Home > Current Affairs > Current Affairs Questions | Questions and Answers Based on Current Affairs

Current Affairs Questions | Questions and Answers Based on Current Affairs

Current Affairs Questions

Here I have brought Current Affairs Questions based on Latest News, check important questions with Answers.

Current Affairs Questions based on 17 Jan 2016 News

1. Which state Govt. has launched a mobile app ‘pinakin’ with information on tourism in the state?

a) Kerala
b) Goa
c) Maharashtra
d) Tamil Nadu

Answer – d

2. Which of the following mobile application has been launched by Union Ministry of Commerce and Industry (MOCI) for the Special Economic Zone (SEZ) Units and Developers?
a) SEZ Zone
b) SEZ Commerce
c) SEZ India
d) SEZ E

Answer – c

3. The Khelo India National Level Competitions for various sports for Under-14 and Under-17 children has inaugurated in which of the following cities?
a) Bhopal
b) New Delhi
c) Jaipur
d) Nagpur

Answer – b

4. What is India’s rank on recently released global index of talent competitiveness that measures how countries grow, attract and retain talent?
a) 84
b) 88
c) 92
d) 104

Answer – c

5. Which committee has recently recommended quota for girl students in IITs? 
a) Sumit Bose
b) Abhijit Sen committee
c) Timothy Gonsalves committee
d) D M Dharmadhikari committee

Answer – c

 6. Name the country that handed over two ships to the Pakistan Navy to safeguard the strategic Gwadar port?

a) South Korea
b) USA
c) China
d) Israel

Answer – c

7. Name the author of the book titled ‘Jinnah Often Came to Our House’ which was recently awarded with the The Hindu Prize 2016?

a)kavita Dev
b) Hansda Sowvendra Shekhar
c) Anil Menon
d) Kiran Doshi

Answer – d 

8. Which team has won the 2017 Vodafone Premier Badminton League (PBL)? 

a) Awadhe Warriors
b) Hyderabad Hunters
c) Mumbai Rockets
d) Chennai Smashers

Answer – d

9. Surjit Singh Barnala, who passed away recently, was the former governor of which state?
a) Haryana
b) Uttarakhand
c) Sikkim
d) Uttar Pradesh

Answer – b

10. India has signed an agreement with which country for collaboration in third world countries?
a) US
b) Canada
c) Russia
d) Japan

Answer – a

Today Current Affairs Questions (18 Jan 2017)

1. Kozhikode Corporation was declared as the first Elderly-Friendly Corporation of which state?

a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Kerala
d) Karnataka
Answer – c

2. What is India’s rank among the 79 developing countries in 2017 Inclusive Development Index (IDI)?

a) 22
b) 48
c) 56
d) 60

Answer – d

3. The 170th Sadguru Sri Thyagaraja Aaradhana festival has been concluded in which state?
a) Tamil Nadu
b) Telangana
c) Odisha
d) Karnataka

Answer – a

4. How much loan amount has been sanctioned by World Bank (WB) for “Nagaland Health Project”?

a) $68 million
b) $58 million
c) $48 million
d) $38 million

Answer – c

5. What is the India’s GDP growth forecast rate for fiscal year 2016–17, as per updated “World Economic Outlook (WEO)” report of International Monetary Fund (IMF)?
a) 7.6%
b) 7.1%
c) 6.6%
d) 6.2%

Answer – c

6. Which fashion store has recently joined with SBI Card to launch a co-branded credit card to offer benefits to consumers in the premium lifestyle and fashion space?

a) Reliance Trends
b) Future Group’s fashion and lifestyle
c) V Mart
d) Stanmax

Answer – b

7. The 2017 India International Garment Fair (IIGF) will be held in which city? 

a) New Delhi
b) Indore
c) Jaipur
d) Lucknow

Answer – a

8. The Border Security Forces recently launched Operation Sard Hawa at

a) Northern international border of Jammu & Kashmir
b) Wagah Border
c) Line of Control in Jammu & Kashmir
d) Western international border of Rajasthan

Answer – d

9. Who has been confirmed as Lewis Hamilton’s new team-mate and new driver for Mercedes?

a) Nico Hülkenberg
b) Valtteri Bottas
c) Felipe Massa
d) Felipe Nasr

Answer – b

10. RBI’s Note Mudran printing press has broken all its past record by printing highest number of currency notes in December 2016. The Mudran printing press is located in

a) Mysuru
b) Nashik
c) Kolkata
d) Hoshangabad

Answer – a

About Priyanka U

Check Also

08th and  09th October 2018 Current Affairs   Get 08th October 2018  Day to Day Current Affairs News Updates

08th and 09th October 2018 Current Affairs – Get 08th October 2018 Day to Day Current Affairs News Updates

Contents1 08th and  09th October 2018 Current Affairs1.1 08th  October 2018 National & International News …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *