Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 21 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 21 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

GK Quiz Today: Welcome to the world of latest GK Questions. GK Quiz 21 January 2018 has given here for the sake of candidates who want to improve their knowledge. Practicing GK Quiz is very important to enhance your general awareness. In this article, we also provide answers to the GK Questions. Aspirants who are interested and daily search for the Daily GK Quiz can bookmark our website www.govrecruitment.com.

GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 21 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions and Answers 21 January 2018 related to the nation and world news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

GK Today – GK Quiz 21 January 2018

1. Which aircraft to make its first appearance in the Republic Day Parade celebrations?

A. Rudra
B. Sukhoi- 30 MKI
C. Tejas
D. Jaguar

Answer: A

2. With which nation, the European Union signed contracts on new cooperation programmes?

A. US
B. UK
C. Russia
D. Japan

Answer: C

3. How many accessible websites for Divyangs launched by the Indian government to empower persons with disabilities?

A. 150
B. 100
C. 50
D. 75

Answer: B

4. Which company has appointed outgoing American Express CEO Kenneth Chenault on its board, who became first African-American to be on the board.

A. Opera
B. Facebook
C. Google
D. Microsoft

Answer: B

5. How many types of Rs. 10 coins are valid and legal to make transactions as per the Reserve Bank of India?

A. 11
B. 15
C. 14
D. 10

Answer: C

6. Maharashtra government is planning to link the Public Distribution System (PDS) with Aadhaar card by the end of ____ month.

A. May
B. March
C. June
D. April

Answer: B

7. Which cricketer honoured with the prestigious Sir Garfield Sobers Trophy for the ICC Cricketer of the Year 2017?

A. Steve Smith
B. Virat Kohli
C. Ravichandran Ashwin
D. David Warner

Answer: B

Hindi GK Quiz – 21 January 2018 GK Questions in Hindi

Individuals can get Hindi GK and Latest GK Quiz Today here. In this article, competitors can find Today’s GK Questions. We suggest that visit our website www.govrecruitment.com and take Daily Hindi GK Quiz to improve your general awareness.

8. हाल ही में केंद्रीय सरकार ने कितने स्मार्ट शहरों की घोषणा की?

A. 9
B. 15
C. 16
D. 25

Answer: A

9. किस देश ने नवीनतम फीफा वर्ल्ड रैंकिंग में शीर्ष स्थान हासिल किया है?

A. पुर्तगाल
B. ब्राज़िल
C. जर्मनी
D. अर्जेंटीना

Answer: C

10. कौन सा सोशल नेटवर्क एंड्रॉइड के लिए बिजनेस ऐप का अनावरण करता है?

A. ट्विटर
B. फेसबुक
C. वटसाप मैसेंजर
D. इंस्टाग्राम

Answer: C

12. सौर ऊर्जा परियोजनाओं के लिए $ 350 मिलियन तक का फंड स्थापित करने के लिए कौन सा देश?

A. पाकिस्तान
B. इंडिया
C. सऊदी अरब
D. फिनलैंड

Answer: B

13. किस छोटे वित्त बैंक ने कर सेवर फिक्स्ड डिपॉजिट (एफडी) योजना शुरू की है?

A. जनलक्ष्मी
B. उत्कर्ष
C. सूर्योदय
D. उज्जीवन

Answer: D

14. किसने हाल ही में रसद क्षेत्र के विकास के लिए समझौता समझौता किया?A. CII

B. एनआईए
C. सीबीआई
D. एनटीपीसी

Answer: A

We hope that given General knowledge Questions, GK Quiz 21 January 2018 are useful to improve your knowledge. You can practice more and more GK Questions on our website www.govrecruitment.com. Our team Gov Recruitment work hard to provide Latest GK Quiz. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz. You can bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 13 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 13 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK Quiz: Are you waiting for GK Quiz 13 February 2018, then …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *