Home > Daily GK Questions > Daily Current Affairs Quiz of 31st August 2017 | Get Today’s GK Qestions for IBPS, RRB, PO, Clerk Exam 2017

Daily Current Affairs Quiz of 31st August 2017 | Get Today’s GK Qestions for IBPS, RRB, PO, Clerk Exam 2017

31st August 2017 GK Questions

Insights 31st August 2017 GK Questions – Here is the Today’s GK Questions & Answers on 31st August 2017. Competitors download Daily Current Affairs Quiz 2017 PDF for free of cost. Practice Latest Online GK Quizzes Which Provided on the basis of Latest Current Affairs Highlights.  To boost your GK levels, we are regularly providing Day to Day General Knowledge Questions Capsule in PDF format. Improve your Knowledge by Solving Top 10 GK Questions of 31st August 2017. Check 31st August 2017 GK Questions from below sections. Get Yearly and Monthly Wise GK Questions Capsule from our blog www.govrecruitment.com.

Daily Current Affairs Quiz of 31st August 2017 | Get Todays GK Qestions for IBPS, RRB, PO, Clerk Exam 2017

Latest Current Affairs GK 2017 Questions – 31st August 2017 GK Quiz Updates

Q1. Who announced GST earnings cross target in maiden month Rs 92,283 crore collected in July

  1. Arun Jaitley
  2. Ramesh Singh
  3. Prakash Javadekar
  4. Suresh Prabhu

Answer – 1

Q2. Recently YUVA a skill development programme has launched by which State Police

  1. Delhi
  2. Goa
  3. Madhya Pradesh
  4. Bihar

Answer – 1

Q3. Who released the consolidated FDI policy

  1. The Department of Industrial Policy & Promotion (DIPP)
  2. Department of Agriculture
  3. Department of Forest
  4. Department of Tax and Excise Duty

Answer – 1

Q4. National Research Development Corporation has won _______ No of Awards

  1. 5
  2. 6
  3. 4
  4. 2

Answer – 4

Q5. Which of the following country International Atomic Energy Agency (IAEA) has opened the world’s first low Enriched Uranium bank

  1. Kazakhstan
  2. China
  3. Nepal
  4. Antarctica

Answer – 1

Q6. PM Narendra Modi to Attend 9th BRICS Summit in _________

  1. China
  2. Brazil
  3. Pakistan
  4. Iran

Answer – 1

  Daily Current Affairs Quiz of 31st August 2017 | Get Todays GK Qestions for IBPS, RRB, PO, Clerk Exam 2017    Click Here to Get Latest Government Jobs Updates

Get Top 10 GK Questions of 31st August 2017 – Today’s Current Affairs Quiz PDF

1.With Which Bank NTPC has signed Rs 3000 Crores Term loan agreement

  1. SBI
  2. ICICI
  3. Syndicate
  4. HDFC

Answer – 2

2. Under AMRUT mission Which state has got Rs 200 crore funds

  1. Goa
  2. Jammu and Kashmir
  3. Kerala
  4. Tamil Nadu

Answer – 2

3. Who Become the 2nd Indian woman to fly for NASA’s Mars Mission

  1. Jalseen Kaur Josan
  2. Kalpana Chawla
  3. Sunita Williams
  4. Sally K

Answer – 1

4. Union Government to hold Pan India Handloom and Handicraft Camps _________ Schemes

  1. Atal Pension Yojana ‎Swarna
  2. Swarozgar Yojana Hastkala Sah Yog Shivir Scheme
  3. Deen Dayal Upadhyaya
  4. Gram Jyoti Yojana

Answer – 2

5.  India gets its Sniper Rifle from which State

  1. West Bengal
  2. Karnataka
  3. Telangana
  4. Haryana

Answer – 1

6. Which of the following State Government Forms Three-Minister Panel to Help Home Buyers

  1. Assam
  2. Bihar
  3. Uttar Pradesh
  4. Delhi

Answer – 3

Daily GK 2017 – 31st August 2017 Current Affairs Questions & Answers PDF

Q1. Who launched the Whopper Coin crypto-cash in Russia

  1. Burger King
  2. Pizza Hut
  3. KFC
  4. Dominos

Answer – 1

Q2. Who is Offering to make India the sole F-16 production center

  1. Honeywell
  2. Boeing
  3. Lockheed Martin
  4. Raytheon

Answer – 3

Q3. On which planet NASA planning to launch its next mission

  1. Venus
  2. Jupiter
  3. Mars
  4. Saturn

Answer – 3

Q4. Which football club signs Venezuelan striker Miku

  1. Atletico de Kolkata
  2. Kerala Blasters
  3. Pune City
  4. Bengaluru FC

Answer – 4

Q5. Narendra Modi inaugurates ‘hanging bridge’ in _________ City

  1. Kota
  2. Rajasthan
  3. Udaipur
  4. Karnataka

Answer – 1

Q6. For satellite making ________ opens the door to domestic entities

  1. JAXA
  2. NASA
  3. ISRO
  4. MIR

Answer – 3

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *