Billion USD
  3. 13 Billion USD
  4. 9 Billion USD

Answer: C

5. When is the World Book and Copy Right Day is observed?

  1. April 23
  2. April 22
  3. 20 April
  4. April 21

Answer: A

6. Name the bank which has introduced first of its kind digital application form to enable the customers to open a current account in few hours?

  1. State Bank of India
  2. ICICI Bank
  3. Axis Bank
  4. Yes Bank

Answer: B

7. The Yes Bank has received RBI’s nod to open its representative office in London and Singapore. The first such office of the bank has been opened in which city?

  1. Vienna
  2. New York
  3. Paris
  4. Abu Dhabi

Answer: D

8. Who among the following has won the gold medal in women’s 63 kg category event at the 8th South Asian Judo Championship being held in Nepal?

  1. H Sunibala Devi
  2. L Sushila Devi
  3. Kalpana Devi Thoudam
  4. A. Anita Chanu

Answer: A

9. Who among the following will chair the first meeting of the think tank on the Framework for National Policy on E-commerce to be held on April 24th, 2018?

  1. Rajnath Singh
  2. Arun Jaitley
  3. Narendra Modi
  4. Suresh Prabhu

Answer: D

10. Who has been appointed as the President of Paraguay?

  1. Mario Abdo
  2. Horacio Cartes
  3. Chandrababu Naidu
  4. Ram Nath Kovind

Answer: A

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 25 April 2018

11. दिए गए स्मार्ट शहरों में से कौन सा भारत का पहला शहर बन गया है जो दिन के दौरान 100% नवीकरणीय ऊर्जा पर चलता है?

  1. बेंगलुरू स्मार्ट सिटी
  2. दीव स्मार्ट सिटी
  3. अहमदाबाद स्मार्ट सिटी
  4. चेन्नई स्मार्ट सिटी

Answer: B

12. भारतीय रिजर्व बैंक के गवर्नर उर्जित पटेल के अनुसार, 2018-19 में भारत का सकल घरेलू उत्पाद _______प्रतिशत पर बढ़ने की उम्मीद है?

  1. 7.2%
  2. 7.1%
  3. 7.4%
  4. 7.5%

Answer: C

13. 31 वें मोंटे कार्लो मास्टर्स टाइटल जीते खिलाड़ी को नाम दें?

  1. अलेक्जेंडर ज़ेवरव
  2. पाब्लो कैरेनो बूस्ता
  3. राफेल नडाल
  4. नोवाक जोकोविच

Answer: C

14. हिंद महासागर नौसेना संगोष्ठी (आईओएनएस) का छठा संस्करण किस देश में आयोजित किया गया है?

  1. रूस
  2. वियतनाम
  3. संयुक्त अरब अमीरात
  4. ईरान

Answer: D

17. पहला अंतर्राष्ट्रीय एसएमई कन्वेंशन किस शहर में आयोजित किया जा रहा है?

  1. गांधीनगर
  2. हैदराबाद
  3. मुंबई
  4. नई दिल्ली

Answer: D

18. पहली महिला नाम जिसे हाल ही में एयरपोर्ट अथॉरिटी ऑफ इंडिया (एएआई) द्वारा पहली बार महिला अग्निशामक के रूप में नियुक्त किया गया है?

  1. तान्या सान्याल
  2. आयशा फारूक
  3. भवना कंथ
  4. शिवानी भाटिया

Answer: A

19. पृथ्वी दिवस 2018 का विषय क्या है?

  1. पर्यावरण और जलवायु साक्षरता
  2. अंत प्लास्टिक प्रदूषण
  3. पृथ्वी के लिए पेड़!
  4. जलवायु परिवर्तन का चेहरा

Answer: B

20. सभी दरवाजे खुल गए ‘_______ की आत्मकथा है?

  1. शारदा सिन्हा
  2. इंदर शर्मा
  3. लक्ष्मण पाई
  4. विनोद राय

Answer: B

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 25 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 25 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 25 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 20 April 2018: Are you looking for 20 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *