Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 11 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 11 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 11 April 2018: Are you looking for 11 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, then you are at right place. Here in www.govrecruitment.com, you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान. Take Latest General Knowledge is to enhance your General Awareness knowledge and also helps to clarify in a different competitive examination. Improving your daily Gk skills is very important. Every student, employee, normal person can know these updates to improve their skills in daily changes in our world. So for this purpose, we are providing the General Knowledge Questions with Answers. Make use all these Daily Gk questions here at free of cost to succeed in all competitive examinations and Interviews. So here Check GK Quiz 11 April 2018.

Today our world is going very competitive in all fields. So learn GK Quiz Today, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days. So people who are preparing for Government Jobs or any other competitive examinations can follow this daily GK Quiz. Read each and every point on this page to enhance your GK skills. GovRecruitment team also gives the free job alerts for government job notification in addition to the GK in Hindi also providing. In below sections on this page, you can gather GK Quiz 11 April 2018 in Hindi also.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 11 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 11 April 2018 – GK Quiz Today

1. Which city Eight Theatre Olympics concluded recently?

  1. Chennai
  2. Hyderabad
  3. Mumbai
  4. Pune

Answer: C

2. Who was inducted as the first direct entry combat officer in the Indo-Tibetan Border?

  1. Prakriti
  2. Pratharsana
  3. Pratheka
  4. Preethana

Answer: A

3. India’s foreign exchange reserves have recently hit a lifetime high, according to the RBI data. What was the maximum value reached?

  1. 534 billion US dollar
  2. 424 billion US dollar
  3. 234 billion US dollar
  4. 321 billion US dollar

Answer: B

4. The two day Scientific Convention being organized by Ministry of AYUSH on the occasion of World Homeopathy Day in New Delhi will be inaugurated by which of the following Persons?

  1. PM Narendra Modi
  2. Minister of Science and Technology – Dr. Harsha Vardhan
  3. Minister of Health and Family Welfare – J P Nadda
  4. Vice President – M Venkaiah Naidu

Answer: D

5. Road Transport and Highways Minister Nitin Gadkari are currently on a four-day official visit to _____________.

  1. Hong Kong
  2. Japan
  3. Nigeria
  4. South Korea

Answer: D

6. Punam Yadav has recently won the 5th gold for India. Does she belong to which sports?

  1. Weightlifting
  2. Shooting
  3. Archery
  4. Boxing

Answer: A

7. In which of the following National park, the two-day long Assam Spring Festival has begun?

  1. Kaziranga National Park
  2. Nameri National Park
  3. Manas National Park
  4. Orang National Park

Answer: C

8. Name the F1 Racer who won at the Bahrain Grand Prix 2018.

  1. Sebastian Vettel
  2. Valtteri Bottas
  3. Lewis Hamilton
  4. Nico Rosberg

Answer: A

9. Which actress will be awarded the Dadasaheb Phalke Excellence Award for her successful movies as a Producer?

  1. Deepika Padukone
  2. Anushka Sharma
  3. Katrina Kaif
  4. Aishwarya Rai

Answer: B

10. Who is the Chief Executive officer of Germany-based Deutsche Bank?

  1. Garth Ritchie
  2. John Cryan
  3. Karl von Rohr
  4. Christian Sewing

Answer: D

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 11 April 2018

11. जल पर्यावरण और जलवायु परिवर्तन पर कौन सा स्थान सम्मेलन शुरू होता है?

  1. नपाल
  2. पाकिस्तान
  3. सउदी अरब
  4. इंडोनिया

Answer: A

12. सीडब्ल्यूजी इतिहास में पहली बार किस देश को जीत बैडमिंटन टीम गोल्ड?

  1. इंडिया
  2. पाकिस्तान
  3. सउदी अरब
  4. इंडोनिया

Answer: A

13. राष्ट्रमंडल खेलों में किस देश की टेबल टेनिस टीम को भारत ने हराकर स्वर्ण हासिल किया था?

  1. पाकिस्तान
  2. सउदी अरब
  3. नाइजीरिया
  4. इरान

Answer:C

14. किस बैंक ने ईसाई सिलाई को हाल ही में नए सीईओ के रूप में नियुक्त किया है?

  1. कैथोलिक सीरियन बैंक
  2. डी एन एस बैंक
  3. डीसेश बैंक
  4. बैंक ऑफ़ अमेरिका

Answer: C

15. दादा साहब फाल्के एक्सलन्स अवार्ड पाने के लिए किस प्रसिद्ध व्यक्तित्व को मिला?

  1. अनुष्का शर्मा
  2. अनिल कपूर
  3. सलमान खान
  4. सोनम कपूर

Answer: A

16. नेपाल के 900 मेगावाट जलविद्युत परियोजना में 80 अरब रुपये का निवेश करने वाला कौन सा बैंक?

  1. स्टेट बैंक ऑफ इंडिया
  2. इंडियन बैंक
  3. डीना बैंक
  4. कनारा बैंक

Answer: A

17. निम्नलिखित में से बहरीन ग्रांड प्रिक्स का विजेता कौन है?

  1. सेबस्टियन वेट्टेल
  2. किमी रायकनें
  3. जो गिब्स
  4. लुईस हैमिल्टन

Answer: A

18. निम्नलिखित भारतीय शहरों में से कौन सी 4 जी की सूची में सबसे ऊपर है ओपन सिग्नल द्वारा प्रकाशित एक रिपोर्ट के मुताबिक देश में कनेक्टिविटी?

  1. हैदराबाद
  2. चेन्नई
  3. पुणे
  4. नई दिल्ली

Answer: C

19. निम्नलिखित में से कौन सा खिलाड़ी ने स्वर्ण पदक जीता है गोल्ड कोस्ट में आयोजित होने वाले राष्ट्रमंडल खेलों में पुरुषों का भारोत्तोलन कार्यक्रम ऑस्ट्रेलिया?

  1. प्रदीप सिंह
  2. वेंकट राहुल रागाला
  3. दिपक शेपर
  4. विकास ठाकुर

Answer: B

20. भारत में कैब-स्टालिन स्टार्टअप उबेर के पहले ब्रैंड एंबेसडर के संस्थापक कौन हैं?

  1. विराट कोहली
  2. सचिन तेंदुलकर
  3. सुरेश रैना
  4. म स धोनी

Answer: A

Day to Day GK Questions PDF

Our team is providing the excellent and useful GK questions in English and Hindi also. So people, who want to increase your General Knowledge skills can check given GK Questions. We are also providing latest Current Affairs also. If you people want to look out the Day to Day Current Affairs and GK then go to our website. Check 11 April 2018 Gk which is provided by latest Current Affairs and GK Quiz 11 April 2018.

So, people who are preparing for the Bank Exams, UPSC Exams, Competitive Exams, Civil Exams, Police Exams, Interviews, then gather all these GK questions PDF for future reference purpose that we are giving for free of cost. You do not worry about daily GK Quiz 11 April 2018 updates. The simple thing is to follow our webiste to get daily updates of General Knowledge and Current Affairs.

About Chandana

Check Also

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 18 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 18 April 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz 18 April 2018: Are you looking for 18 April 2018 GK Quiz and GK Quiz Today, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *