Home > Current Affairs > GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 21st December 2017

GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 21st December 2017

GK Quiz 21st December 2017: Individuals can get the Latest Current Affairs 2017 here. In this article, competitions can find GK Quiz Today. These Latest GK Questions are very important for any government exam, bank exam, etc. We suggest that visit our website www.govrecruitment.com and take Daily GK Quiz to improve your general awareness. Practice 21st December 2017 GK Quiz.

GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 21st December 2017

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions and Answers 21st December 2017 related to the nation and world news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

Latest GK Quiz Today – GK Quiz 21st December 2017

1. Name the bill which is passed by Rajya Sabha granting more autonomy?

A. Electricity
B. IIM
C. Railways
D. Tax

Answer: B

2. Which of the following languages is a global language as told by President Ram Nath Kovind in Hyderabad yesterday?

A. Kannada
B. Bengali
C. Hindi
D. Telugu

Answer: D

3. At which place is the 48th International Film Festival of India (IFFI) held?

A. Goa
B. West Bengal
C. Kerala
D. Karnataka

Answer: A

4. In which city of India did World Telugu Conference 2017 take place?

A. Nellore
B. Hyderabad
C. Tirupati
D. Vijayawada

Answer: D

5. Who is the President of The Swiss Confederation?

A. Jan Thomas Bach
B. Claude Juncker
C. Ms. Doris Leuthard
D. Asharose Migiro

Answer: C

6. According to the Comptroller and Auditor General (CAG), 2500 cr funds where allotted for cleaning up which river in India?

A. Indus
B. Yamuna
C. Godavari
D. Ganga

Answer: D

7. India held its first meet on designations of terrorist groups with which country from the following?

A. US
B. Russia
C. UK
D. Iran

Answer: A

8. Mo Farah, who won the 2017 BBC Sports Personality of the Year Award is from which country?

A. Australia
B. Britain
C. South Africa
D. Morocco

Answer: B

9. Which Ministry in India organized a two-day festival ‘North East Calling’?

A. Ministry of Defence
B. Ministry of Development of North Eastern Region (DoNER)
C. Ministry of External Affairs
D. Ministry of Home Affairs

Answer: B

10. The Union government has engaged which private sector bank to enable cashless payments on e-NAM?

A. ICICI Bank
B. HDFC Bank
C. Axis Bank
D. Federal Bank

Answer: A

11. For which state was Yogi Adityanath elected as Chief Minister?

A. Uttar Pradesh
B. Gujarat
C. Bihar
D. Madhya Pradesh

Answer: A

12. Canada and the US are to host North Korea crisis talks in which month?

A. December 2018
B. January 2018
C. March 2018
D. May 2018

Answer: B

13. On which date does the Government of India confer the “Highest Civilian Honor for Women” by presenting “Nari Shakti Puraskar”?

A. June 5
B. June 21
C. 8th March, every year, International Women’s Day
D. April 7

Answer: C

14. On which date was the 56th Liberation Day of Goa celebrated in India?

A. December 18
B. December 21
C. December 19
D. December 20

Answer: C

15. For which region did Trump nominate Susan Thornton as a top diplomat?

A. Central Asia
B. Westren Asia
C. South East Asia
D. East Asia

Answer: D

16. Which country declared that it stopped the Houthi missile fired towards Riyadh?

A. Iran
B. Pakistan
C. Saudi Arabia
D. Egypt

Answer: C

17. Liberty House Group purchased South Carolina-based Georgetown Steel Mill from which company?

A. Gerdau
B. ArcelorMittal
C. Aperam
D. RWE

Answer: B

Our team Gov Recruitment work hard to provide Latest GK Questions. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz on our website www.govrecruitment.com. You can also bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

08th and  09th October 2018 Current Affairs   Get 08th October 2018  Day to Day Current Affairs News Updates

08th and 09th October 2018 Current Affairs – Get 08th October 2018 Day to Day Current Affairs News Updates

Contents1 08th and  09th October 2018 Current Affairs1.1 08th  October 2018 National & International News …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *