Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 24 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 24 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 24 March 2018: Are you looking for 24 March 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 24 March 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 24 March 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 24 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 24 March 2018 – GK Quiz Today

1. The Indian Government has approved to extend the National Health Scheme till _______?

  1. March 31, 2019
  2. December 31, 2019
  3. March 31, 2020
  4. December 31, 2020

Answer: C

2. Which country announces 60 billion dollar Tariffs on China?

  1. Iran
  2. Indonesia
  3. China
  4. USA

Answer: D

3. When is the world water day observed?

  1. 19th March
  2. 20th March
  3. 21st March
  4. 22nd March

Answer: D

4. Who gives tribute to Dr. Ram Manohar Lohia on his birthday?

  1. Narendra Modi
  2. Ramnath Kovind
  3. Arun Jaitley
  4. Prakash Javadekar

Answer: B

5. Which Airport is listed as the best Airport in the world at the 2018 Skytrax World Airport Awards in Stockholm?

  1. Singapore Changi Airport
  2. Incheon International Airport
  3. Haneda Airport
  4. Doha Hamad

Answer: A

6. Which year Union Government decides to declare as National Year of Millets?

  1. 2018
  2. 2019
  3. 2025
  4. 2030

Answer: A

7. Name the President of Germany. Who visited India for 4 days?

  1. Frank-Walter Steinmeier
  2. Angela Merkel
  3. Michael Müller
  4. Andreas Vobkuhle

Answer: A

8. Which city commenced the First National Conference On Drug Law Enforcement?

  1. New Delhi
  2. Chennai
  3. Hyderabad
  4. Vishakapatnam

Answer: A

9. Which Indian city has gained the highest spot in 2018, Travellers’ Choice awards for Destinations by TripAdvisor?

  1. Bengaluru
  2. Jaipur
  3. New Delhi
  4. Mumbai

Answer: C

10. Who won Gold In Junior ISSF World Cup Shooting?

  1. Elavenil Valarivan
  2. Anish Bhanwala
  3. Manu Bhaker
  4. Anjum Moudgil

Answer: A

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 24 March 2018

11. निम्नलिखित में से 2018 विश्व जल दिवस का विषय क्या है?

  1. क्यों अपशिष्ट जल
  2. बेहतर जल, बेहतर नौकरियां
  3. जल और सतत विकास
  4. जल के लिए प्रकृति

12. निम्नलिखित में से किसने आईएसएसएफ जूनियर विश्व कप, ऑस्ट्रेलिया में महिला 10 मीटर एयर राइफल आयोजन में स्वर्ण पदक जीता है?

  1. ज़ीना खाट्टा
  2. श्रेया अग्रवाल
  3. एलवेनिल वैलेरिवन
  4. सीमा तोमर

Answer: C

13. कौन सा शहर हवाई अड्डे दुनिया का सबसे अच्छा 63 वें हवाई अड्डे?

  1. सिंकापुर
  2. चेन्नई
  3. कोलकाता
  4. मल्याशिया

Answer: A

14. राज्य के आधिकारिक फल के रूप में केरल सरकार ने हाल ही में किसने घोषित किया है?

  1. नारियल
  2. ब्लैकबेरी
  3. आम
  4. जेल

Answer: D

15. कौन सा शहर 2018 यात्रियों की पसंद के लिए स्थान सूची में सबसे ऊपर है?

  1. रोम
  2. पेरिस
  3. लंदन
  4. बाली

Answer: B

16. किस राज्य ने राज्य के आधिकारिक फलों के रूप में आलू की घोषणा की?

  1. तमिलनाडू
  2. केराला
  3. बंगाल
  4. मध्य प्रदेश

Answer: B

17. किस राज्य ने अगले सत्र के लिए राज्य के सभी शैक्षणिक संस्थानों में दसवीं कक्षा तक तेलगु अनिवार्य बना दिया है?

  1. आंध्र प्रदेश
  2. तेलंगाना
  3. कर्नाटक
  4. तमिलनाडु

Answer: B

18. विश्व के सबसे अधिक योग्य शहर की रिपोर्ट में कौन से शहर सबसे ऊपर है?

  1. सिंगापुर
  2. चेन्नई
  3. न्यू यॉर्क
  4. विनेना

Answer: D

19. केम्पेगौडा इंटरनेशनल एयरपोर्ट किस शहर में स्थित है?

  1. चेन्नई
  2. बेंगलुरु
  3. कोच्चि
  4. हैदराबाद

Answer: B

20. सुपरसोनिक क्रूज मिसाइल ब्रह्मोस भारत का एक संयुक्त उद्यम और किस देश है?

  1. इंडोनेशिया
  2. फ्रांस
  3. ब्रिटेन
  4. रूस

Answer: D

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 24 March 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 24th March 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 24 March 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *