Home > Daily GK Questions > Today GK Questions | 25th June 2017 Current Affairs MCQ’s | Latest Important GK Capsule

Today GK Questions | 25th June 2017 Current Affairs MCQ’s | Latest Important GK Capsule

25th June 2017 GK Questions

25th June 2017 GK Questions: Check Latest 25th June 2017 Current Affairs Question and Answers based on Today’s News. Candidates preparing for the competitive exams can read the Daily GK Questions. Here on this page, we have updated Today’s Important GK Questions and Current Affairs MCQ’s Capsule. Get Day to Day GK Questions to improve your knowledge. Practice 25th June 2017 GK Questions and Answers. Have a look at below sections to check GK Questions of Today’s Latest Current Affairs. Check Latest Current Affairs Quiz Updates.

Today GK Questions | 25th June 2017 Current Affairs MCQs | Latest Important GK Capsule

Current General Knowledge Questions 25/06/2017 – Today’s Current Affairs Quiz

Q1. Shri Manoj Sinha Union Minister for Communications has inaugurated __________ services recently.

  1. Passport Seva Project (PSP)
  2. BHIM app
  3. Aadhaar card portal
  4. National Career Service Portal

Answer – 1

Q2. West Bengal CM Mamata Banerjee has received ______ award

  1. Padma Shri Award
  2. Padma Bhushan Award
  3. UN Public Service Award
  4. Main Service Award

Answer – 3

Q3. Reserve Bank of India has extended the scope of which of the following scheme

  1. Atal Pension Yojana
  2. Kishore Vaigyanik Protsahan Yojana
  3. Pradhan Mantri Adarsh Gram Yojana
  4. Banking Ombudsman Scheme

Answer – 4

Q4. Maharashtra Government has launched which app to create database on Tree Plantation

  1. My plant app
  2. My BSNL App
  3. My MSME app
  4. My Airtel App

Answer – 1

Q5. Who has appointed as International Cricket Council (ICC) Deputy Chairman?

  1. Kailash Raj
  2. Imran Khawaja
  3. Suresh Sinha
  4. Akbar Singh

Answer – 2

25th June 2017 Current Affairs Questions – Today’s GK Capsule

1.M. Venkaiah Naidu Urban Development Minister has launched first liveability index for how many cities

  1. 110
  2. 116
  3. 50
  4. 40

Answer – 2

2. India has agreed to sign for a roadmap with which country for development of defense cooperation

  1. Russia
  2. Iran
  3. USA
  4. Denmark

Answer – 1

3. POSOCO-IMD Weather Portal for Power Sector & Web Portal ‘MERIT’ has launched by which Union Minister.

  1. Arun Jaitley
  2. Naveen Patnaik
  3. Ravi Shankar Prasad
  4. Piyush Goyal

Answer – 4

4. Who is the First Indian Wrestler to compete in World Wrestling Entertainment (WWE)

  1. Geeta Phogat
  2. Dalip Singh
  3. Kavita Devi
  4. Sakshik Malik

Answer – 3

5. Who has resigned from the Indian Council of Historical Research Secretary position

  1. Anand Shanker Singh
  2. Shankar Babu
  3. Ramesh Menon
  4. Vinoth Singh

Answer – 1

Latest GK Quiz Questions – MCQ’s of 24th June 2017 Current Affairs

Q1. NITI Aayog has selected ___________ city as CCMB as Incubation Centre for Biotech Start-ups

  1. Chennai
  2. Hyderabad
  3. Mumbai
  4. Kolkata

Answer – 2

Q2. NASA has launched which satellite designed by 18-year-old scientist recently in Tamil Nadu

  1. Kalamsat
  2. Brahmos- II
  3. Agni -II
  4. Cartosat – III

Answer – 1

Q3. How many cities have added to the ‘Smart City’ project list in the 3rd round

  1. 10
  2. 20
  3. 30
  4. 40

Answer – 3

Q4. Which company has launched Online Civil Courage Initiative (OCCI)

  1. Microsoft
  2. Facebook
  3. Google
  4. Infosys

 Answer – 2

Q5. United Nations Public Service Day has observed on which day?

  1. June 21
  2. June 22
  3. June 23
  4. June 24

Answer – 3

About Swathi

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *