Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | Hindi GK |Practice Latest GK Questions and Answers In Hindi | GK Quiz on 22nd December 2017

GK Quiz Today | Hindi GK |Practice Latest GK Questions and Answers In Hindi | GK Quiz on 22nd December 2017

GK Quiz 22nd December 2017: Individuals can get Hindi GK and Latest GK Quiz Today here. In this article, competitors can find Today’s GK Questions. We write Latest GK in Hindi. These Latest GK Questions are very important for any government exam, bank exam, etc. We suggest that visit our website www.govrecruitment.com and take Daily Hindi GK Quiz to improve your general awareness. Practice 22nd December 2017 GK Quiz to enhance your General Knowledge.

GK Quiz Today | Hindi GK |Practice Latest GK Questions and Answers In Hindi | GK Quiz on 22nd December 2017

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions In Hindi 22nd December 2017 related to the nation and world news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

Latest GK Quiz Today – GK Quiz 22nd December 2017

1. Name the bank which got placed under the Prompt Corrective Action Framework by Reserve bank of India recently?

A. HDFC Bank
B. Bank of India
C. Canara Bank
D. Dena Bank

Answer: B

2. The union cabinet has approved which university recently?

A. Nagaland University
B. Delhi University
C. National Rail and Transportation University
D. University of Madras

Answer: C

3. According to provisional figures of Direct Tax collections up to November 2017, how much percentage of net collections are increased than last year.?

A. 14.4%
B. 16.4%
C. 15.6%
D. 15.4%

Answer: A

4. The government says there is no plan to remove articles 35A and _____?

A. 244A
B. 370
C. 51A
D. 79

Answer: B

5. Name the bill which is approved by the Cabinet recently?

A. Property Protection Bill
B. Sales Tax Bill
C. Insurance Bill
D. Consumer Protection Bill

Answer: D

6. As per JLL India Report, Which city in India is in 7th position in Most Expensive Office Locations List?

A. Delhi
B. Mumbi
C. Hyderabad
D. Kolkata

Answer: A

7. Who is going to admit the right to play for children bill in the parliament today?

A. Amit Shah
B. Sachin Tendulkar
C. Nitin Gadkari
D. Rajnath Singh

Answer: B

8. Commonwealth Games 2018 is going to take place in which city?

A. Edinburgh
B. Gold Coast
C. Delhi
D. Edmonton

Answer: B

9. Which city is set to host 2022 Commonwealth Games?

A. Gold Coast
B. Manchester
C. Birmingham
D. Delhi

Answer:C

10. In which year was Subrahmanyam Jaishankar took charge as Foreign Secretary of India?

A. 2012
B. 2016
C. 2015
D. 2014

Answer: C

Practice GK Hindi Quiz 

11. किस कंपनी का प्रस्ताव आईएएफ द्वारा 83 तेजस विमानों के लिए स्वीकार किया गया था?

A. अल्ट्रान इंडिया
B. ड्रोन एयरोस्पेस सिस्टम्स
C. होनेवेल् एयरोस्पेस
D. हिंदुस्तान एरोनॉटिक्स लिमिटेड

Answer: D

12. हाल ही में ला लीगा सर्वश्रेष्ठ खिलाड़ी का नाम किसने लाया था?

A. किम ओडीन
B. मेट अन्द्रूस
C. क्रिस्टियानो रोनाल्डो
D. लियोनेल मेस्सी

Answer: D

13. हमारे समाज में महिलाओं की शानदार भागीदारी को सशक्त करने के लिए, मुंबई के साथ मिलकर यु. येन. वुमेन ने मुंबई में दो दिवसीय समारोह का उद्घाटन किया। क्या इस कार्यक्रम का शीर्षक था?

A. रेस्पेक्ट वुमेन
B. वी द वुमेन
C. डिटऱमैन्ड वुमेन
D. फर वुमेन ,वित रेस्पेक्ट

Answer: B

14. किस कंपनी के लिए बार्नी हार्फोर्ड नए मुख्य परिचालन अधिकारी हैं??

A. ओला
B. पेपाल
C. ऊबर
D.एपिल

Answer: C

15. क्रिकेट कोच चंडिका हथुुरसिंघा किस देश से है?

A. बांग्लादेश
B. नेपाल
C. पाकिस्तान
D. श्रीलंका

Answer: D

Our team Gov Recruitment work hard to provide Latest GK Questions. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz on our website www.govrecruitment.com. You can also bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *