Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 18 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 18 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 18 April 2018: Are you looking for 18 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 18 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 18 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 18 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 18 April 2018 – GK Quiz Today

1. Which State in India has celebrated 71st foundation day recently?

  1. Kerala
  2. Himachal Pradesh
  3. Arunachal Pradesh
  4. Tamil Nadu

Answer: B

2. Which Sports player got world record?

  1. Bangla Channel
  2. Virdhawal Khade
  3. Sandeep Sejwal
  4. Shikha Tandon

Answer: A

3. The 7th edition of Home Expo India 2018 has inaugurated by which minister?

  1. Minister of Commerce and Industry – Suresh Prabhu
  2. Minister of Home Affairs – Rajnath Singh
  3. Smriti Irani – Minister of Textiles and Info and Broadcasting
  4. PM Narendra Modi

Answer: C

4. What is the rank of India in Commonwealth Games 2018 Innovation Index?

  1. 15th
  2. 7th
  3. 10th
  4. 2nd

Answer: C

5. Who will be representing India in the Commonwealth heads of governments meeting to be held in London, UK?

  1. Narendra Modi
  2. Venkaiah Naidu
  3. Sushma Swaraj
  4. Suresh Prabhu

Answer: A

6. Who has been awarded the ‘India Talent Management Award’ 2018?

  1. Shikha Sharma
  2. Rana Kapoor
  3. Chanda Kochar
  4. Uday Kotak

Answer: B

7. Raj Kapoor Lifetime achievement award has been conferred on which veteran Bollywood actors recently?

  1. Dharmendra
  2. Amitabh Bachchan
  3. Milind Soman
  4. Rakesh Roshan

Answer: A

8. Which district of Andhra Pradesh is set to become the first district of India with 100 percent LED street lighting?

  1. Visakhapatnam
  2. YSR Kadapa
  3. West Godavari
  4. East Godavari

Answer: D

9. Which of the following Banks has recently observed 124th foundation day recently?

  1. State Bank of India
  2. Allahabad Bank
  3. UCO Bank
  4. Punjab National Bank

Answer: D

10. Name the celebrity who has honored with Dada Saheb Phalke excellence award 2018 for the Best Leading Lady (Critics Award)?

  1. Aditi Rao Hydari
  2. Kriti Sanon
  3. Nargis Fakhri
  4. Ileana D’Cruz

Answer: A

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 18 April 2018

11. होम एक्सपो इंडिया 2018 के 7 वें संस्करण का उद्घाटन किस शहर में हुआ है?

  1. नई दिल्ली
  2. ग्रेटर नोएडा
  3. मुंबई
  4. पटना

Answer: B

12. निम्नलिखित ई-कॉमर्स फर्म में से किसने हाल ही में एक बेंगलुरु आधारित प्रौद्योगिकी स्टार्टअप विटवर्क्स का अधिग्रहण किया है?

  1. अमेज़ॅन
  2. फ्लिपकार्ट
  3. स्नैपडील
  4. माइन्त्र

Answer: D

13. केंद्रीय गृह मंत्री स्मृति ईरानी होम एक्सपो इंडिया 2018 का उद्घाटन करते हैं?

  1. 7
  2. 6
  3. 8
  4. 15

Answer: A

14. कितने दिन प्रधान मंत्री नरेंद्र मोदी ने स्वीडन और यूके की यात्रा छोड़ दी?

  1. 5
  2. 4
  3. 10
  4. 8

Answer: A

15. हाल ही में नाबार्ड अधिकृत कैपिटल को सरकार ने उठाया कितने अरबों?

  1. 500
  2. 300
  3. 450
  4. 380

Answer: B

16. किस राज्य ने हाल ही में 71 वें स्थापना दिवस मनाया?

  1. हिमाचल प्रदेश
  2. जयपुर
  3. बिहार
  4. केराला

Answer: A

17. हाल ही में होम एक्सपो इंडिया 2018 के 7 वें संस्करण का उद्घाटन किसने किया?

  1. श्री नरेश अय्यर
  2. सुरेश कुमार
  3. स्मृति ईरानी
  4. दिनेश राज

Answer: C

18. किस शहर के राष्ट्रमंडल प्रमुखों की सरकार की बैठक शुरू हो रही है?

  1. एलंडन
  2. सिंकापुर
  3. डीमार्क
  4. यूएसए

Answer: A

19. निम्न में से कौन सा राज्य ने हाल ही में 71 वीं नींव का जश्न मनाया है दिन?

  1. आंध्र प्रदेश
  2. महाराष्ट्र
  3. हिमाचल प्रदेश
  4. तमिलनाडु

Answer: C

20. थोक मूल्य सूचकांक मार्च 2018 के लिए भारत की “सभी वस्तुओं” निम्नलिखित दरों में से किस पर खड़ा था?

  1. 3.39%
  2. 2.47%
  3. 6.9%
  4. 4.3%

Answer: B

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 18 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 18 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 18 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *