Home > Daily GK Questions > GK Today | GK Quiz 13 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

GK Today | GK Quiz 13 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 13 January 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Today | GK Quiz 13 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

General Knowledge Questions – GK Quiz 13 January 2018 – GK Quiz Today

1. Name the first person who won an international medal in skiing?

A. Aanchal Thakur
B. Deepika Kumari
C. Shagun Choudary
D. Soumitra Chattopadhyay

Answer: A

2. Which application is launched in Railways for freight Managers recently?

A. SMOORTI
B. FASTAG
C. SMART
D. SFOORTI

Answer: D

3. Which country is going to conduct the first ever Baby Olympics in April?

A. Saudi Arabia
B. Qatar
C. Bahrain
D. Kuwait

Answer: C

4. Who took charge as the Director General of police in Himachal Pradesh?

A. Ghanshyam Mishra
B. Sajan Singh
C. Srinivas Sharma
D. S P Mardi

Answer: D

5. What is the new foreign direct investment (FDI) limit allowed by the Union government in Air India?

A. 49%
B. 74%
C. 85%
D. 100%

Answer: A

6. Who will head the 12-member inter-ministerial committee to take a call on playing the national anthem in cinema halls and public places?

A. Shankar Aggarwal
B. B.R. Sharma
C. Rajiv Gauba
D. Gitesh Sarma

Answer: B

7. Which country banned cotton buds recently?

A. Italy
B. Canada
C. England
D. France

Answer: C

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 13 January 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. भारत इंफ्रास्ट्रक्चर फाइनेंस कंपनी लिमिटेड (आईआईएफसीएल) के प्रबंध निदेशक (एमडी) के रूप में कौन जिम्मेदार था?

A. पंकज जैन
B. श्रीधर कुमार
C. अरुण के शाह
D. टी एस जोशी

Answer: A

9. राधा विश्वनाथन, प्रसिद्ध गायक, किस राज्य से हैं?

A. केरल
B. पश्चिम बंगाल
C. कर्नाटक
D. ओडिशा

Answer: C

10. नए उप राष्ट्रीय सुरक्षा सलाहकार (एनएसए) के तौर पर कौन नियुक्त किया गया था?

A. मनीष पांडे
B. अरविंद गुप्ता
C. राजिंदर खन्ना
D. निखिल सिंह

Answer: C

11. नागरिकों के राष्ट्रीय रजिस्टर (एनआरसी) का पहला मसौदा किस राज्य के लिए जारी किया गया था?

A. असम
B. पंजाब
C. केरल
D. नगालैंड

Answer: A

12. हाल ही में तेलंगाना सरकार द्वारा नियुक्त कौन अनुसूचित जाति / अनुसूचित जनजाति आयोग के प्रमुख के रूप में नियुक्त किया गया था?

A. चिलकैमरी नरसिंह
B. एरोलो श्रीनिवास
C. एम रामबल नाइक
D. बॉयइला विद्यासागर

Answer: B

13. प्रसिद्ध भारतीय स्कीयर आंचल ठाकुर किस राज्य से संबंधित है?

A. महाराष्ट्र
B. हरयाणा
C. हिमाचल प्रदेश
D. पंजाब

Answer: C

14. सेंट्रल इंस्टीट्यूट ऑफ फ्रेशवॉटर एक्वाकल्चर (सीआईएफए) का मुख्यालय कहां है?

A. चेन्नई
B. भुवनेश्वर
C. कोच्चि
D. कोलकाता

Answer: B

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 17 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 17 April 2018: Are you looking for 17 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *