Home > Daily GK Questions > GK Today | GK Quiz 10 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

GK Today | GK Quiz 10 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 10 January 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions.

GK Today | GK Quiz 10 January 2018 | Latest GK Questions and Answers | Hindi GK Quiz Today

General Knowledge Questions – GK Quiz 10 January 2018 – GK Quiz Today

1. Who is the 2nd Most Expensive Association Fooball Transfer in World Soccer History?

A. Barcelona
B. David beckman
C. Neymar
D. Paul Pogba

Answer: A

2. Who was granted 1st Mufti Mohammad Sayeed Award for Probity in Politics and Public Life?

A. Vasundhara Raje
B. Yogi Adityanath
C. Devendra Fadnavis
D. Nitish Kumar

Answer: D

3. In which city, the government of India, planned to establish a Defence Manufacturing Innovation Centre to support small industries in manufacturing components for the defense sector?

A. Bengaluru
B. Coimbatore
C. Hyderabad
D. Kochi

Answer: B

4. India signed Bilateral Annual Haj 2018 with which country?

A. Saudi Arabia
B. North America
C. Australia
D. Russia

Answer: A

5. Saksham Yadav, who passed away recently, was related to which field?

A. Powerlifting
B. Boxing
C. Badminton
D. Chess

Answer: A

6. Name the first African-American actor who won Best Actor award in a drama television series at the 75th Golden Globe Awards 2018?

A. Alexander Skarsgard
B. Ewan McGregor
C. Sterling K Brown
D. Aziz Ansari

Answer: C

7. For the first time in the country, which state is set to launch High-Risk Pregnancy Portal?

A. Haryana
B. Tamil Nadu
C. Kerala
D. Andhra Pradesh

Answer: A

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 10 January 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. 2018 पुरुषों की एकल टाटा ओपन महाराष्ट्र टेनिस टूर्नामेंट किसने जीता?

A. बेनोइट पेअर
B. गैल्स साइमन
C. युकी भांबरी
D. रॉबर्टो बूटीस्टा अगुट

Answer: B

9. निम्नलिखित राज्यों में से कौन सा भारतीय ओलंपिक एसोसिएशन (आईओए) के साथ 39 वीं राष्ट्रीय खेलों 2022 की मेजबानी करने के लिए “होस्ट सिटी कॉन्ट्रैक्ट” पर हस्ताक्षर किए हैं?

A. असम
B. मणिपुर
C. सिक्किम
D. मेघालय

Answer: D

10. खेल मंत्री ने हाल ही में नेहरु स्टेडियम में नई दिल्ली में तीन-स्ट्रोक खेल भारत लोगो का शुभारंभ किया। ____ ने लोगो को डिज़ाइन किया है?

A. ओमनिकॉन ग्रुप
B. ओगिल्वी इंडिया
C. पब्लिसिस समूह
D. इंटरपाब्लिक ग्रुप

Answer: B

11. टेनिस टेनिस स्टार गिलेस साइमन किस देश से हैं?

A. जर्मनी
B. स्पेन
C. दक्षिण अफ्रीका
D. फ्रांस

Answer: D

12. नासा का पहला अंतरिक्ष शटल मिशन किस वर्ष में हुआ था?

A. 1979
B. 1984
C. 1975
D. 1981

Anwer: D

13. भारत के किस मुख्यमंत्री को राजनीति और लोक जीवन पुरस्कार में प्रथम मुफ्ती मोहम्मद सईद की संभावना से सम्मानित किया गया है?

A. नीतीश कुमार
B. पेमा खांडू
C. सरबानंद सोनोवाल
D. एन. चंद्रबाबू नायडू

Answer: A

14. प्रगति मैदान पर आयोजित 26 वें नई दिल्ली विश्व पुस्तक मेले का विषय क्या है?

A.स्वदेशी आवाज़ें: भारत के लोक और आदिवासी साहित्य मानचित्रण
B. भारतीय सिनेमा के 100 साल की ओर
C. सूर्योदय: उत्तर पूर्व भारत से उभरती आवाज़ें
D. पर्यावरण और जलवायु परिवर्तन

Answer: D

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *