Home > Daily GK Questions > GK Today | GK Quiz 23 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

GK Today | GK Quiz 23 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 23 January 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Today | GK Quiz 23 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

General Knowledge Questions – GK Quiz 23 January 2018 – GK Quiz Today

1. Which of the following state is going to use Ultrasound method to identify pregnancy in wild animals?

A. Tamil Nadu
B. Kerala
C. Chattisgarh
D. Bihar

Answer: C

2. What is the theme of the 3rd edition of the Raisina Dialogue which is going to be held in New Delhi?

A. Supporting culture and heritage
B. Managing Disruptive Transitions: Ideas, Institutions, and Idioms
C. Stories: Ideas and building blocks
D. Role of Literature in Times of Division

Answer: B

3. Which messenger service application has launched its business version to communicate better with their customers globally?

A. JioChat
B. Hike
C. Facebook
D. Whatsapp

Answer: D

4. After the unexpected resignation of former Prime Minister of Romania Mihai Tudose, Who appointed the new Prime Minister-designate of Romania?

A. Mihai Fifor
B. Klaus Iohannis
C. Simona Halep
D. Viorica Dancila

Answer: D

5. The European Union signed agreements with which nation on new cooperation programmes?

A. US
B. Russia
C. Japan
D. UK

Answer: B

6. The Indian football team got which rank in FIFA rankings for 2018?

A. 102
B. 100
C. 93
D. 110

Answer: A

7. To promote climate-resilient agriculture, which state government has launched Nanaji Deshmukh Krishi Sanjivani Yojna?

A. Karnataka
B. Maharashtra
C. Goa
D. Odisha

Answer: B

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 23 January 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. नए मध्य प्रदेश के राज्यपाल का नाम क्या है?

A. आनंदिबेन पटेल
B. E.S.L. नरसिम्हन
C. बनवारिलाल पुरोहित
D. केशरी नाथ त्रिपाठी

Answer: A

9. किस देश ने हाल ही में ऑस्ट्रेलिया समूह निर्यात नियंत्रण शासन में शामिल हो गए हैं?

A. चीन
B. दक्षिण अफ्रीका
C. इंडिया
D. रूस

Answer: C

10. कौन सा देश पाकिस्तान को अंधा विश्व कप 2018 में जीतता है?

A. सऊदी अरब
B. इंडिया
C. अफ़ग़ानिस्तान
D. नाइजीरिया

Answer: B

11. हाल ही में आर्थिक वृद्धि में भारत ने कितने प्रतिशत प्राप्त किए?

A. 5.8
B. 7.1
C. 8.9
D. 6.5

Answer: B

12. कौन सा संस्थान विमानों को विकसित करता है जो पंखों को मध्य उड़ान से जोड़ सकता है?

A. नासा
B. स्पिक
C. भारतीय रिजर्व बैंक
D. येसिर

Answer: A

13. सौर ऊर्जा परियोजनाओं के लिए $ 350 मिलियन तक का फंड स्थापित करने के लिए कौन सा देश?

A. फिनलैंड
B. पाकिस्तान
C. सऊदी अरब
D.इंडिया

Answer: D

14. एनडीआरएफ द्वारा कितने रिज़िंग डे मनाया जाता है?

A. 15 वीं
B. 16 वीं
C. 13 वीं
D. 25 वीं

Answer: C

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 20 April 2018: Are you looking for 20 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *