Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 20 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 20 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

GK Quiz Today: Welcome to the world of latest GK Questions. GK Quiz 20 January 2018 has given here for the sake of candidates who want to improve their knowledge. Practicing GK Quiz is very important to enhance your general awareness. In this article, we also provide answers to the GK Questions. Aspirants who are interested and daily search for the Daily GK Quiz can bookmark our website www.govrecruitment.com.

GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 20 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions and Answers 20 January 2018 related to the nation and world news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

GK Today – GK Quiz 20 January 2018

1. By the end of _______ the Maharashtra government is planning to link the Public Distribution System (PDS) with Aadhaar card?

A. May
B. March
C. June
D. April

Answer: B

2. In which city, National Human Rights Commission (NHRC) organized the two-day Open Hearing and Camp Sitting?

A. Jaipur
B. Chennai
C. Hyderabad
D. Mumbai

Answer: A

3. China’s economy became a forecast-beating what percent in 2017? This is the first annual growth for the economy since 2010 for China.

A. 6.8%
B. 6.6%
C. 6.7%
D. 6.9%

Answer: D

4. Which Bank and Capital have first approved a merger in share swap deal?

A. Axis Bank
B. ICICI Bank
C. IDFC Bank
D. South Indian Bank

Answer: C

5. Which Bank has a partnership with Hedge Equities Ltd for providing Portfolio Investment Scheme (PIS) services to NRIs?

A. IDFC Bank
B. Federal Bank
C. Bank of Baroda
D. State Bank of India

Answer: B

6. India successfully test-fired its nuclear capable Agni-5 Ballistic Missile on January 18 which is _________ ballistic missile.

A. surface-to-surface
B. surface-to-air
C. air-to-surface
D. air-to-air

Answer: A

7. The book titled ‘Imperfect’ is the autobiography of which cricketer?

A. Sanjay Manjrekar
B. Ravi Shastri
C. Vinod Kambli
D. Sunil Gavaskar

Answer: A

Hindi GK Quiz – 20th January 2018 GK Questions in Hindi

Individuals can get Hindi GK and Latest GK Quiz Today here. In this article, competitors can find Today’s GK Questions. We suggest that visit our website www.govrecruitment.com and take Daily Hindi GK Quiz to improve your general awareness.

8. कौन सा राज्य सार्वजनिक बादल नीति का अनावरण करने वाला पहला राज्य बन सकता है?

A. महाराष्ट्र
B. गुजरात
C. केरल
D. कर्नाटक

Answer: A

9. सुरक्षा प्रिंटिंग एंड मिंटिंग कॉरपोरेशन ऑफ इंडिया लिमिटेड (एसपीएमसीआईएल) में कितने टकसालों का समावेश है?

A. 5
B. 4
C. 3
D. 6

Answer: B

10. भारत-इजरायल बिजनेस सम्मेलन की शुरूआत में इजराइल के प्रधान मंत्री कौन-कौन से हैं?

A. बिहार
B. चेन्नई
C. मुंबई
D. हरयाणा

Answer: C

11. किस साल एचडीएफसी बैंक की स्थापना हुई थी?

A. 1999
B. 1990
C. 1994
D. 2001

Answer: C

12. किस भारतीय क्रिकेटर को आईसीसी टेस्ट के कप्तान और वर्ष की ओडीआई टीमें नामित किया गया?

A. पार्थिव पटेल
B. सचिन तेंडुलकर
C. अश्विन रविचंद्रन
D. विराट कोहली

Answer: D

13. नई और नवीकरणीय ऊर्जा के लिए राज्य मंत्री (स्वतंत्र प्रभार) कौन है?

A. मनोज सिन्हा
B. गिरिराज सिंह
C. हरदीप सिंह पुरी
D. आर के सिंह

Answer: D

14. कौन सा बैंक 1 करोड़ रुपये के मार्केट कैपिटलाइजेशन को क्रॉस करेगी?

A. एचडीएफसी बैंक
B. देना बैंक
C. कैनरा बैंक
D. भारतीय स्टेट बैंक

Answer: A

We hope that given General knowledge Questions, GK Quiz 20 January 2018 are useful to improve your knowledge. You can practice more and more GK Questions on our website www.govrecruitment.com. Our team Gov Recruitment work hard to provide Latest GK Quiz. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz. You can bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 17 April 2018: Are you looking for 17 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *