Home > Daily GK Questions > Today’s Current Affairs Quiz | 30th June 2017 General Knowledge Questions | Latest MCQ’s

Today’s Current Affairs Quiz | 30th June 2017 General Knowledge Questions | Latest MCQ’s

30th June 2017 GK Questions

30th June 2017 GK Questions – Practice Daily GK Questions to face the competition for the government exams. Nowadays so many candidates are passionate to grab government job. GK is the solutions to improve your knowledge and to crack the exam easily. Get Day to Day General Knowledge Questions and Answer. Check Today Current Affairs MCQ’s from below sections. Have a look on Latest Current Affairs Quiz updated on this page based on Today News. Visit our blog govrecrutiment.com current affairs page to get updates of Daily Important GK Questions along with Current Affairs Capsule.

Todays Current Affairs Quiz | 30th June 2017 General Knowledge Questions | Latest MCQs

Latest GK Questions 30/06/2017 | Day to Day Current Affairs Quiz

Q1. Election Commission Of India has joined hands with which social network for “Voter Registration Reminder”

  1. Whatsapp
  2. Facebook
  3. Twitter
  4. SnapChat

Answer – 2

Q2. Which organization has named as Sharjah as World Book Capital 2019

  1. Indian Institute of Technology
  2. World Health Organisation
  3. United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization (UNESCO)
  4. Red Cross Nation

Answer – 3

Q3. Which Bollywood actress has named as Ambassador of Indian Film Festival of Melbourne

  1. Aishwarya Rai
  2. Karina Kapoor
  3. Sonam Kapoor
  4. Vidya

Answer – 4

Q4. Which State become the First State in the Country to Open a Blood Bank for Cattle

  1. Odisha
  2. Goa
  3. Kerala
  4. Andhra Pradesh

 Answer – 1

Q5. Who inaugurated the Centenary Celebrations of Sabarmati Ashram

  1. Arun Jaitley
  2. Sushma Swaraj
  3. Narendra Modi
  4. Pranab Mukherjee

Answer – 3

Today’s GK Quiz – 30th June 2017 Current Affairs MCQ’s

1.Which committe has announced to form the oversee Lodha Panel Reforms

  1. Athreya Committee
  2. Bhurelal Committee
  3. Board of Control for Cricket in India (BCCI) Committee
  4. Chore Committee

Answer – 3

2. Which State has got award of excellence at International Meet

  1. Uttarakhand
  2. Himachal Pradesh
  3. Goa
  4. Tamil Nadu

Answer – 1

3. Which country has launched its Biggest Naval Destroyer

  1. Pakistan
  2. China
  3. Sri Lanka
  4. Iraq

Answer – 2

4. Donald Trump has appointed which Indian-American as US Ambassador to Peru

  1. Nirupama Rao
  2. Arun Kumar Singh
  3. T.N.Kaul
  4. Krishna R

Answer – 4

5. Who appointed as Secretary of Uttar Pradesh

  1. Rajiv Kumar
  2. Naveen Karthik
  3. Raj Singh
  4. Vijay Singh

Answer – 1

30th June 2017 GK Questions – Daily Current Affairs Capsule

Q1. Sixth Joint Trade Committee Meeting has held in Delhi between India and _______

  1. Mynamar
  2. The United States of America
  3. Africa
  4. Australia

Answer – 1

Q2. Who appointed as the National Institute of Fashion Technology (NIFT) chairperson

  1. Rajesh V. Shah
  2. Narayana Swamy
  3. Rajesh Varma
  4. Sekar raj

Answer – 1

Q3. ___________ announces Provisional ceiling prices of 761 medicines including anti-cancer, HIV ?

  1. Nagaland University
  2. National Pharmaceutical Pricing Authority (NPPA)
  3. All India Medical Association
  4. Blue Cross Association

Answer – 2

Q4. Scientists have created which types of Lights ever produced on the Earth

  1. Halogen Lights
  2. CFL Lights
  3. Light Emitting Diode (LED) bulbs
  4. X-ray lights

Answer – 4

Q5. Indian Space Research Organisation (ISRO) has launched ________ Satellite

  1. Brahmos -II
  2. Agni -III
  3. GSAT-17 Communication Satellite
  4. Cartostat

Answer – 3

6 .FIFA has decided to shift India’s U-17 World Cup matches venue from Mumbai to ________

  1. Chennai
  2. Jaipur
  3. Delhi
  4. Bhopal

Answer – 3

7. India has signed MoU with which country on water conservation?

  1. Netherlands
  2. Israel
  3. USA
  4. China

Answer – 2

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *