Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 14 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 14 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK Quiz: Are you waiting for GK Quiz 14 February 2018, then you are in the right place. Here you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world, so for this reason, we provide General Knowledge Questions and Answers here. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions. In below sections, you can find GK Quiz 14 February 2018 in Hindi.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 14 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 14 February 2018 – GK Quiz Today

1. Asma Jahangir, the famous human rights lawyer, is from which country?

A. Bangladesh
B. Pakistan
C. Israel
D. Myanmar

Answer: B

2. Kishan Gangolli, who won the 13th edition of National Chess Championship for the blind, is from which state?

A. Karnataka
B. Odisha
C. West Bengal
D. Assam

Answer: A

3. Which of the following team won the 8th Senior National Women’s Hockey Championship tournament-2018?

A. Services
B. Madhya Pradesh
C. Railway Sports Promotion Board
D. Goa

Answer: C

4. Which Indian swimmer become the first Asian to swim across Ocean Seven and worlds youngest swimmer to complete this challenge?

A. Bhakti Sharma
B. Ashwin Menon
C. Rehan Poncha
D. Rohan More

Answer: D

5. In which city, the World’s first driverless transport pod uncovered?

A. Dubai, UAE
B. Beijing, China
C. New York, United States
D. Melbourne, Australia

Answer: A

6. Who awarded the ‘Grand Collar of the State of Palestine’?

A. Sushma Swaraj
B. Lata Mangeshkar
C. Narendra Modi
D. Amitabh Bachchan

Answer: C

7. Who takes charge as a non-executive chairman of the National Payments Corporation of India (NPCI)?

A. B Sambamurthy
B. Dilip Asbe
C. Biswamohan Mahapatra
D. Uttam Nayak

Answer: C

You can also check: Current Affairs 14 February 2018

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 14 February 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. अबू धाबी में पहले हिंदू मंदिर का आधारशिला कौन रखता है?

A. प्रधान मंत्री नरेंद्र मोदी
B. श्री अरुण जेटली
C. श्री विजय भास्कर
D. श्री नरेश अय्यर

Answer: A

9. चीन के देवियों पीजीए टूर के लिए अर्हता प्राप्त करने वाला पहला भारतीय गोल्फर कौन है?

A. अंजली भागवत
B. अदिति अशोक
C. तानिया सचदेव
D. शर्मिला निकोललेट

Answer: D

10. किस नेता ने विद्यार्थियों के जीवन को बेहतर बनाने के लिए आग्रह किया है?

A. श्री नरेंद्र मोदी
B. राष्ट्रपति रामनाथ कोविंद
C. श्री रमेश गुप्ता
D. श्री नरेश अय्यर

Answer: B

11. हाल ही में कौन से अभिनेता काजी वाजिद की मृत्यु हुई थी?

A. इंडिया
B. पाकिस्तान
C. तुर्की
D. इंडोनेशिया

Answer: B

12. कौन सा देश दुबई के लिए स्रोत बाजार के रूप में शीर्ष स्थान बनाए रखता है 2017 में?

A. पाकिस्तान
B. इंडिया
C. सऊदी अरब
D. इंडोनेशिया

Answer: B

13. गेवोरा होटल नाम की दुनिया की सबसे लंबी 75 मंजिला होटल किस शहर में स्थित है?

A. दुबई
B. शिकागो
C. बीजिंग
D. सिंगापुर

Answer: A

14. कौन सा शहर 2018 कला घोड़ा कला त्योहार की मेजबानी कर रहा है?

A. मुंबई
B. कानपुर
C. नई दिल्ली
D. बैंगलोर

Answer: B

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your General knowledge skills can check given GK Questions in Hindi. Visit our page Govrecruitment regularly for GK Hindi Quiz. Check GK Quiz 14 February 2018 here which is given on the basis of Latest Current Affairs Quiz.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs along with sports and business current affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page. You can bookmark our page www.govrecruitment.com to get daily updates.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *