Home > Daily GK Questions > 27th April 2017 GK Questions – Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

27th April 2017 GK Questions – Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Latest 27th April 2017 GK Questions

27th April 2017 GK Questions are updated in this blog. Here we are giving the Daily GK Questions and 27th April 2017 Current Affairs from our website Regularly.  The 27th April 2017 GK Questions Quiz had given below. Aspirants can also Get the Today 27th April 2017 General Knowledge Questions & Answers and Practice Latest Current Affairs Quiz Daily. Practice the 27th April 2017 GK Questions and Answers.

Get the April 27th, 2017 General Knowledge Questions, and Answers from here. Check Day to Day News Updates of National and International Current Affairs Updates Regularly from our Site.

Practice Daily 27th April 2017 GK Questions Quiz

1.  Recently e-SOT and e-PRAN cards were launched for Atal Pension Yojana (APY) subscribers. What does PRAN stand for?

  1. Permanent Retirement Account Number
  2. Post Retirement Account Number
  3. Preferred Retirement Account Number
  4. Provident Regulated Account Number

Answer:  1

2.  Which day is celebrated as 26th April in WIP?

  1. World Intellectual Property Day
  2. World’s Health Day
  3. World Peace Day
  4. World Earth Day

Answer:  1

3.  Who has been appointed as Kazakhstan Honorary Consul recently?

  1. Narayana Swamy
  2. Suraj Shantakumar
  3. Qadeer shah
  4. Lakshmi Singh

Answer:  2

4.  With which bank has Paisabazaar.com made a tie-up for pre-qualified retail financial products?

  1. ICICI Bank
  2. Axis Bank
  3. Yes Bank
  4. Federal Bank

Answer:  3

5.  Who was appointed as new Director of secret service of USA

  1. Donald Trump
  2. Randolph Ailes
  3. Joseph Williams
  4. Bill Clinton

Answer:  2

6.  Which state constructs underwater metro tunnel?

  1. Chennai
  2. Mumbai
  3. Kolkata
  4. Kerala

Answer:  3

7.  Who introduced Aadhar two policies recently?

  1. LIC
  2. The New India Assurance
  3. Birla Sun life Insurance
  4. United India Insurance

Answer:  1

27th April 2017 GK Quiz | GK Questions and Answers

1.  The central government has extended the Startups Intellectual Property Protection (SIPP) scheme till _____.

  1. March 2021
  2. April 2021
  3. March 2020
  4. April 2020

Answer:  3

2.  Recently e-SOT and e-PRAN cards were launched for Atal Pension Yojana (APY) subscribers. What does SOT stands for?

  1. Subscriber of transaction
  2. Systematic online transmission
  3. Statement of transaction
  4. Subscriber online tele-verification

Answer:  3

3.  India’s first sea ropeway will link Mumbai City to which Island?

  1. Salsette Island
  2. Elephanta Island
  3. Cross Island
  4. Butcher Island

Answer:  2

4.  Which country will host 18th World Road Meeting (WRM 2017)?

  1. Saudi Arabia
  2. China
  3. Russia
  4. India

Answer:  4

5.  The government has decided to set up the central university for Divyangs in which state?

  1. Maharashtra
  2. Uttar Pradesh
  3. Punjab
  4. Andhra Pradesh

Answer:  2

6. Mobile caravans carrying the message ‘Identity is different, but Rights are one’ to sensitize people in the rural areas about issues of gender-based discrimination were launched in which state of India?

  1. Haryana
  2. Punjab
  3. Bihar
  4. Uttar Pradesh

Answer:  2

Today National & International News Updates GK Quiz

1.  Which airlines in collaboration with Taj Hotels has signed a MoU with the Punjab government to promote tourism in the state?

  1. IndiGo
  2. SpiceJet
  3. Vistara
  4. Jet Airways

Answer:  3

2.  Which of the following has won the Golden Peacock Business Excellence Award (GPBEA) 2017 in the large scale industry-Transportation-Aviation category?

  1. Airports Authority of India
  2. Cochin International Airport Limited
  3. GMR Hyderabad International Airport Limited
  4. GVK Mumbai International Airport Limited

Answer:  3

3.  Naval exercise Varuna is held between India and which country?

  1. Germany
  2. France
  3. Russia
  4. Sri Lanka

Answer:  2

4.  Toulon port is located in which country?

  1. Germany
  2. France
  3. Russia
  4. Sri Lanka

Answer:  2

5.  From May 1 Indians holding a valid US visa or a green card will get UAE visa valid for how many weeks on arrival in the country?

  1. 1 week
  2. 2 week
  3. 3 week
  4. 4 week

Answer:  2

6.  NASA successfully launched its heavy-lift super pressure balloon (SPB) from which country?

  1. Australia
  2. New Zealand
  3. US
  4. Japan

Answer:  2

7.  IAAF World Championships 2017 will be held in which country?

  1. USA
  2. UK
  3. Japan
  4. China

Answer:  2

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *