Home > Daily GK Questions > GK Today | GK Quiz 24 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

GK Today | GK Quiz 24 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 24 January 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Today | GK Quiz 24 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 24 January 2018 – GK Quiz Today

1. Which bank become the first public sector lender to offer an employee stock option scheme?

A. ICICI Bank
B. Axis Bank
C. State Bank of India
D. Allahabad Bank

Answer: D

2. Who appointed as the Chairman of the executive board of Indian School of Business, Hyderabad?

A. Sunil Duggal
B. Harish Manwani
C. Rajiv Bajaj
D. Dinesh K. Sarraf

Answer: B

3. As per Reserve Bank analysis, which country was the largest source of foreign investment in India?

A. Malaysia
B. Singapore
C. Mauritius
D. China

Answer: C

4. Which ministry announced Cyber Surakshit Bharat initiative along with NeGD & Industry partners?

A. Ministry of Electronics and IT
B. National Cyber Safety and Security Standards
C. Ministry of Information and Broadcasting
D. Ministry of Human Resource Development

Answer: A

Check: 24 January 2018 Current Affairs

5. National CSR Data Portal & Corporate Data Portal has launched by which Union Minister?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitley
C. Prakash Javadekar
D. Rajnath Singh

Answer: B

6. Who will lead the Indian delegation at the 48th annual meeting of the World Economic Forum (WEF-2018)?

A. Narendra Modi
B. Arun Jaitley
C. Sushma Swaraj
D. Suresh Prabhu

Answer: A

7. Who unveiled a book on heartfulness techniques and principles titled The Heartfulness Way on 19th January 2018?

A. Arun Jaitley
B. Venkaiah Naidu
C. Narendra Modi
D. Ram Nath Kovind

Answer: D

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 24 January 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. कौन सा देश केवल दो महीनों में 24 गीगावॉट में सौर ऊर्जा का सबसे बड़ा उत्पादक बनाता है?

A. चीन
B. इंडोनेशिया
C. जापान
D. थाईलैंड

Answer: A

9. किस कंपनी ने 2018 के लिए दुनिया की सबसे प्रशंसित कंपनी का नाम रखा है?

A. एप्पल
B. याहू
C. सैमसंग
D. वेरीज़ों

Answer: C

10. 1 जुलाई से गैर-एयरबैग से सुसज्जित वाहनों का आयात किस देश पर प्रतिबंध लगा सकता है?

A. श्री लंका
B. पाकिस्तान
C. इंडिया
D. दक्षिण अफ्रीका

Answer: A

11. किस राज्य में पहले कभी दो-वार्षिक रक्षा प्रदर्शनी अप्रैल के महीने में होस्ट की जा रही है?

A. महाराष्ट्र
B. उत्तर प्रदेश
C. तमिलनाडु
D. राजस्थान

Answer: C

12. कौन सा त्यौहार हाल ही में संस्कृति की यूरोप की राजधानी बन गया?

A. शास्त्रीय कला
B. प्रागैतिहासिक वास्तुकला
C. संस्कृतियों की राजधानियां
D. माल्टा के वल्लेटा

Answer: D

13. किसने अपनी पहली अफ्रीकी-अमेरिकी सदस्य को बोर्ड में नियुक्त किया?

A. इंस्टाग्राम
B. लिंक्ड इन
C. ट्विटर
D. फेसबुक

Answer: D

14. राम नाथ कोविन्द द्वारा अनादरित पुस्तक द हार्टफुलनेस वे के लेखक कौन हैं?

A. चेतन भगत
B. सुशांत गुप्ता
C. कमलेश पटेल
D. नंदन बनर्जी

Answer: C

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *