Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | Hindi GK |Practice Latest GK Questions and Answers In Hindi | GK Quiz on 24 December 2017

GK Quiz Today | Hindi GK |Practice Latest GK Questions and Answers In Hindi | GK Quiz on 24 December 2017

GK Quiz 24 December 2017: Individuals can get Hindi GK and Latest GK Quiz Today here. In this article, Job Competitors can find Today’s GK Questions. We write Latest सामान्य ज्ञान, GK in Hindi. These Latest GK Questions are crucial for any government exam, bank exam, etc.

We suggest you visit our website www.govrecruitment.com and take Daily Hindi GK Quiz to improve your general awareness. Practice 24 December 2017 GK Quiz to enhance your General Knowledge.

GK Quiz Today | Hindi GK |Practice Latest GK Questions and Answers In Hindi | GK Quiz on 24 December 2017

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions In Hindi 24 December 2017 related to the Nation and World news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

Latest GK Quiz Today – GK Quiz 24 December 2017

1. With which country did the Indian Government sign an agreement for fighting against black money stashed abroad?

A. Singapore
B. Switzerland
D. The USA
E. UAE

Answer: B

2. In which state is India’s first design university ‘World University of Design’ opened?

A. Maharashtra
B. Haryana
C. Madhya Pradesh
D. Uttarakhand

Answer: B

3. The 11th edition of bilateral exercise ‘Naseem Al Bahr’ or ‘Sea Breeze’ was held recently between India and which country?

A. Russia
B. Azerbaijan
C. Oman
D. UAE

Answer: C

4. India has signed a deal with which country to share tax-related data from January 2018?

A. Bahrain
B. Tunisia
C. Switzerland
D. Trinidad and Tobago

Answer: C

5. For providing additional funding of EUR 20 million for the Pare Hydroelectric Plant project, a loan agreement has been signed between India and which country?

A. Switzerland
B. Singapore
C. Japan
D. Germany

Answer: D

6. Who is the Deputy Chief Minister of Gujarat State?

A. Hardik Patel
B. Vijay Rupani
C. Nitin Patel
D. Veeresh Jaisawal

Answer: B

GK in Hindi Questions | Hindi GK Quiz 23rd December 2017

7. केंद्रीय विदेश मंत्रालय (विदेश मंत्रालय) ने देश भर में कक्षाओं में भारतीय विदेश नीति को समझने के लिए एक कार्यक्रम शुरू किया है?

A. समवर्ती
B. समीप
C. संपर्क
D. संवेदा

Answer: B

8. ओमान देश की राजधानी शहर कौन सा है?

A. सना
B. रियद
C. बिकु
D. मस्कट

Answer: D

9. यूनाइटेड बैंक ऑफ इंडिया के वर्तमान एमडी और सीईओ कौन हैं?

A. ऐ.क. प्रधान
B. समीर कुमार खरे
C. अर्नब रॉय
D. पवन कुमार बजाज

Answer: D

10. आरबीआई द्वारा घोषित किए गए अनुसार बैंक में पीसीए शामिल नहीं है?

A. सेंट्रल बैंक ऑफ इंडिया
B. बैंक ऑफ इंडिया
C. सिंडिकेट बैंक
D. इंडियन ओवरसीज बैंक

Answer: C

11. भारत सरकार ने किस वर्ष साहित्य अकादमी का उद्घाटन किया था?

A. 1954
B. 1948
C. 1959
D. 1949

Answer: A

12. निम्नलिखित में से कौन सा शहर 2022 राष्ट्रमंडल खेलों की मेजबानी करेगा?

A. बर्मिंघम
B. नई दिल्ली
C. लंडन
D. डर्बन

Answer: D

Congratulations! You made it to the end! Our team Gov Recruitment workS hard to provide high-quality Latest GK Questions. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz on our website www.govrecruitment.com. You can also bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *