Home > Daily GK Questions > 23rd April 2017 GK Questions – Get Latest National and International GK Quiz

23rd April 2017 GK Questions – Get Latest National and International GK Quiz

Daily 23rd April 2017 GK Questions

23rd April 2017 GK Questions are available here.  Get 15th April 2017 General Knowledge Questions and Current Affairs. On this Page, we are Giving the Current Affairs of April 2017. Daily GK Knowledge Quiz. Practice the Day to Day General Knowledge Questions to Get Idea about the Daily Happening Events of National and International.

23rd April 2017 GK Questions   Get Latest National and International GK Quiz

23rd April 2017 GK Questions & Answers – Today GK Quiz

1.  Who will inaugurate the United Nations International Day of Vesak 2017?

  1. Rajnath singh
  2. Amit Shah
  3. Narendra Modi
  4. Suresh prabhu

Answer:  3

2.  When is Earth day celebrated?

  1. April 22nd
  2. May 1st
  3. March 16st
  4. June 3rd

Answer:  1

3.  Which person confers Padma Shri this year

  1. Dr Bhakti Yadav
  2. Sania Mirza
  3. Sachin Tendulkar
  4. Kamal Hassan

Answer:  1

4.  Which scheme introduced in Assam

  1. National Nutrition scheme
  2. National Pension scheme
  3. National Service scheme
  4. National Family Benefit scheme

Answer:  1

5.  Which does Apple company tests recently?

  1. Motor bikes
  2. Self driven cars
  3. Mobile testing
  4. Washing machines

Answer:  2

6.  Which company carries out testing of self-driven cars?

  1. Apple
  2. Samsung
  3. Nokia
  4. Toshiba

Answer:  1

Today General Knowledge Quiz | Latest 23rd April 2017 GK Questions

1.  Which industries became most valued listed company?

  1. Cognizant
  2. Reliance Industries
  3. Lakshmi Ceramics
  4. Infosys

Answer:  2

2.  Which game will be featured at 2022 Asian Games?

  1. Video Games
  2. Volleyball
  3. Badminton
  4. Cycling

Answer:  1

3.  According to NASA Cassini spacecraft, between which planet ring does Earth and Moon lie?

  1. Jupiter
  2. Saturn
  3. Mars
  4. Neptune

Answer:  2

4.  Which country to host BRICS film festival in June

  1. India
  2. Iran
  3. China
  4. Africa

Answer:  3

5.  Who introduced three schemes to facilitate access to new justice?

  1. Mr. Suresh Prabhu
  2. Mr.Ravi Shankar Prasad
  3. Mr .Arun Jaitley
  4. Mr.Rajnath singh

Answer:  2

6.  Which type of coaches are increased by railway department?

  1. Unreserved coach
  2. 3 AC coaches
  3. First Class
  4. Second class

Answer:  2

Practice Day to Day GK Quiz | 23rd April 2017 Current Affairs Quiz 

1.  Which state to establish 40 yoga wellness centers

  1. Kerala
  2. Goa
  3. Uttar Pradesh
  4. Delhi

Answer:  3

2.  Who got the best debut award at the Dadasaheb Phalke Excellence Awards 2017.

  1. Anil Kapoor
  2. Suresh Kapoor
  3. Saiyami Kher
  4. Priyanka Chopra

Answer:  3

3.  Where will the international day of vesak be inaugurated?

  1. Colombo
  2. New york
  3. Canada
  4. Russia

Answer:  1

4.  Name the first reinsurer to open an office at India’s first International Financial Services Centre (IFSC) at GIFT city Gujarat.

  1. ITI Reinsurance Limited
  2. General Insurance Corporation of India.
  3. Munich Re
  4. LIC Re

Answer:  2

5.  With which country India has signed an Inter-Governmental MOU for Defence Industry Co-Operation in Shipbuilding?

  1. China
  2. Sri Lanka
  3. South Korea
  4. Myanmar

Answer:  3

6.  Ministry of Law and Justice has recently launched three new welfare initiatives that would facilitate access to justice for the poor. Which of the following is not one of them?

  1. Pro-bono legal services
  2. Nyaya Sikhsha
  3. Tele-law service
  4. Nyaya Mitra

Answer:  2

7.  India’s first village of books is set to open in which state?

  1. Karnataka
  2. Kerala
  3. Maharashtra
  4. Andhra Pradesh

Answer:  3

Practice 23rd April 2017 General Knowledge Questions Quiz

1.  Joint Military Exercise ‘Bold Kurukshetra’ is held between India and which country?

  1. Bangladesh
  2. Myanmar
  3. Singapore
  4. Russia

Answer:  3

2.  The 11th edition of bilateral armor exercise, Bold Kurukshetra was held in which state?

  1. Maharashtra
  2. Rajasthan
  3. Gujarat
  4. Uttar Pradesh
Answer:  4
3.  Indian Navy recently successfully test-fired a BrahMos Missile. BrahMos Missile has been jointly developed by India and which country?
  1. Germany
  2. Russia
  3. USA
  4. Japan

Answer:  1

4.  Which actor has been selected for the 75th Master Dinanath Mangeshkar Awards?

  1. Salman Khan
  2. Aamir Khan
  3. Shahrukh Khan
  4. Akshay Kumar

Answer:  2

5.  Which Indian cricketer has been selected for the 75th Master Dinanath Mangeshkar Awards?

  1. Sunil Gavaskar
  2. Sachin Tendulkar
  3. Kapil Dev
  4. Rahul Dravid

Answer:  3

6.  Who has been appointed as the coach of the Indian women’s cricket team?

  1. Tushar Arothe
  2. Purnima Rau
  3. Preeti Dimri
  4. Mohammad Kaif

Answer:  1

About gayathri

Check Also

07th October 2018 GK Questions   Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

07th October 2018 GK Questions – Practice Day to Day General Knowledge Current Affairs Quiz

Contents1 07th October 2018 GK Questions1.1 Daily General Knowledge Questions and Answers National 1.2 Today General …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *