Home > Daily GK Questions > 25th April 2017 GK Questions – Get Daily GK Questions and Answers, Current Affairs

25th April 2017 GK Questions – Get Daily GK Questions and Answers, Current Affairs

Today 25th April 2017 GK Questions

25th April 2017 GK Questions and Answers are updated here. Applicants who are Preparing for any Competitive Examinations like SSC, PSC, Bank Exams of National Wide can Practice Day to Day 25th April 2017 GK Questions & Latest Current Affairs Updates Regularly. Practice the 25th April 2017 GK Questions From this Article. Candidates must Have the Knowledge of Latest Current Affairs and Daily GK Questions to Crack any Private Sector Jobs or any Government Jobs. Get the Today Current Affairs Updates and To Day 25th April 2017 GK Questions from this Page.

25th April 2017 GK Questions   Get Daily GK Questions and Answers, Current Affairs

Day to Day Latest Current Affairs GK Questions Quiz

1. The Reserve Bank of India has signed a Memorandum of Understanding (MoU) on “Supervisory Cooperation and Exchange of Supervisory Information” with ____________.

  1. Bank of Guyana
  2. Bank of Japan
  3. Federal Reserve
  4. People’s Bank of China
  5. European Central Bank

Answer:  1

2.  The National Disaster Management Authority (NDMA) conducted its first-ever mock exercise on the forest fire in ___________ to help improve the preparedness and response mechanism in the event of a forest fire.

  1. Madhya Pradesh
  2. Punjab
  3. Uttarakhand
  4. Rajasthan
  5. Kerala

Answer:  1

3.  Which among the following insurance company has become the first reinsurer to open an office at India’s first International Financial Services Centre (IFSC) at Gujarat International Finance Tec-City (GIFT City)?

  1. Oriental Insurance Company Limited
  2. National Insurance Company Limited
  3. United India Insurance Company
  4. The New India Assurance Company Limited
  5. General Insurance Corporation of India

Answer:  5

4.  India and South Korea have signed an Intergovernmental Memorandum of Understanding (MoU) for Defence Industry cooperation between their shipbuilding yards. What is the capital of South Korea?

  1. Beijing
  2. Seoul
  3. Pyongyang
  4. Bangkok
  5. Tokyo
Answer:  2
5.  As per Finance Minister of India, the Indian Economy is expected to grow at ___ in 2017-18.
  1. 7.1 %
  2. 7.3 %
  3. 7.5 %
  4. 7.7 %

Answer:  3

6.  The India Post has recently released a Commemorative Postage Stamp on Coffee as a Fragrance Stamp. The stamp has been printed in which denomination?

  1. Rs. 10
  2. Rs. 50
  3. Rs. 100
  4. Rs. 200

Answer:  3

7.  Arabian Travel Market (ATM) 2017 will be held at?

  1. Riyad
  2. Jeddah
  3. Dubai
  4. Abu Dhabi
 Answer:  3

25th April 2017 GK Questions | Day to Day GK Quiz

1.  Which film won the best film at Hong Kong Film Awards
  1. The Gangster
  2. Newton
  3. Kingmaker
  4. Kahaani

Answer:  2

2.  Which country is second place in the LPG importer?

  1. India
  2. China
  3. Pakistan
  4. Canada

Answer:  1

3.  Which app planning to introduce “copy less feature”

  1. Google
  2. Microsoft
  3. Apple
  4. VIVO

Answer:  1

Get Latest 25th April 2017 Current Affairs

4.  Which day is celebrated on 24th April?

  1. National Panchayati Raj Diwas
  2. National Service day
  3. National Sacrifice day.
  4. National Green day

Answer:  1

5.  Who introduced coffee stamps at Bengaluru recently?

  1. Mr. Suresh Prabhu
  2. Mr. Arun Jaitley
  3. Mrs. Nirmala Sitharaman
  4. Mr.Amit Shah

Answer:  3

6.  Which plan has been constructed for 15 years roadmap recently?

  1. Niti Aayog
  2. Bharat Swatch
  3. Jan Dhan Yojana
  4. Awas yojana

Answer:  1

7.  Minister of Law and Justice Ravi Shankar Prasad has inaugurated welfare initiatives of the Department of Justice. These initiatives are

  1. Pro-bono legal services
  2. Tele-law service-
  3. Nyaya Mitra Project
  4. All of the above
  5. None of the given options is true

Answer:  4

Today 25th April 2017 GK Questions & Answers | National & International

1. Which company has won the prestigious Golden Peacock Award 2017 in the category of Innovative Product/Service for pioneering a cashless township transformation model?

  1. Maharashtra Industries Directory
  2. Gujarat Narmada Valley Fertilizers & Chemicals Ltd (GNFC)
  3. Organic Fertilizers Kerala
  4. Rajasthan Handloom & Handicraft
  5. None of the given options is true

Answer:  2

2.  Which city has been designated World Book Capital 2017? 

  1. Bern, Switzerland
  2. Nairobi, Kenya
  3. Madrid, Spain
  4. New Delhi,
  5. Conakry, Guinea

Answer:  5

3.  Which among the following countries has successfully launched its first unmanned cargo spacecraft named Tianzhou-1?

  1. North Korea
  2. Japan
  3. China
  4. Russia
  5. Singapore

Answer:  3

4.  What will be the theme of Indian Pavilion during the Arabian Travel Market (ATM) 2017?

  1. e-commerce and Startups
  2. Entrepreneur and Startups
  3. Yoga and Wellness
  4. Ayurveda and Medics

Answer:  3

5.  Which state has been declared as the first digital village of Arunachal Pradesh?

  1. Changlang
  2. Diyun
  3. Nirjuli
  4. Ruksin

Answer:  3

6.  Who has won the 10th Monte-Carlo Rolex Masters title?

  1. Albert Ramos-Vinolas
  2. Rafael Nadal
  3. Novak Djokovic
  4. Andy Murray

Answer:  2

7.  Prime Minister of India recently urged state governments to use GeM platform to curb corruption. What does G stands for in GeM?

  1. General
  2. Government
  3. Guarantee
  4. Garnishee

Answer:  2

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *