Home > Daily GK Questions > GK Today | GK Quiz 11 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

GK Today | GK Quiz 11 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 11 January 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Today | GK Quiz 11 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

General Knowledge Questions – GK Quiz 11 January 2018 – GK Quiz Today

1. OLA, the taxi hiring app, tied up with which bank to provide a wide range of open offers to customers and driver-partners?

A. Bank of Baroda
B. Axis Bank
C. ICICI Bank
D. State Bank of India

Answer: C

2. At which institute was India’s fastest and first multi-petaflops supercomputer “Pratyush” established?

A. Indian Institute of Remote Sensing (IIRS) Dehradun
B. Indian Institute of Tropical Meteorology (IITM) Pune
C. Central Institute of Technology (CIT) Kokrajhar
D. Indian Institute of Information Technology (IIIT) Gwalior

Answer: B

3. In which state did the Union Minister of Parliamentary Affairs and Chemicals & Fertilizers Ananth Kumar inaugurated the 18th All India Whips’ Conference on 8 January 2018?

A. Haryana
B. Gujarat
C. Uttar Pradesh
D. Rajasthan

Answer: D

4. In which country was the World’s largest Ice Festival organized?

A. China
B. Iran
C. Pakistan
D. Australia

Answer: A

5. Common Card for Bus & Metro Rides is launched by which State Government?

A. Tamil Nadu
B. Bihar
C. Kerala
D. Delhi

Answer: D

6. The 1st PIO Parliamentary Conference is inaugurated by Prime Minister Narendra Modi in which Country?

A. South Africa
B. Pakistan
C. Iran
D. North America

Answer: C

7. Who is the Chairman of the Geneva-based World Business Council for Sustainable Development?

A. Sunny Verghese
B. Satish K. Tripathi
C. Nitin Nohria
D. Sarvadaman Chowla

Answer: A

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 11 January 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. कौन सा भारतीय राज्य अलग-अलग राज्यों (एसईएडीएस) सूचकांक में रसद आसान है?

A. कर्नाटक
B. गुजरात
C. पंजाब
D. आंध्र प्रदेश

Answer: B

9. कौन सा देश 2020 तक जलवायु परिवर्तन लक्ष्य को प्राप्त करने की अफवाहों से इनकार करता है?

A. जर्मनी
B. पाकिस्तान
C. इराक
D. इंडोनेशिया

Answer: A

10. प्रवासी भारतीय दिवस (पीबीडी) किस तारीख को मनाया जाता है?

A. जनवरी 10
B. जनवरी 8
C. जनवरी 7
D. जनवरी 9

Answer: D

11. आवास और शहरी मामलों के केंद्रीय मंत्री कौन हैं?

A. नरेंद्र सिंह तोमर
B. सुरेश प्रभु
C. प्रकाश जावड़ेकर
D. चौधरी बिरेंद्र सिंह

Answer: A

12. “नया ऑनलाइन विक्रेता पंजीकरण प्रणाली” किस संगठन द्वारा शुरू की गई है?

A. डीआरडीओ
B. आरडीएसओ
C. केएमआरसी
D. भारतीय रिजर्व बैंक

Answer: B

13. किस देश ने हॉपमैन कप शीर्षक जीता?

A. स्विट्जरलैंड
B. रूस
C. न्यूजीलैंड
D. उत्तरी अमेरिका

Answer: A

14. जॉन यंग, पौराणिक अंतरिक्ष यात्री किस देश से है?

A. यूनाइटेड किंगडम
B. संयुक्त राज्य अमेरिका
C. जर्मनी
D. फ्रांस

Answer: B

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 21 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 21 April 2018: Are you looking for 21 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *