Home > Current Affairs > GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 20th December 2017

GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 20th December 2017

 GK Quiz 20th December 2017: Individuals can get the Latest Current Affairs 2017 here. In this article, competitions can find GK Quiz Today. These Latest GK Questions are very important for any government exam, bank exam, etc. We suggest that visit our website www.govrecruitment.com and take Daily GK Quiz to improve your general awareness. Practice 20th December 2017 GK Quiz.

GK Quiz Today | Practice Latest GK Questions and Answers 20th December 2017

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions and Answers 20th December 2017 related to the nation and world news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

Latest GK Quiz Today –   GK Quiz 20th December 2017

1. India is in which place in horticultural crops, fruits production list by leaving others behind?

A. 1st
B. 2nd
C. 3rd
D. 4th

Answer: B

2. Which of the following person honored with ‘Police Jeevan Gaurav Award’ by Arvind Inamdar Foundation?

A. Julio Ribeiro
B. Kanwar Pal Singh Gill
C. Sumedh Singh Saini
D. Ashok Kamte

Answer: A

3. Which country is going to Meeting of WTO Member Countries on Food Security?

A.India
B.Pakistan
C.Iran
D.South Africa

Answer: A

4. As panchayat election proposals, which state Government decides to renovate rural rods?

A. Tamilnadu
B. Kerala
C. West Bengal
D. Bihar

Answer: C

5. Who Secures Gold medal at Commonwealth Wrestling Championships?

A. Suresh Kumar
B. Ramesh Krishnan
C. Nitish Kumar
D. Sushil Kumar

Answer: A

6. NEET, JEE May Be Conducted after how many National Testing Agency?

A. 2 years
B. 3 years
C. 5 years
D. 6 Years

Answer: A

7. Name the person who is the President of Supreme Court Bar Association (SCBA)?

A. Dharun Singh
B. Ramesh Singh
C. Vikas Singh
D. Manohar Singh

Answer: C

8. Which of the following company is helping Indian farmers to increase crop yields with their company AI?

A. Apple
B. Intel
C. Microsoft
D. Google

Answer: C

9. Which country is declared by World Health Organisation as Polio Free?

A. Rwanda
B. South Sudan
C. Angola
D. Gabon

Answer:?

10. To boost the financing of milk processing capacities, which organization will set up a Dairy Processing and Infrastructure Development Fund?

A. National Bank for Agriculture and Rural Development (NABARD)
B. Indian Dairy Association (IDA)
C. National Dairy Development Board (NDDB)
D. Food Safety and Standards Authority of India (FSSAI)

Answer: A

11. Who is the Road transport and highways Union Minister?

A. Devendra Fadnavis
B. Piyush Goyal
C. Dharmendra Pradhan
D. Nitin Gadkari

Answer: D

12. Which cellphone network UIDAI Temporarily Bans from Conducting Aadhaar Linked e-KYC Certification?

A. JIO
B. Airtel
C. Idea
D. Vodafone

Answer: B

13. Who is Awarded National Design Award recently?

A. Sathesh reddy
B. Naresh Iyer
C. Rajesh Sharma
D. Dinesh Karthick

Answer: A

14. How much percentage of corpus tax-free can be prematurely withdrawn by the NPS subscribers according to the Union Budget 2017-18?

A. 22 Percent
B. 23 Percent
C. 24 Percent
D. 25 Percent

Answer: D

15. Name the person who won Silver at Dubai World Badminton Superseries Finals?

A. Geeta Phogat
B. Krishna Poonia
C. PV Sindhu
D. Asha Agarwal

Answer: C

If you noticed that we missed the answer for GK Question no: 9, then comment your answer below in the comment section. How many of you noticed that? Comment below! Our team Gov Recruitment work hard to provide Latest GK Questions. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz on our website www.govrecruitment.com. You can also bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

08th and  09th October 2018 Current Affairs   Get 08th October 2018  Day to Day Current Affairs News Updates

08th and 09th October 2018 Current Affairs – Get 08th October 2018 Day to Day Current Affairs News Updates

Contents1 08th and  09th October 2018 Current Affairs1.1 08th  October 2018 National & International News …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *