Home > Daily GK Questions > GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 10 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 10 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

GK Quiz Today, Hindi GK: Are you waiting for GK Quiz 10 February 2018, then you can check Today’s GK Quiz सामान्य ज्ञान on this page. We provide Latest GK Questions and Answers, Hindi GK Today for the sake of candidates who prepare for the Government Jobs or any other interviews. Improving General Knowledge Skills is very important in this competitive world. GK Quiz Today, General Knowledge Questions, सामान्य ज्ञान are essential in Sarkari Naukri सरकारी नौकरी selection process these days.

We suggest that check Daily GK Questions at Govrecruitment for high-quality General Knowledge questions. Read these General Knowledge Questions and take GK Quiz to enhance your skills. Govrecruitment team also free job alerts for government job notifications in addition to the GK in Hindi, Hindi GK Questions. In below sections, you can find GK Quiz 10 February 2018 in Hindi.

GK Quiz Today | GK in Hindi | GK Quiz 10 February 2018 |General Knowledge Questions | Current Affairs Quiz

General Knowledge Questions – GK Quiz 10 February 2018 – GK Quiz Today

1. for which of the following department Nirmala Sitharaman is elected as a Union Minister?

A. Railways
B. Education
C. Defence
D. Foreign

Answer: C

2. John Mahoney, the famous actor and he recently passed away is from which country?

A. United Kingdom
B. United States
C. Brazil
D. Canada

Answer: B

3. which state launched Mobile App named ‘Pollution Metre’ to spread awareness against pollution in the state?

A. Gujarat
B. Arunachal Pradesh
C. Kerala
D. Madhya Pradesh

Answer: D

4. Madavoor Vasudevan Nair, the Kathakali maestro is from which state?

A. Kerala
B. Karnataka
C. Andhra Pradesh
D. Tamil Nadu

Answer: A

5. For electrification of 881 km of the rail network in West Bengal, the government of India allocated how much amount?

A. Rs 721.50 crore
B. Rs 771.54 crore
C. Rs 751.59 crore
D. Rs 791.51 crore

Answer: B

6. In which city the 10th edition of the International Plastics Exhibition, PlastIndia inaugurated?

A. Gurugram, Haryana
B. Ranchi, Jharkhand
C. Gandhinagar, Gujarat
D. Mumbai, Maharashtra

Answer: C

7. the GST Council decrease the GST Rates in entertainment from 28% to which percentage?

A. 20%
B. 18%
C. 25%
D. 16%

Answer: B

You can also check: Current Affairs 10 February 2018

GK in Hindi – Hindi GK Quiz 10 February 2018

हमारी टीम आपके लिए नवीनतम जीके हिंदी प्रश्नों को उपलब्ध कराने में बहुत कड़ी मेहनत करती है। जो उम्मीदवार आपके ज्ञान को बढ़ाना चाहते हैं, उन्हें हिंदी में दिए गए जी के प्रश्नों की जांच कर सकते हैं। जीके हिंदी प्रश्नोत्तरी के लिए नियमित रूप से हमारे पेज पर जाएं।

8. 6 वें विश्व सरकार के शिखर सम्मेलन (डब्ल्यूजीएस -018) की मेजबानी करने के लिए कौन सा शहर है?

A. नई दिल्ली
B. काठमांडू
C. कोलंबो
D. दुबई

Answer: D

9. विज्ञान और पर्यावरण केंद्र (सीएसई) का मुख्यालय कहां है?

A. उदयपुर
B. नई दिल्ली
C. झांसी
D. पटना

Answer: B

10. शुभंकर शर्मा, भारत के प्रसिद्ध खेल खिलाड़ी किस खेल से संबंधित हैं?

A. क्रिकेट
B. गोल्फ़
C. टेनिस
D. फ़ुटबॉल

Answer: C

11. कौन सा शहर ग्रेशरूट सूचना विज्ञान पर राष्ट्रीय मीटिंग- VIVID 2018 की मेजबानी कर रहा है?

A. पुणे
B. नागपुर
C. नई दिल्ली
D. जबलपुर

Answer: C

12. बांग्लादेश की राजधानी क्या है?

A. ढाका
B. चटगांव
C. सिलहट
D. खुलना

Answer: A

13. बांग्लादेश के राष्ट्रपति कौन हैं?

A. शेख हसीना
B. अब्दुल हमीद
C. शेख मुजीबुर रहमान
D. हुसैन मुहम्मद एरसाद

Answer: B

14. बांग्लादेश मुद्रा क्या है?

A. रुपया
B. रिंगित
C. टका
D. येन

Answer: C

Our team works very hard to provide latest Hindi GK Questions for you. Candidates who want to increase your knowledge can check given GK Questions in Hindi. Visit our page regularly for GK Hindi Quiz. Check GK Quiz 10 February 2018 here.

These given General Knowledge Questions are taken from the headlines of popular new papers. Provided GK Questions will cover all national, international Current Affairs. If you find this Today’s GK Quiz article is useful, don’t hesitate to share with your friends. You can check Yesterday’s GK Quiz on our page.

About Mukunda Devineni

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *