Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 15 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 15 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK Quiz: Are you waiting for GK Quiz 15 February 2018, then you are in the right place. Here you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world, so for this reason, we provide General Knowledge Questions and Answers here. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions. In below sections, you can find GK Quiz 15 February 2018 in Hindi.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 15 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 15 February 2018 – GK Quiz Today

1. As per New World Wealth reports, which city is the richest city in the world?

A. Tokyo
B. New York
C. London
D. Chicago

Answer: B

2. In which country, the World’s first Robot Ski Challenge was organized?

A. South Korea
B. Greece
C. North Korea
D. France

Answer: A

3. ‘SHe-Box’ Online Complaint Management System will help with the better implementation of _________?

A. Sexual Harassment of Women at Workplace (Prevention, Prohibition and Redressal Act), 2013
B. The Protection of Women from Domestic Violence Act, 2005
C. The Prohibition of Child Marriage Act, 2006
D. The Juvenile Justice (Care and Protection of Children) Act, 2015

Answer: A

4. Name the radio station which is India’s first online radio station launched recently?

A. Radio Josh
B. Radio Utsav
C. Radio Umang
D. Radio Anand

Answer: C

5. Who is first Indian golfer to qualify for the China Ladies PGA Tour?

A. Tania Sachdev
B. Aditi Ashok
C. Sharmila Nicollet
D. Anjali Bhagwat

Answer: C

6. Which state is going to set up a Dada-Dadi Park in every city of the state?

A. Maharashtra
B. Jharkhand
C. Bihar
D. Haryana

Answer: B

7. The Wallace Line is a faunal boundary line drawn in 1859 to separate ________?

A. The Central American region from the South American
B. Russia from North America
C. Madagascar from the rest of Africa
D. The Southeast Asian region from the Australian

Answer: D

You can also check: Current Affairs 15 February 2018

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 15 February 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. जापान राज्य एन्सेफलाइटिस को खत्म करने के लिए किस राज्य सरकार ने दॅस्टैक अभियान चलाया?

A. तमिलनाडु
B. हिमाचल प्रदेश
C. उत्तर प्रदेश
D. केरल

Answer: C

9. किस खेल में एन कोरिया और एस कोरिया ने एक साथ भाग लिया?

A. क्रिकेट
B. आइस हॉकी
C. बास्केटबाल
D. बैडमिंटन

Answer: B

10. प्रचार के लिए 5000 फिल्म थिएटर लेने के लिए कौन सा देश?

A. चीन
B. पाकिस्तान
C. इंडिया
D. सऊदी अरब

Answer: A

11. 1947 के बाद से पाकिस्तान में पहली महिला हिंदू विधायक कौन होगा?

A. कृष्ण कुमारी
B. चंद्र प्रभा
C. पल्लवी लखानी
D. शिवानी प्रसाद

Answer: A

12. नई दिल्ली में इंटरनेशनल कॉन्फ्रेंस इंडियन पावर स्टेशन 2018 का उद्घाटन किसने किया?

A. श्री विजय प्रकाश
B. श्री आर.के. सिंह
C. श्री नरेश सिंह
D. श्री नारायण स्वामी

Answer: B

13. विश्व रेडियो दिवस कब मनाया जाता है?

A. फरवरी 11
B. फरवरी 14
C. फरवरी 12
D. फरवरी 13

Answer: D

14. हाल ही में भारत ने फिलिस्तीन के साथ कितने समझौता किए?

A. 6
B. 5
C. 4
D. 10

Answer: A

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your General knowledge skills can check given GK Questions in Hindi. Visit our page Govrecruitment regularly for GK Hindi Quiz. Check GK Quiz 15 February 2018 here which is provided by Latest Current Affairs Quiz.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of favorite new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs along with sports and business current affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page. You can bookmark our page www.govrecruitment.com to get daily updates.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *