Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 17 April 2018: Are you looking for 17 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 17 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 17 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 17 April 2018 – GK Quiz Today

1. What is the name of Indian Shooter who won the gold in the women’s 25m pistol event?

  1. Heena Sidhu
  2. Manu Bhaker
  3. Mehuli Ghosh
  4. Apurvi Chandela

Answer: A

2. The E-way bill system for all intrastate movement of goods has rolled in how many states?

  1. 11
  2. 5
  3. 9
  4. 15

Answer: B

3. Who left to 5-Day Visit To Sweden & UK recently?

  1. Arun Jaitley
  2. Ramesh Gupta
  3. Narendra Modi
  4. Dinesh Gupta

Answer: C

4. Which bank Launches Products To Mark Foundation Day recently?

  1. PNB
  2. Canara Bank
  3. Dena Bank
  4. Andhra Bank

Answer: A

5. China has announced to establish a free trade port system in Hainan Province by which year?

  1. 2025
  2. 2020
  3. 2030
  4. 2035

Answer: A

6. Finance Minister Arun Jaitley took oath on April 15 for his new six years term in the Rajya Sabha. He has been elected from_________?

  1. Delhi
  2. Maharashtra
  3. Uttar Pradesh
  4. Gujarat

Answer: C

7.  Who became the only second Indian after legendary Milkha Singh to qualify for 400m finals in CWG 2018?

  1. Om Prakash Mitharval
  2. Amit Phangan
  3. Vikas Krishan
  4. Mohammad Anas

Answer: D

8. Name the only Indian female badminton player who won singles gold in Commonwealth Games history.

  1. P V Sindhu
  2. Jwala Gutta
  3. Arundhati Pantawane
  4. Saina Nehwal

Answer: D

9. Who won the Gold medal in 10m men’s air pistol at Commonwealth Games 2018?

  1. Jitu Rai
  2. Kerry Bell
  3. Om Prakash Mitharval
  4. Manu Bhaker

Answer: A

10. Name the Banki that has recently launched new products such as pre-approved credit card and UPI solution to mark its 124th foundation day.

  1. Allahabad Bank
  2. Canara Bank
  3. SBI
  4. Punjab National Bank

Answer: D

 

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 17 April 2018

11. 47 साल बाद ओ’कोनेल टॉवर को सामान्य जनता के लिए हाल ही में खोला गया है। टॉवर ______ में स्थित है?

  1. ग्रीस
  2. स्विट्जरलैंड
  3. आयरलैंड
  4. कनाडा

Answer: C

12. सरकार आधारित बीएचआईएम ऐप ने व्यापारियों के लिए नई कैशबैक योजना शुरू की है। वे ______ महीने के अधिकतम कैशबैक के लिए हकदार होंगे।

  1. रु 1000
  2. रु 1200
  3. 500 रुपये
  4. रु 750

Answer: A

13. भारत के भारोत्तोलक पुनाम यादव ने सीडब्ल्यूजी 2018 में महिलाओं की वेटलिफ्टिंग श्रेणी में स्वर्ण पदक जीता है?

  1. 85 किग्रा
  2. 49 किग्रा
  3. 69 किग्रा
  4. 54 किलोग्राम

Answer: C

14. भारत ने राष्ट्रमंडल खेलों 2018 में पदक में कुल मिलाकर कुल मिलाकर पदक जीता था?

  1. 75 पदक
  2. 60 पदक
  3. 70 पदक
  4. 66 पदक

Answer: D

15. किस शहर में, राष्ट्रमंडल प्रमुखों की सरकार की बैठक (CHOGM 2018) हाल ही में ‘एक आम भविष्य की ओर’ थीम के तहत शुरू हुई है?

  1. जकार्ता
  2. लंदन
  3. दोहा
  4. रियाद

Answer: B

16. संघ में शामिल भारतीय संविधान की सूची क्या है?

  1. 47
  2. 66
  3. 97
  4. 100

Answer: C

17. 2018 में सीडब्ल्यूजी में भारत के लिए पैरालम्पिक पदक हासिल करने वाला कौन सा भारतीय पैरा एथलीट बन गया?

  1. अंकुर मित्तल
  2. गौरव सोलंकी
  3. सचिन चौधरी
  4. नमन तंवर

Answer: C

18. स्टॉकहोम _____________ का राजधानी शहर है।

  1. नॉर्वे
  2. सिंगापुर
  3. स्वीडन
  4. फिलीपींस

Answer: C

19. टेबल टेनिस महिलाओं की एकल में स्वर्ण पदक कौन है?

  1. मौमा दास
  2. तेजस्विनी सावंत
  3. मणिका बत्रा
  4. अश्विनी पोनप्पा

Answer: C

20. शॉर्नेस्टीन पत्रकारिता पुरस्कार 2017 में कौन प्राप्त करेगा स्टैनफोर्ड विश्वविद्यालय के वाल्टर एच शोरेंस्टीन एशिया-प्रशांत अनुसंधान केंद्र?

  1. सिद्धार्थ वरदराजन
  2. रविश कुमार
  3. सुधीर चौधरी
  4. रजत शर्मा

Answer: A

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 17 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 17 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 17 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *