Home > Daily GK Questions > Latest 28th April 2017 GK Questions – Daily GK Questions, Practice Today Current GK Quiz

Latest 28th April 2017 GK Questions – Daily GK Questions, Practice Today Current GK Quiz

Today 28th April 2017 GK Questions

28th April 2017 GK Questions are updated in this blog. Here we have updated the Latest Current Affairs General Knowledge Questions and Answers. Applicants of Competitive Exams can Practice the Today Current Affairs GK Quiz because many of the Exams Recruitment Tests is based on the Latest Current Affairs around the World. Get the Today Current Affairs Updates and To Day 28th April 2017 GK Questions from this Page.

The Latest Current Affairs of 28th April 2017 had given here. Now a Days its Became General to Search on the Internet for the Up to Date News Updates of National and International.

Day to Day 28th April 2017 National & International News Updates

1.  Which payment gateway provider has partnered with Unocoin to simplify buying Bitcoins via net banking

  1. Citrus Pay
  2. CCAvenue
  3. PayUbiz
  4. PayTM

Answer:  3

2.  With which country India has signed an MOU on “Cooperation in Economic Projects” recently?

  1. Nepal
  2. China
  3. Sri Lanka
  4. Myanmar

Answer:  3

3.  What is the name of the Central government scheme for students from higher educational institutions to volunteer to offer innovative, original and practical solutions to problems facing the country and get rewarded for their efforts?

  1. Innovate Scheme
  2. Solution Scheme
  3. IDEAS Scheme
  4. Original Scheme

Answer:  3

4.  Which state in India is set to become the first state to invite all Twitter and Facebook users to interact with the Chief Minister and contribute towards improving various services.

  1. Punjab
  2. Haryana
  3. Uttar Pradesh
  4. Andhra Pradesh

Answer:  2

5.  Which state has become the first state to use drones for real-time monitoring of the forest fires?

  1. Haryana
  2. Punjab
  3. Uttarakhand
  4. Himachal Pradesh

Answer:  3

6. Airport Carbon Accreditation program has upgraded Kempegowda International Airport, Bengaluru to _______

  1. Level 1
  2. Level 2
  3. Level 3
  4. Level 3+

Answer:  4

7.  Wikipedia is set to roll out a news service that combines the work of professional journalists and volunteers. What is the name of this service?

  1. Wikitribune
  2. WikiJournals
  3. WikiMedia
  4. WikiTruth

Answer:  1

Today’s Latest 28th April 2017 GK Quiz

1.  Which satellite journey end on April 26, 2017?

  1. Mangalyaan
  2. Chandra-II
  3. Aryabhatta
  4. Cassini

Answer:  4

2.  Which state signed an agreement with Bharat Broadband Network Limited?

  1. Kerala
  2. Tamil Nadu
  3. Assam
  4. Goa

Answer:  2

3.  Where is the headquarter of International Union for Conservation of Nature (IUCN) located?

  1. US
  2. Germany
  3. Switzerland
  4. France

Answer:  3

4. Which state has announced the launch of Electricity Bill Surcharge Waiver Scheme 2017 to provide consumers another opportunity to clear their outstanding bills?

  1. Punjab
  2. Haryana
  3. Kolkata
  4. Telangana

Answer:  2

5.  Rajiv Gandhi Combined Cycle Power Plant is located in which state?

  1. Andhra Pradesh
  2. Kerala
  3. Tamil Nadu
  4. Uttar Pradesh
Answer:  2
6.  As per a new SEBI guideline regarding use of e-wallets for buying Mutual Funds, Investments up to ________ per mutual fund per financial year can be made using e-wallets
  1. Rs 25,000
  2. Rs 35,000
  3. Rs 50,000
  4. Rs 80,000

Answer:  3

Latest 28th April 2017 General Knowledge Questions

1.  Radivoje Rasa Popov who passed away recently was a popular ______

  1. Politician
  2. Sportsperson
  3. Writer
  4. Scientist

Answer:  3

2.  Central Government has recently cleared Ten New Swachh Iconic Places under Swachh Bharat Mission. What is the total number of cities that are to be developed as Swachh Iconic Places under Swachh Bharat Mission?

  1. 50
  2. 100
  3. 150
  4. 250

Answer:  2

3.  Which country has become the first country to open the honorary consulate office in Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

  1. Bulgaria
  2. Belgium
  3. Belarus
  4. Bangladesh

Answer:  2

4.  Unocoin company provide the user with wallet facility which can be used to store ____.

  1. Peercoin
  2. Litecoin
  3. Novacoin
  4. Bitcoin

Answer:  4

5.  World Intellectual Property Day (WIP) is observed on which date?

  1. 24 April
  2. 25 April
  3. 26 April
  4. 27 April
Answer:  3

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *