Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 20 April 2018: Are you looking for 20 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 20 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 20 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 20 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 20 April 2018 – GK Quiz Today

1. Which City is highest paying city for talent?

  1. Mumbai
  2. Pune
  3. Bangalore
  4. Hyderabad

Answer: C

2. Which three Nordic countries have signed with India of important agreements on the visit of PM Modi Stockholm?

  1. Denmark, Finland, and Iceland
  2. Norway, Denmark, and Iceland
  3. Sweden, Denmark, and Iceland
  4. Iceland, Norway, and Sweden

Answer: A

3. Which bank has become India’s most valuable bank in 2018?

  1. HDFC
  2. Kotak Mahindra Bank
  3. State Bank of India
  4. ICICI Bank

Answer: A

4. Which country to host the 14th edition of United Nations International Day of Vesak – 2017?

  1. India
  2. China
  3. Nepal
  4. SriLanka

Answer: D

5. Name the country that has won an election to a crucial non-governmental organization committee in the United Nations.

  1. Australia
  2. India
  3. Malaysia
  4. Japan

Answer: B

6. Which of the following countries has recently joined the International Solar Alliance to mark the visit of PM Narendra Modi to the country?

  1. Sweden
  2. Denmark
  3. Iceland
  4. UK

Answer: D

7. Who will head the committee formed by the Union Ministry of Human Resource Development (MHRD) to review UGC recommendations?

  1. Secretary of the Department of Higher Education (HE)
  2. Union Minister of Human Resource Development
  3. Chairman of UGC
  4. Secretary of Home Affairs

Answer: A

8. Which of the following banks has become India’s most-valued Public Sector Unit (PSU) in terms of market valuation?

  1. Punjab National Bank
  2. Exim Bank
  3. State Bank of India
  4. Reserve Bank of India

Answer: C

9. The Indian Space Research Organisation (ISRO) has tied up with which PSU company to develop low-cost lithium-ion batteries for electric vehicles?

  1. Bharat Dynamics
  2. Antrix Corporation
  3. Bharat Heavy Electricals Ltd
  4. Bharat Electronics Ltd

Answer: C

10. A government of India has recently signed a MoU for with the following countries for cooperation in the field of Sustainable and Smart urban development?

  1. Sweden
  2. Denmark
  3. Iceland
  4. New Zealand

Answer: A

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 20 April 2018

11. हाल में भारत में कौन-सा 50 सबसे मूल्यवान ब्रांड के बीच है?

  1. डीना बैंक
  2. कानारा बैंक
  3. बंदन बैंक
  4. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया

Answer: C

12. हाल ही में किस पत्रकार का निधन हो गया?

  1. एस. निहल सिंह
  2. एस कुमार सिंह
  3. वी किरण कुमार
  4. सुरेश राजन

Answer: A

13. नरेंद्र मोदी की यात्रा के लिए अंतर्राष्ट्रीय सौर गठबंधन में कौन सा देश शामिल है?

  1. यूएसए
  2. इरान
  3. यूके
  4. इंडोनेशिया

Answer: C

14. हाल ही में किस मंत्रालय ने दरपैन-पीएलआई ऐप लॉन्च किया?

  1. विदेश मामलों की विज्ञान
  2. वित्त विज्ञान की एम। रजिस्ट्री
  3. संचार की विज्ञान
  4. विज्ञान की रक्षा

Answer: C

15. 18 अप्रैल को कौन सा दिन मनाया जाता है?

  1. परिवारों का अंतर्राष्ट्रीय दिवस
  2. वर्ल्ड पर्यावरण दिवस
  3. ओल्ड ओशन दिवस
  4. वर्ल्ड हेरिटेज डे

Answer: D

16. हाल ही में वित्त वर्ष 1919 के लिए स्वर्ण स्वर्ण बांड की पहली किश्त किसने पेश की?

  1. एनीयन सरकार
  2. स्टेट सरकार
  3. प्राइवेट संगठन
  4. नेशनल पार्क

Answer: A

17. हाल ही में किस राज्य ने पुलिस बल के लिए डिजिटल प्लेटफार्म लॉन्च किया?

  1. तमिलनाडु
  2. केला
  3. हिमाचल प्रदेश
  4. गुजरत

Answer: D

18. जल्द ही अपनी मेलिंग सेवा पर ‘गोपनीय मोड’ कौन प्रदान करेगा?

  1. माइक्रोसॉफ्ट
  2. गूगल
  3. सैमसंग
  4. एप्पल

Answer: B

19. अंतर्राष्ट्रीय मुद्रा कोष (आईएमएफ) के मुताबिक भारत में कितने प्रतिशत बढ़ने होंगे?

  1. 7.4
  2. 6.5
  3. 8.5
  4. 9.8

Answer: A

20. युवाओं और विकलांगों के लिए वैश्विक आईटी चुनौती आयोजित की जाएगी नवंबर 2018 में निम्नलिखित शहर?

  1. नई दिल्ली
  2. मुंबई
  3. हैदराबाद
  4. पुणे

Answer: A

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 20 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 20 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 20 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *