Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 19 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 19 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

GK Quiz Today: Welcome to the world of latest GK Questions. GK Quiz 19 January 2018 has given here for the sake of candidates who want to improve their knowledge. Practicing GK Quiz is very important to enhance your general awareness. In this article, we also provide answers to the GK Questions. Aspirants who are interested and daily search for the Daily GK Quiz can bookmark our website www.govrecruitment.com.

GK Quiz Today | Hindi GK Quiz | GK Quiz 19 January 2018 |Daily GK Questions and Answers

Interested aspirants can find the General Knowledge Questions and Answers 19 January 2018 related to the nation and world news. For Private and Government job hunters, we have provided Today GK Questions which we gather from different official sources.

GK Today – GK Quiz 19 January 2018

1. Which Indian IT firm has signed a deal with M&G Prudential worth over 690 Million dollars?

A. Tata Consultancy Services
B. Tech Mahindra
C. Wipro
D. Infosys

Answer: A

2. Which of the following bank associated with Invoicemart as a TReDS Partner?

A. Canara Bank
B. Dena Bank
C. Bank of Baroda
D. Punjab National Bank

Answer: C

3. Which country attends its 1st SCO Military Cooperation Meeting in Beijing?

A. Indonesia
B. Albania
C. Saudi Arabia
D. India

Answer: D

4. Indian Coast Guard launched its biennial search and rescue exercise with which country’s Coast Guard?

A. US
B. Myanmar
C. Japan
D. Sri Lanka

Answer: C

5. Which country unveiled world’s biggest air purifying tower with a height of 328 feet?

A. Australia
B. United States of America
C. Germany
D. China

Answer: D

6. The 65th meeting of the Central Advisory Board of Education (CABE) held in New Delhi on 16 January 2018, was headed by ___________?

A. Prakash Javadekar
B. Anil Swarup
C. Maneka Gandhi
D. Upendra Kushwaha

Answer: A

7. For which region, the Union Government approved projects worth over Rs 10,000 cr to enable better connectivity?

A. Uttaranchal
B. North-East
C. Jharkhand
D. Leh- Ladakh

Answer: B

Hindi GK Quiz – 19th January 2018 GK Questions in Hindi

Individuals can get Hindi GK and Latest GK Quiz Today here. In this article, competitors can find Today’s GK Questions. We suggest that visit our website www.govrecruitment.com and take Daily Hindi GK Quiz to improve your general awareness.

8. किस राज्य मुख्यमंत्री ने मुख्यमंत्री कलाकर सहायता योजना शुरू की?

A. ओडिशा
B. केरल
C. तमिलनाडु
D. आंध्र प्रदेश

Answer: A

9. किस फिल्म अभिनेता ने हाल में पी सालाराम पुरस्कार जीता?

A. नरेश कार्तिक
B. सुधीर दल्वी
C. भालचंद्र कुलकर्णी
D. मनोज वाजपेयी

Answer:

10. किस राष्ट्र ने ‘वुई’ नामक एक नये निर्देशित-मिसाइल फ्रिगेट का शुभारंभ किया है?

A. जापान
B. उत्तर कोरिया
C. चीन
D. रूस

Answer: C

11. हाल ही में एनसीडीईएक्स के एमडी और सीईओ के रूप में नियुक्त कौन है?

A. श्री विजय कुमार
B. श्री नरेश अय्यर
C. श्री राजेश शर्मा
D. श्री नारायण स्वामी

Answer:

12. किस मंत्रालय ने सक्सेम 2018 अभियान शुरू किया?

A. विदेश मंत्रालय
B. दूरसंचार मंत्रालय
C. पेट्रोलियम मंत्रालय
D. सूचना और प्रौद्योगिकी मंत्रालय

Answer: C

13. हाल ही में लॉन्च की गई किताब ‘इम्प्रक्ट’ नामक किताब से प्रसिद्ध क्रिकेटर की आत्मकथा है?

A. विनोद कांबली
B. रवि शास्त्री
C. सुनील गावस्कर
D. संजय मांजरेकर

Answer: D

14. नई दिल्ली में आयोजित रायसीना वार्ता के तीसरे संस्करण का विषय क्या है?

A. विघटनकारी बदलाव प्रबंधित करना – विचार, संस्थाएं, और रियायती
B. नया सामान्य: बहुपक्षीयता के साथ बहुपक्षीयवाद
C. एशिया: क्षेत्रीय और वैश्विक संपर्क
D. शारीरिक, आर्थिक, मानव और डिजिटल कनेक्टिविटी से जुड़े एशिया के लिए साझेदारी

Answer: A

We hope that given General knowledge Questions, GK Quiz 19 January 2018 are useful to improve your knowledge. You can practice more and more GK Questions on our website www.govrecruitment.com. Our team Gov Recruitment work hard to provide Latest GK Quiz. So, let’s take a look at the Daily GK Quiz. You can bookmark our website.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 13 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 13 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK Quiz: Are you waiting for GK Quiz 13 February 2018, then …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *