Home > Daily GK Questions > Today 30th April 2017 GK Questions – Today Current Affairs Quiz Questions Updates

Today 30th April 2017 GK Questions – Today Current Affairs Quiz Questions Updates

Practice 30th April 2017 GK Questions

30th April 2017 GK Questions are updated here. Here You can Day to Day General Knowledge Quiz and Practice 30th April 2017 GK Questions Quiz Daily. Get the 30th April 2017 GK Questions and Answers From Here on this Page. Candidates who are Latest Govt Jobs Examinations must know about the Current Affairs and Practice the Today Current GK Questions Quiz Daily to get about the Current Happenings of National and International News.

GK Current Affairs Quiz Questions and Answers

1.  Who got silver medal recently at Asian Grand Prix meet?

  1. Mary Kom
  2. Neeraj Chopra
  3. Ashok Kumar
  4. Praveen Singh

Answer:  2

2.  Which committee submitted their reports to Finance minister recently?

  1. Food committee
  2. Lavasa Committee
  3. Petrocarp Committee
  4. Budget Committee

Answer:  2

3.  What type of 5 satellites to launch by 2017 end in India?

  1. Education
  2. Agriculture
  3. Weather
  4. Communication

Answer:  4

4.  Which are planned to be introduced in Nagpur recently?

  1. E- train
  2. E- taxi
  3. E – van
  4. E- mobile

Answer:  2

5.  Which company has planned to open a new terminal in Bihar?

  1. Indian Oil corporation(IOC)
  2. Bharat Gas
  3. Hindustan Lever
  4. Super gas

Answer:  1

6.  Which date is observed as the day of remembrance of victims of Chemical warfare in UNO?

  1. April 29
  2. May 2
  3. June 5
  4. May 9

Answer:  1

7.  Which was created by scientists recently?

  1. Artificial Womb
  2. Artificial medicine
  3. Artificial Vaccine
  4. Artificial Steroid

Answer:  1

Practice 30th April 2017 GK Questions Quiz

1.  Who broke the world record of aged women to hit the Auckland sky tower recently?

  1. Mary Kom
  2. Mann Kaur
  3. Aruna Rai
  4. Preethi Singh

Answer:  2

2.  Which company got MNC of the year 2017?

  1. Yamaha
  2. Fascino
  3. Hero Motocorp
  4. Bajaj

Answer:  3

3.  Which country tested its missile recently?

  1. North Korea
  2. Japan
  3. China
  4. USA

Answer:  1

Today 30th April 2017 GK Questions   Today Current Affairs Quiz Questions Updates    Check 30th April 2017 Current Affairs

4.  How much Green Highway scheme cost?

  1. 5000 crore
  2. 1000 crore
  3. 7000 crore
  4. 11000 crore

Answer:  4

5.  Who launched new scheme for HIV patients

  1. Mr. Suresh Prabhu
  2. Mr. Arun Jaitley
  3. Mr.J.P. Nadda
  4. Mr. Arun Nair

Answer:  3

6.  Who helps to digitalize E- Shakthi scheme recently?

  1. SME
  2. Private Bank
  3. NABARD
  4. State Bank of India

Answer:  3

7.  Which company planning to invest in banking and financial sector?

  1. Paytm
  2. Snapdeal
  3. Flipkart
  4. Free Charge

Answer:  1

30th April 2017 GK Questions | Daily Current Affairs Quiz

1.  How much Sundar Pichai got as compensation from Alphabet?

  1. $ 100
  2. $ 150
  3. $ 400
  4. $ 200

 Answer:  4

2.  Who introduces Water conservation in Bundelkhand?

  1. Uma Bharati
  2. Arun Jaitley
  3. Suresh Prabhu
  4. Harish Menon

Answer:  1

3.  Which state first becomes a village in India?

  1. Maharashtra
  2. Tamil Nadu
  3. Kerala
  4. Goa

Answer:  1

4.  Which state conducted the event in Transgender sports meet?

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Goa
  4. Karnataka

Answer:  1

5.  Where did 4th National Conclave meet in India?

  1. Chennai
  2. New Delhi
  3. Kerala
  4. Karnataka

Answer:  2

6.  Which game to be organized by Oorja CAPF under 19?

  1. Volleyball
  2. Throwball
  3. Football
  4. Badminton

Answer:  3

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *