Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 22 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 22 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 22 March 2018: Are you looking for 22 March 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 22 March 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 22 March 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 22 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 22 March 2018 – GK Quiz Today

1. What is the theme of the World Sparrow Day 2018?

  1. I like Sparrow
  2. I Love Sparrow
  3. All Like Sparrow
  4. I Grow Sparrow

Answer: B

2. Narendra Modi has flagged off the Palace Queen Humsafar EXpress will travel between which regions?

  1. Mysuru – Udaipur
  2. New Delhi – Ahmedabad
  3. Gandhinagar – Bengaluru
  4. Jaipur – Hyderabad

Answer: A

3. Which Country bans the use of  Venezuelan Cryptocurrency Petro?

  1. Saudi Arabia
  2. The USA
  3. India
  4. Indonesia

Answer: B

4. Which company stopped the self-driving car tests?

  1. Uber
  2. Ola
  3. Fast track
  4. Red Taxi

Answer: A

5. Which day did we observe as Social Justice in World Wide?

  1. February 19
  2. 21st Feb
  3. February 20
  4. February 18

Answer: C

6. By which year UK can reach the final MoU with European Country to end the Brexit Transaction?

  1. 2018, Dec 31st
  2. 2020, Dec 31st
  3. 2022, Dec 31st
  4. 2030, Dec 31st

Answer: B

7. Which state government approves plastic park to set up?

  1. Jharkhand
  2. Tamilnadu
  3. Kerala
  4. Andhra Pradesh

Answer: A

8. The government launched which scheme to provide Sanitary Pads for womens on international Womens Day 2018?

  1. Aakriti Yojana
  2. Krithika Yojana
  3. Asmita Yojana
  4. Nairiti Yojana

Answer: C

9. Which Bank signed Mou with IMGC?

  1. State Bank of India
  2. Canara Bank
  3. Dena Bank
  4. Federal Bank

Answer: A

10. India launched a joint research project on ‘Water Quality Research’ and ‘Energy Demand Reduction in Built Environment’?

  1. United Kingdom
  2. United States
  3. Japan
  4. Russia

Answer: A

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 22 March 2018

11. नासकॉम की रिपोर्ट के अनुसार, भारत की आईटी निर्यात में वृद्धि 2018-19 में _____ प्रतिशत बढ़ने की संभावना है?

  1. 6-7 प्रतिशत
  2. 7-9 प्रतिशत
  3. 8- 9 प्रतिशत
  4. 6-9 प्रतिशत

Answer: B

12. किस राज्य सरकार ने प्लास्टिक पार्क को तैयार किया है?

  1. झारखंड
  2. तमिलनाडू
  3. केराला
  4. आंध्र प्रदेश

Answer: A

13. केवीके में हाल ही में कौशल विकास पर कौन से मंत्रालय की स्याही एमओयू है?

  1. विदेश मंत्रालय
  2. कॉरपोरेट मामलों की पत्रकारिता
  3. दूरसंचार मंत्रालय
  4. कृषि के मंत्रालय

Answer: D

14. लॉयड से काम करने के लिए जीआईसी पुनः कौन से जगह है?

  1. एलेंडन
  2. यूएसए
  3. नेदरलैंड्स
  4. सिंगापुर

Answer: A

15. सामाजिक न्याय 2018 के विश्व दिवस का विषय क्या है?

  1. सभ्य कार्य के माध्यम से संघर्ष को रोकना और शांति बनाए रखना
  2. एक बस संक्रमण – पर्यावरण की दृष्टि से स्थायी अर्थव्यवस्थाएं और समाज
  3. चाल पर श्रमिक: सामाजिक न्याय के लिए खोज
  4. मानव तस्करी और मजबूर श्रम समाप्त

Answer: C

16. उर्दू और अंग्रेजी के अलावा, जो अन्य भाषा भी पाकिस्तान की आधिकारिक भाषाओं में से एक के रूप में मान्यता प्राप्त है?

  1. अरबी
  2. सखालिन
  3. तेलुगू
  4. मंदारिन

Answer: D

17. महाराष्ट्र सरकार और वर्जिन समूह ने मुंबई और _______ के बीच दुनिया की पहली हाइपरलोप परिवहन व्यवस्था के निर्माण के लिए एक समझौता ज्ञापन पर हस्ताक्षर किए है?

  1. पुणे
  2. नासिक
  3. औरंगाबाद
  4. अमरावती

Answer: A

18. वनडे अंतर्राष्ट्रीय (ओडीआई) खिलाड़ियों की रैंकिंग में 900 अंक का पार करने वाले पहले भारतीय क्रिकेटर का नाम क्या है?

  1. शिखर धवन
  2. रोहित शर्मा
  3. एम धोनी
  4. विराट कोहली

Answer: D

19. सॉफ्टवेयर और सर्विसेज कंपनियों के नेशनल एसोसिएशन के अध्यक्ष कौन हैं (NASSCOM)?

  1. रमन रॉय
  2. ऋषद प्रेमजी
  3. देबानजी घोष
  4. आर चंद्रशेखर

Answer: A

20. मंदारिन मानक साहित्यिक और किस देश की भाषा का आधिकारिक रूप है?

  1. फ्रांस
  2. चीन
  3. स्पेन
  4. रूस

Answer: B

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 22 March 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 22th March 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 22 March 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 17 April 2018: Are you looking for 17 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *