Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 20 March 2018: Are you looking for 20 March 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 20 March 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 20 March 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 March 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 20 March 2018 – GK Quiz Today

1. Which Indian Para-Athlete won the gold in Javelin Event at the world Para Athletics Grand Pix in Dubai?

  1. Devendra Jhajhaira
  2. Deepa Malik
  3. Rinku Hooda
  4. Sundar Singh Gurjar

Answer: B

2. Innovation And Entrepreneurship Festival 2018 was inaugurated by whom?

  1. Ram Nath Kovind
  2. Arun Jaitley
  3. Vivek Sharma
  4. Prakash Javadekar

Answer: A

3. Who is the Vice President of China?

  1. Wang Yang
  2. Li Keqiang
  3. Wang Qishan
  4. Zhao Leji

Answer: C

4. Which Country’s Cricket Team has got ODI Status in 2018?

  1. USA
  2. Nepal
  3. China
  4. Butan

Answer: B

5. Which private sector company in India has launched two new services named Gold Gifting and Gold Savings Plan in an effort to enhance its wealth management offerings?

  1. Flipkart
  2. Paytm
  3. Amazon
  4. Reliance Industries

Answer: B

6. In which state in India celebrates Ugadi Festival as a New Year?

  1. Kerala
  2. Goa
  3. Odisha
  4. Andhra Pradesh

Answer: D

7. How many millions did UN Issues Appeal To Rohingya Refugees?

  1. 951
  2. 952
  3. 953
  4. 954

Answer: A

8. The Wolrd Trade Organization is located in which Country?

  1. New York
  2. Geneva
  3. Vienna
  4. Washington D. C

Answer: B

9. Which country Pays Tribute To J Dalmiya With Book ‘A Tribute To Jagu’?

  1. India
  2. pakistan
  3. Srilanka
  4. Iran

Answer: C

10. Which Indian state generates the maximum amount of biomedical waste daily?

  1. Uttar Pradesh
  2. Maharashtra
  3. West Bengal
  4. Kerala

Answer: B

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 20 March 2018

11. नबाकल पर्व तारा किस राज्य के लोगों द्वारा मनाया जाता है?

  1. केरल
  2. आंध्र प्रदेश
  3. तमिलनाडु
  4. ओडिशा

Answer: D

12. भारत में मार्च 2018 में नई दिल्ली में आयोजित होने वाले विश्व व्यापार संगठन (डब्ल्यूटीओ) की अनौपचारिक मंत्री की बैठक में दिए गए देशों में से किसने इनकार कर दिया है?

  1. चीन
  2. पाकिस्तान
  3. रूस
  4. संयुक्त राज्य अमेरिका

Answer: B

13. गुड़ी पड़वा त्यौहार मूल रूप से राज्य के नागरिकों के लिए नए साल की शुरुआत को किस राज्य से मनाया जाता है?

  1. महाराष्ट्र
  2. गुजरात
  3. पश्चिम बंगाल
  4. पंजाब

Answer: A

14. किस देश के राष्ट्रपति अमीन ने एक वित्तीय घोटाले से इस्तीफा दे दिया?

  1. मॉरिशस
  2. जापना
  3. थाइलैंड
  4. डेन्मार्क

Answer: A

15. ______________ अमेरिकी राष्ट्रपति डोनाल्ड ट्रम्प के नए मुख्य आर्थिक सलाहकार होंगे।

  1. गैरी कॉन
  2. लैरी कुडलो
  3. रेक्स डब्ल्यू। टिलर्सन
  4. जेसन फर्मन

Answer: B

16. भारत का सबसे बड़ा हथियार आपूर्तिकर्ता कौन सा है?

  1. रूस
  2. इजराइल
  3. फ्रांस
  4. जर्मनी

Answer: A

17. 2 दिवसीय अनौपचारिक विश्व व्यापार संगठन की मंत्रिस्तरीय बैठक किस भारतीय शहर द्वारा आयोजित की जाएगी?

  1. अहमदाबाद
  2. मुंबई
  3. कोलकाता
  4. नई दिल्ली

Answer: D

18. किस देश ने आपातकाल की स्थिति को उठाया है जो मुस्लिम समुदायों के विरूद्ध हिंसा फैलने के बाद किया गया था?

  1. म्यांमार
  2. श्री लंका
  3. मालदीव
  4. बांग्लादेश

Answer: B

19. कम से कम विकसित देशों (एलडीसी) श्रेणी से स्नातक होने के लिए निम्नलिखित देश में से कौन सा अनुशंसित नहीं है?

  1. भूटान
  2. किरिबाती
  3. साओ टोमे और प्रिंसिपे
  4. बुस्र्न्दी

Answer: D

20. एक साफ-अप ड्राइव की शुरुआत किस पहाट पर पर्यटकों और पर्वतारोहियों द्वारा 100 टन अपशिष्ट को छोड़ने के लिए किया गया था?

  1. कंचनजंघा
  2. एवेरेस्ट पर्वत
  3. मोंट ब्लैंक
  4. माकलू

Answer: B

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 20 March 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 20th March 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 20 March 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *