Home > Daily GK Questions > Practice 26th April 2017 GK Questions – Get Latest Current Affairs Quiz Updates

Practice 26th April 2017 GK Questions – Get Latest Current Affairs Quiz Updates

Daily 26th April 2017 GK Questions

26th April 2017 GK Questions and Answers are updated here. Here we are Giving 26th April 2017 General Knowledge Questions Given here. Aspirants can get the 26th April 2017 GK Questions and Practice General Knowledge Quiz Up to date. Candidates Preparing for Competitive Examinations must have the knowledge about the Current Affairs and Practice the Today Day to Day Current Affairs GK Questions Quiz Daily to get Know about the Current Happenings of National and International News Updates.

Today 26th April 2017 General Knowledge Questions

1.  Which has NBFC in India received the commitment from International Finance Corporation for Masala Bonds/ non-convertible debentures?

  1. Tata Cleantech Capital Limited
  2. Capital First
  3. Fullerton India Credit Company
  4. Both B and C

Answer:  4

2.  The first two branches of Indian Post Payments Bank were opened at which two cities?

  1. Ranchi and Kolkata
  2. Ranchi and Raipur
  3. Kolkata and Raipur
  4. Kolkata and Delhi

Answer:  2

3. What is India’s rank in term of the importer of liquefied petroleum gas or LPG as per a report in Bloomberg?

  1. First
  2. Second
  3. Third
  4. Fourth

Answer:  2

4.  What is India’s rank in the world’s largest military spender as per figures released by Sipri?

  1. third
  2. fourth
  3. fifth
  4. sixth

Answer:  3

5.  Indian Railways is looking to set up a solar power plant in Bhilai (Chhattisgarh). What is the total cost of this power plant?

  1. Rs 50 crore
  2. Rs 100 crore
  3. Rs 150 crore
  4. Rs 200 crore

Answer:  4

6.  Which state recently signed an MOU with the Indian Railways, to plant trees adjacent to the railway tracks in the state?

  1. Uttar Pradesh
  2. Bihar
  3. Maharashtra
  4. Punjab

Answer:  3

7.  Who has been elected as the President of Amateur Kabaddi Federation of India (AKFI)?

  1. Dinesh Patel
  2. I S Israni
  3. Mridul Gehlot
  4. J K Patel

Answer:  3

April 26th, 2017 GK Question Quiz | National & International News Update

1.  World Book and Copyright Day (WBCD) is observed globally on __________.

  1. 24 April
  2. 23 April
  3. 21 April
  4. 21 March
  5. 20 March

Answer:  2

2.  Name the player who has recently won the Men’s Singles title of Monte Carlo Masters Tennis tournament 2017.

  1. Andy Murray
  2. Roger Federer
  3. Novak Djokovic
  4. Stan Wawrinka
  5. Rafael Nadal

Answer:  5

3.  Various Sports including Cricket and Sambo has been removed from the program list in order to remove the burden from the organizers of the 2018 Asian Games. The Asian Games 2018 will be held in _________.

  1. Jakarta
  2. Padang
  3. Palembang
  4. Both (a) and (c)
  5. Both (a) and (b)

Answer:  4

4.  Name the player/s who is/are the winners at the second Golf Industry Association (GIA) Awards 2017.

  1. SSP Chaurasia
  2. Aditi Ashok
  3. Ali Sher
  4. All of the above
  5. Only (a) and (b)

Answer:  4

5.  The National Health Mission (NHM) in which of the Indian state has launched a mobile-based application named ‘Kilkari’ to create awareness among pregnant women.

  1. Maharashtra
  2. Madhya Pradesh
  3. Haryana
  4. Uttar Pradesh
  5. Bihar

Answer:  3

6. Name the Veteran actress who has received the lifetime achievement award at the 80th Bengal Film Journalists’ Association (BFJA) awards 2017.

  1. Suchitra Sen
  2. Rituparna Sengupta
  3. Shahana Goswami
  4. Nandita Das
  5. Moushumi Chatterjee

Answer:  5

7.  China and Iran have signed the first agreement on the reconfiguration of Iran’s Arak reactor. The deal was concluded between the Atomic Energy Organization of Iran (AEOI) and a Chinese company at the official ceremony in which of the following cities?

  1. San Francisco
  2. Vienna
  3. Beijing
  4. Hong Kong
  5. Tehran

Answer:  2

8. In a bid to expand the green cover, the Indian Railways has recently signed a Memorandum of Understanding (MoU) with which of the following state government, under which trees will be planted on the land adjacent to the railway tracks in the state.

  1. Maharashtra
  2. Madhya Pradesh
  3. Himachal Pradesh
  4. Uttar Pradesh
  5. Rajasthan

Answer:  1

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *